۵۵ درصد از واحدهای مسکونی روستایی استان مقاوم سازی شده است

۱۴۰۰/۱۰/۰۶ - ۱۵:۰۱:۵۵
کد خبر: ۱۲۷۹۰۸۷
۵۵ درصد از واحدهای مسکونی روستایی استان مقاوم سازی شده است
رضا خواجه ای با اشاره به اینکه، از استانداردهای جدید می توان به تقویت مصالح اشاره نمود، گفت: همچنین باید طراحی بناها به شیوه ای باشد که از انعطاف پذیری لازم برای جذب ارتعاش ها برخوردار باشند.

به گزارش خبرگزاری برنا از استان زنجان؛ مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به مناسبت 5 دی ماه روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی 
در جمع خبرنگاران با بیان اینکه، زمین لرزه یکی از بلایای طبیعی بسیار حائز اهمیت است که تا به امروز امکان پیش بینی دقیق زمان و مکان آن وجود نداشته، به همین دلیل بهترین راهکار برای مقابله با این حادثه، مقاوم سازی ساختمان ها در برابر زلزله است تا در صورت وقوع آن آسیب و خسارت جانی و مالی به حداقل ممکن برسد، افزود: طی چند دهه اخیر استانداردهایی برای ساخت ساختمان ها در نظر گرفته شده است تا مقاومت آن ها در برابر نیروی امواج زمین لرزه افزایش یابد.
رضا خواجه ای  با اشاره به اینکه،  از استانداردهای جدید می توان به تقویت مصالح اشاره نمود، گفت: همچنین باید طراحی بناها به شیوه ای باشد  که از انعطاف پذیری لازم برای جذب ارتعاش ها برخوردار باشند.
مدیرکل بنیاد مسکن استان یادآور شد: حرکت استمراری علم در عرصه مهندسی سازه و مهندسی زلزله موجب شده است تا برای بهسازی و مقاوم سازی ساختمان و سازه در سالهای اخیر از روشهای نوین و مصالح جدیدی بهره گرفته شود تا بلکه بتوان از این طریق ضمن حفظ جان انسان‌ها، افزایش پایداری سازه‌های مهم در برابر زلزله، حفظ سرمایه‌های ملی و ارتقای توان کشور برای مدیریت مطلوب بحران ناشی از زلزله کمک کرد.
وی همچنین ترویج اصول فنی ساختمان سازی و رشد آگاهی عمومی ، هدایت بافت فیزیکی روستاها و بهسازی محیط زیست و سکونتگاههای روستایی براساس طرح‌های هادی روستایی، بالا بردن کیفیت ساخت و سازهای روستایی، استفاده صحیح از مصالح مقاوم و استاندارد  ، شناسایی، بکارگیری و ساماندهی نیروهای انسانی بومی‌مستعد در فن ساختمان سازی روستایی و بالا بردن سطح دانش فنی و اجرایی ناظرین با آموزش علمی‌و عملی مستمر آنان را امری مهم قلمداد نمود.
خواجه ای  بر لزوم ساخت واحدهای مسکونی مقاوم و امن در مقابل خطرات حوادث طبیعی، ترویج مقاوم‌سازی و افزایش آگاهی روستائیان برای بالا بردن کیفیت و اهمیت مکان ساخت بناها تاکید کرد  و ادامه داد: فناوریهای نوین ساخت‌ و ساز مسکن، سرعت و کیفیت را در ساخت بنا ارتقا می‌دهد.

مدیرکل بنیاد مسکن استان،  مقاوم سازی بافت های فرسوده را  ضروری ترین اقدام در جهت توسعه روستایی دانست و گفت: توسعه مقاوم سازی بافت های فرسوده موضوعی است که در حوادث و زلزله های ویرانگر کارکرد آن بیشتر مشخص می شود، در اکثر زمین لرزه های بالای پنج ریشتر و حتی ۶ ریشتر که منجر به خسارت شده است بافت های بهسازی شده در روستاها کمترین آسیب را دیده اند و بنیاد مسکن دراین حوزه کارنامه درخشانی دارد.
وی نظارت بر ساخت و سازهای روستایی به صورت اصولی و ترویج فرهنگ مقاوم‌سازی را از اهداف اصلی بنیاد مسکن دانست و ادامه داد: مهندسان نقش و مسئولیت خطیری در نظارت بر ساخت و سازها بر عهده دارند تا ساختمان‌ها با اصول فنی و طبق آیین‌نامه مقررات ملی ساختمان بنا شوند.
خواجه ای همچنین از اعطای تسهیلات  طرح ویژه بهسازی و مقاوم سازی با کارمزد 5 درصد  تا سقف  100 میلیون تومان به واحدهای مسکونی روستایی و و شهرهای زیر 25000 نفر خبر داد.
وی با بیان اینکه، بنیاد مسکن استان برای مقابله با تهدید سوانح طبیعی، عملیات پیشگیری پیش از وقوع سانحه را با اجرای طرح ویژه بهسازی و نوسازی سکونت گاههای آسیب‌پذیر روستایی و همچنین بازسازی مناطق سانحه‌دیده پس از وقوع سانحه همواره در دستور کار خود قرار داده است، یادآور شد:در سطح استان زنجان 92 هزار و 678 واحد مسکونی روستایی شناسایی شده است که میتوان گفت تاکنون 55 درصد از واحدهای مسکونی روستایی استان معادل 51 هزار  واحد در مقابل زلزله مقاوم سازی شده اندکه امیدواریم با ترویج فرهنگ مقاوم سازی ساخت و سازها در مناطق روستایی ، این میزان افزایش یابد.
مدیرکل بنیاد مسکن استان در پایان یادآور شد: تعداد روستاهای محدوده گسل در استان 153 روستا  با 18734 واحد مسکونی  می باشد که از این تعداد 6857 واحد مقاوم سازی شده است.( مقاوم سازی شده 37 درصد).

انتهای پیام

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز