معاون اول رئیس‌جمهور:

لرستان از استان‌های پرظرفیت و مستعد پیشرفت است

۱۳۹۹/۱۰/۳۰ - ۲۰:۵۸:۳۱
کد خبر: ۱۱۲۳۱۸۸
لرستان از استان‌های پرظرفیت و مستعد پیشرفت است
معاون اول رئیس جمهور گفت: توسعه اقتصادی و ارتقاء فرهنگی باید به صورت توأمان‌ اتفاق بیفتد که لازم است دولت به مباحث فرهنگی و تخصیص بودجه برای این حوزه در استان لرستان توجه کند.

به گزارش برنا، جلسه دیدار اعضای مجمع نمایندگان استان لرستان در مجلس شورای اسلامی، با معاون اول رییس‌جمهور عصر امروز (سه‌شنبه، ۳۰ دی) برگزار شد.

 اسحاق جهانگیری در این جلسه، استان لرستان را از استان‌های پرظرفیت و مستعد پیشرفت برشمرد و گفت: این استان از نیروی انسانی تحصیلکرده‌ی باکیفیت برخوردار است که قادر هستند تحولاتی جدی در استان لرستان ایجاد کنند.
معاون اول رییس‌جمهور افزود: استان لرستان با برخورداری از ظرفیت‌های متعدد نظیر نیروی انسانی مستعد، منابع آب، زمین حاصلخیز و جاذبه‌های طبیعی و گردشگری نباید با محرومیت و کاستی مواجه باشد.
جهانگیری با بیان این‌که استان لرستان از مهمترین پشتوانه‌های جمهوری اسلامی ایران است، گفت: پایبندی مردم استان لرستان به نظام و انقلاب همواره ثابت شده است و این ظرفیتی مهم برای پیشرفت کشور است.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به مشکلات مطرح‌شده از سوی نمایندگان استان لرستان از جمله مشکل آب، خاطرنشان کرد: امروز تقریباً همه استان‌های کشور با مشکل محدودیت منابع آب روبه‌رو هستند که باید در این زمینه مراقبت‌های لازم را انجام دهیم و با مدیریت صحیح، بهترین استفاده را از منابع آب انجام دهیم.
جهانگیری با تأکید بر این‌که احداث سد معشوره یکی از اولویت‌های دولت است، تصریح کرد: تأمین منابع مالی یکی از موانع اصلی پیش روی اجرای این پروژه بوده که لازم است مباحث مرتبط با سدها و منابع آب استان لرستان در یکی از جلسات شورای عالی آب، مطرح و تصمیمات لازم اتخاذ شود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به دغدغه‌های مطرح شده از سوی نمایندگان مردم استان لرستان در خصوص خسارات ناشی از سیل، گفت: سیل سال گذشته چندین استان را تحت تأثیر قرار داد و دولت با وجود محدودیت منابع، کارهای بزرگی در زمینه بازسازی و نوسازی واحدهای مسکونی آسیب‌دیده و پرداخت خسارات به کشاورزان انجام داد که لازم است منابع مالی موردنیاز برای جبران خسارات و آسیب‌های باقی‌مانده در استان لرستان تخصیص پیدا کند.
جهانگیری با تأکید بر این‌که باید در بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی استان لرستان جاذبه‌هایی را برای حضور و مشارکت بخش خصوصی فراهم کنیم، اظهار داشت: استان لرستان فاصله چندانی با استان‌هایی نظیر تهران، اصفهان و مرکزی ندارد و با فراهم شدن زمینه حضور بخش خصوصی در استان لرستان، توسعه بخش کشاورزی و صنعت امکان‌پذیر خواهد شد.
معاون اول رییس جمهور همچنین با تأکید بر ضرورت توجه و رسیدگی به بخش آب شرب و راه روستایی در استان لرستان، از معاون توسعه روستایی و مناطق محروم خود خواست در اسرع وقت سفری به این استان انجام داده و اعتباراتی را برای رسیدگی به روستاهای استان اختصاص دهد.
جهانگیری به درخواست نمایندگان مردم استان لرستان برای ایجاد مناطق ویژه اقتصادی نیز اشاره و خاطرنشان کرد: دولت پیشنهاداتی را برای ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در استان‌های مختلف از جمله استان لرستان به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده و مجلس نیز آن را تصویب کرده است و هم‌اکنون منتظر تأیید مجمع تشخیص مصلحت نظام هستیم که انتظار می‌رود با توجه به این‌که ایجاد این مناطق هیچ بار مالی برای دولت ندارد، هرچه سریع‌تر شاهد تأیید از سوی مجمع باشیم.
معاون اول رییس جمهور در ادامه جنگل‌های زاگرس را از بزرگترین سرمایه‌های کشور برشمرد و گفت: در سال های اخیر که بحث آتش‌سوزی در این جنگل‌ها مطرح بوده است، این خسارات را همواره به عنوان یک فاجعه ملی تلقی کرده‌ام و همواره از وزارت دفاع خواسته‌ام آمادگی لازم را برای اتفاء حریق در این جنگل‌ها از طریق بالگرد داشته باشد.
جهانگیری همچنین با ابراز تأسف از جان‌باختن برخی جوانان در جریان آتش‌سوزی برخی جنگل‌ها، گفت: این اتفاقات بسیار دردناک بود و قلب مردم ایران را به درد آورد.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به مطالبه نمایندگان مردم استان لرستان مبنی‌بر توجه به زنان بدسرپرست و سرپرست خانوار، از معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی خود خواست مشکلات این زنان را مورد بررسی قرار دهد و گفت: دولت برای یک‌ونیم میلیون نفر از روستاییان با اولویت زنان خودسرپرست شرایطی را فراهم کرده است که از پوشش بیمه برخوردار شوند.
جهانگیری با اشاره به همدلی میان نمایندگان مردم استان لرستان و مسئولین اجرایی استان، تصریح کرد: هماهنگی و وحدت، رمز اصلی پیشرفت کارها در استان لرستان است که باید قدر این ظرفیت را بدانیم و از آن مراقبت کنیم.
در این جلسه نماینده ولی‌فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم‌آباد نیز با اشاره به این‌که در استان لرستان صدای وحدت، یکدلی و هماهنگی وجود دارد، گفت: توسعه اقتصادی و ارتقاء فرهنگی باید به صورت توأمان‌ اتفاق بیفتد که لازم است دولت به مباحث فرهنگی و تخصیص بودجه برای این حوزه در استان لرستان توجه کند.

استاندار لرستان نیز در این جلسه، گزارشی از وضعیت استان در بخش‌های مختلف ارائه و پیشنهاداتی را در جهت توسعه و پیشرفت استان مطرح کرد.
در این نشست همچنین نمایندگان مردم استان لرستان در مجلس شورای اسلامی تخصیص منابع آب را از مهمترین مطالبات استان مطرح و گزارشی از مهم‌ترین مشکلات استان ارائه کردند. اجرای پروژه راه‌آهن در استان لرستان، تأمین آب شرب، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی و احداث سد از مهمترین مطالبات و دغدغه‌های مطرح شده از سوی نمایندگان استان لرستان در مجلس شورای اسلامی بود.

نظر شما