ضرورت رسیدگی سریع به پرونده های قدیمی و مسن در دادسرای تهران

۱۴۰۰/۰۳/۰۳ - ۱۹:۲۴:۱۸
کد خبر: ۱۱۸۳۵۲۱
ضرورت رسیدگی سریع به پرونده های قدیمی و مسن در دادسرای تهران
دادستان تهران با تأکید بر ضرورت تسریع در رسیدگی های قضایی دستور داد برای کاهش آمار پرونده های قدیمی در شعب مختلف دادسرا، تدابیر ویژه ای اتخاذ شود.

به گزارش برنا از روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، دکتر علی القاصی در نخستین جلسه کمیته رفع اطاله دادرسی امسال که به منظور بررسی راهکارهای مقابله با اطاله دارسی و نحوه  اعمال سازوکارهای تشویقی برای کاهش آمار پرونده های مسن،  با حضور دادستان و جمعی از معاونان ستادی وی در سالن جلسات دادستانی تهران برگزار شد، گفت: انجام تعهدات دادسراها بر اساس دستورالعمل کاهش پرونده های مانده و مسن، اعمال مکانیزم های تشویقی برای افزایش انگیزه و بهره وری نیروی انسانی و کاهش آمار پرونده های قضایی بسیار با اهمیت است.

وی افزود: مسئله سرعت در رسیدگی به پرونده ها توام با دقت باید به عنوان  اصل و قاعده کار دیده شود و با نظارت مستمر و گنجاندن ضمانت اجرای موثر دنبال شود.

دادستان تهران هدف دستورالعمل های مقابله با اطاله دادرسی را افزایش توجه همکاران به تسریع و پرهیز از تعلل در رسیدگی های قضایی عنوان کرد و ادامه داد: باید بین کسانی که با جدیت و حساسیت کار می کنند و کسانی که  در انجام وظایف محوله تاخیر دارند؛ تفاوت قائل باشیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود عملکرد دادسراهای تهران در اجرای دستورالعمل کاهش اطاله دادرسی را در مجموع مثبت ارزیابی کرد و خواستار بررسی عوامل عدم توفیق برخی از شعب در رسیدگی به پرونده های معوقه و ارائه توضیح از سوی آنان به کمیته رفع اطاله دادرسی شد.

وی همچنین دستور داد برای آن دسته از شعب و نواحی دادسرا که در بازه زمانی مقرر موفق به کاهش آمار پرونده های مسن و قدیمی نشده اند، یک مهلت جدید در نظر گرفته شود.

دکتر القاصی در بخش دیگری از اظهارات خود بر ضرورت کارسنجی و توجه به تناسب حجم کار شعب با نیروی انسانی موجود تاکید کرد و افزود: با در نظر گرفتن میانگین تعداد نیروی انسانی به آمار ورودی و خروجی پرونده در  بازه زمانی یکساله برای دادسراهای عمومی و تخصصی به طور جداگانه، شاید لازم باشد با اعمال راهکارهای مدیریتی برخی از شعب در هم ادغام و در برخی از نواحی تعداد شعب اضافه شود.

دادستان تهران همچنین دستور داد برای موفقیت در افزایش سرعت در رسیدگی های قضایی و کاهش موجودی پرونده های مانده و مسن، نظارت و بازرسی مستمر دادستانی بر عملکرد شعب و نواحی افزایش یابد.

در ابتدای این جلسه دکترمحسن برزویی، معاون اجرایی دادستان و دبیر کمیته کاهش اطاله دادرسی، هدف از برگزاری این جلسه را بررسی پرونده های مانده و مسن در سال 1399 و تشریح وضعیت توزیع نیروهای قضایی واداری در دادسرای تهران عنوان کرد و با ارائه گزارشی پیرامون پرونده های مانده و مسن ، به برخی از موانع و  مشکلات اجرایی موجود در معیارهای ارزیابی اشاره نمود و خواستار رفع آن درارزیابی های سال جاری شد.

در ادامه سایر اعضای کمیته رفع اطاله دادرسی نقطه نظرات خود را ابراز داشتند و مقرر گردید سرپرستان دادسراهای نواحی اقدام لازم را در جهت رسیدگی و کاهش آمار پرونده های مسن معمول دارند.

 

 

نظر شما