رئیس سازمان برنامه و بودجه:

افزایش قیمت حامل‌های انرژی نداریم/ رشد ۶.۷ درصدی درآمد مالیاتی در بودجه ۹۷

۱۳۹۶/۰۹/۲۰ - ۱۴:۱۶:۳۵
کد خبر: ۶۴۸۰۴۶
افزایش قیمت حامل‌های انرژی نداریم/ رشد ۶.۷ درصدی درآمد مالیاتی در بودجه ۹۷
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: درآمدهای مالیاتی دولت در لایحه بودجه سال آینده با ۶.۷ درصد رشد ۱۷۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است که از طریق مودیان جدید مالیاتی محقق می شود.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، «محمدباقر نوبخت» رئیس سازمان برنامه و بودجه روز دوشنبه در نشست خبری که به منظور تشریح ابعاد لایحه بودجه ۱۳۹۷ کل کشور در محل سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، افزود: درآمدهای دولت از منابعی مانند مالیات و گمرک تامین می شود که در لایحه بودجه سال آینده، رقم درآمدهای دولت ۱۹۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است که با توجه به اینکه در قاون بودجه امسال این رقم ۹۹ هزار میلیارد تومان بود، ۱۱ درصد درآمدهای دولت رشد یافته است.

وی اظهار داشت: در لایحه بودجه ۹۷، معادل ۱۷۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی و حقوق گمرکی پیش بینی شده است که نسبت به قانون بودجه امسال تنها ۶.۷ درصد رشد دارد.

نوبخت با پیش بینی اینکه افزایش درآمد مالیاتی از محله شناسایی لایه هایی که از پرداخت مالیات معافند، پیگیری می شود، افزود: یکی از منابع درآمدهای دولت درآمدهای مالیاتی است و با توجه به اینکه ۳۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از اقتصاد کشور از پرداخت مالیات معاف هستند، باید در این بخش بازبینی و بازنگری انجام شود.

وی افزایش درآمد مالیاتی از طریق افزایش نرخ های مالیاتی را رد و تاکید کرد که این افزایش از محل شناسایی مودیان جدید مالیاتی و نیز کسانی خواهد بود که مالیات پرداخت نمی کنند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: درآمدهای دولت از محل حقوق گمرکی در قانون بودجه امسال ۱۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده که این رقم در لایحه بودجه سال آینده به ۲۳ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

نوبخت با بیان اینکه این لایحه در بازه زمانی ۶ ماهه تدوین و با بیش از ۶ هزار سند و در ۱۴جلد دیروز به مجلس سورای اسلامی ارایه شد، گفت: افزود: سه جلد گزارش درباره عملکرد بودجه ۹۵ است که با جزییات آن برای آگاهی نمایندگان مجلس آماده شد؛ ۲ جلد دیگر دیگر این لایحه مربوط به تنظیم گزارش برنامه سال ۹۷ ، مبانی نظری و عملی آن و انطباق با برنامه ششم توسعه است و یک جلد نیز به برنامه ریزی براساس عملکرد دستگاه ها اختصاص دارد.

نوبخت افزود: یکی از جلدهای این لایحه به چگونگی استفاده از منابع محدود برای طرح های عمرانی می پردازد؛ در این شیوه ۷۶ هزار پروژه نیمه تمام موجود در سه گروه «طرح هایی که می توان واگذار کرد»، «طرح هایی که می توان با مشارکت انجام داد» و «طرح هایی که نمی توان واگذار کرد» تقسیم بندی شده اند.

رییس سازمان برنامه و بودجه در ادامه این نشست گفت: در لایحه بودجه پیشنهادی سال ۱۳۹۷ دو برنامه ایجاد اشتغال گسترده و کاهش فقر مطلق که در گذشته نبود، اضافه شده است.

محمدباقر نوبخت تاکید کرد: در تک تک سال های برنامه ششم توسعه باید ۹۵۵هزار فرصت شغلی ایجاد شود که سال آینده از طریق ایجاد اشتغال فراگیر، روستایی و عشایری و حمایتی دنبال می شود.

به گفته وی، فقر مطلق نیز با شناسایی افراد نیازمند که بخشی هم اکنون تحت پوشش نهادهای حمایتی هستتد و بالا بردن یارانه پرداختی به انها کاهش می یابد.

وی تصریح کرد: افراد نیازمند دیگری که اکنون تحت پوشش نیستند، درصورتی که خود را معرفی کنند و بررسی ها نیز ادعای آنها را تایید کند، مپرد حمایت قرار می گیرند.

به گفته رییس سازمان برنامه و بودجه، بودجه پیشنهادی سال آینده بیکاری را به حدود ۱۱ درصد کاهش و نرخ رشد اقتصادی را به بیش از ۵.۵ درصد افزایش می دهد و نرخ تورم نیز به ۹ درصد کاهش می یابد.

نوبخت شفاف سازی و صرفه جویی را دو هدف لایحه بودجه سال آینده برشمرد و گفت: شفافیت و صرفه جویی نیازمند اصلاح ساختاری بودجه بود که این کار با تغییر نظام بودجه ریزی از هزینه ای به بودجه ریزی بر مبنای عملکرد، افزایش شفافیت و انظباط بودجه ای و تمرکز زدایی پیگیری می شود.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۷ از حدود یک هزار ردیف ملی دستگاه ها، ۳۴۰ ردیف انتخاب شد که بودجه آنها بر اساس قیمت تمام شده محاسبه و منظور شد.

به گفته وی، ۱۰۰ درصد بودجه های استانی نیز بر مبنای عملکرد منظور شده و ۳۳۷ ردیف متفرقه بودجه نیز در بودجه پیشنهادی سال ۱۳۹۷ به ۱۳۸ ردیف کاهش یافته است.

معاون رییس جمهوری و سخنگوی دولت اظهار کرد: علاوه بر این ، ۴۵ ردیف بودجه ای حذف، منتقل یا ادغام شد و بخشی از مصارف بودجه های اختصاصی دستگاه ها به بخش سرمایه ای هدایت شد.

به گفته نوبخت، سهم استانها در اعتبارات هزینه ای از ۴.۳ درصد در سال ۱۳۹۶ به ۲۴.۳ درصد در سال ۱۳۹۷ و سهم آنها در اعتبارات سرمایه ای به بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است.

معاون رئیس جمهوری همچنین گفت: در لایحه بودجه پیشنهادی دولت، به خزانه اجازه داده شده است به محض سررسید این اوراق، آنها را باز خرید کند و حتی یک روز نیز این کار به تاخیر نیفتد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره افزایش حامل های انرژی در لایحه بودجه ۹۷ نیز گفت: مجلس شورای اسلامی اجازه افزایش درآمد از محل حامل های انرژی تا سقف ۴۸ هزارتومان را داده است اما دولت در لایحه خود این افزایش را تا سقف ۳۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته است.

وی ادامه داد: این اعدادی که پیش بینی شده نیز قطعی نیست و گمانه زنی است و افزایش حامل های انرژی نخواهیم داشت و طبق مصوبه مجلس عمل می کنیم.

وی همچنیم در رابطه با افزایش قیمت بنزین در ماه های پایانی سال گفت: برای افزایش قیمت بنزین اکنون برنامه مشخصی نداریم و هرگونه تصمیمی اطلاع رسانی و اعلام می شود.

نوبخت در ادامه نشست خبری درباره حذف ۳۰ میلیون یارانه بگیر در سال آینده گفت: یارانه هیچ فرد نیازمندی در سال ۱۳۹۷ قطع نمی شود.

وی اضافه کرد: ما ۲ راه برای پرداخت هدفمندی یارانه داریم؛ یکی افرادی که نیازمند نیستند را شناسایی کنیم و دیگر شناسایی نیازمندان از طریق نهادهای حمایتی است؛ همچنین باید نیازمندانی را که تحت پوشش نهادها نیستند، شناسایی کنیم.

وی اظهار داشت: تعریف «نیازمند» با مجلس است و این اعداد و ارقامی که درباره حذف یارانه بگیران مطرح می شود، گمانه زنی است و تصمیم نهایی با مجلس خواهد بود.

نوبخت درباره افزایش عوارض خروج از کشور گفت: همه کشورها عوارض خروج از کشور دارند و این یک مسئله معقول است. در ایران حدود 9 میلیون و 200 هزار نفر سفر خارجی می‌کنند که به دسته سفرهای سیاحتی و زیارتی تقسیم می‌شود.

وی تاکید کرد: برای سفرهای زیارتی 50 درصد تخفیف قرار داده شده است تا افرادی که قصد سفرهای زیارتی دارند با مشکلاتی روبرو نشوند.

نوبخت با بیان اینکه مساله افزایش عوارض خروج کشور به منظور افزایش اعتبارات و تامین منابع گردشگری انجام شده است، گفت: اگر عوارض خروج کشور سه برابر شده است چهار برابر به گردشگری ارائه شده همانطور که آقای مونسان گفته منابع گردشگری از 40 میلیارد تومان به 160 میلیارد تومان افزایش یافته است در حقیقت افزایش عوارض خروج از کشور برای توسعه گردشگری ایران است.

معاون رئیس جمهور بیان کرد: هر کسی که سفر خارجی می‌کند در حقیقت فرصتی دارد تا در توسعه گردشگری ایران سهیم باشد و این عوارض می‌تواند حافظ گردشگری باشد.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز