وکیل و حقوقدان:

دولت آبادی مبنای قانونی ممنوع‌التصویری خاتمی را به رسانه‌ها اعلام نکرد/ سیاسی شدن به قوه قضاییه لطمه وارد کرده است/ به صورت غیرقانونی شکایت خاتمی از روزنامه کیهان مشمول مرور زمان شد

۱۳۹۸/۰۶/۰۸ - ۰۵:۰۲:۵۸
کد خبر: ۸۹۱۱۰۴
دولت آبادی مبنای قانونی ممنوع‌التصویری خاتمی را به رسانه‌ها اعلام نکرد/ سیاسی شدن به قوه قضاییه لطمه وارد کرده است/ به صورت غیرقانونی شکایت خاتمی از روزنامه کیهان مشمول مرور زمان شد
وکیل و حقوقدان درباره ممنوع التصویری رئیس جمهور دولت اصلاحات گفت: در مورد خاتمی باید گفت هیچ مرجع قضایی و مرجع صلاحیت داری تصمیمی گرفته نشده است.

«محمود علیزاده طباطبایی»، وکیل و حقوقدان، در این باره که در مورد ممنوع التصویر شدن خاتمی، آیا دادگاه ویژه روحانیت، دادگاهی برگزار کرده است یا خیر؟ به خبرنگار سیاسی برنا گفت: در مورد خاتمی باید گفت هیچ مرجع قضایی و مرجع صلاحیت داری تصمیم نگرفته است. در این باره فقط دادستان سابق تهران یعنی دولت آبادی چنین تصمیمی را اتخاذ و به رسانه‌ها اعلام کردند حق ندارند، تصویر خاتمی را منتشر کنند. دولت آبادی مبنای قانونی تصمیم خود را هیچ گاه اعلام نکرد.

این وکیل و حقوقدان افزود: بنده نیز در این باره هر چقدر پیگیری کردم که مبنای قانونی این ممنوع التصویری چیست، کسی پاسخی نداد. برای یک تصمیم قضایی باید یک مرجع صلاحیت دار قضایی تصمیم بگیرد و این تصمیم مراجع قضایی نیز قابل تجدیدنظر است، یعنی اگر دادستان هر تصمیمی اتخاذ کند می توان به دادگاه اعتراض کرد، دادگاه تصمیم بگیرد می توان درخواست تجدید نظر کرد و پس از آن دیوان عالی کشور است اما در مورد خاتمی، هیچ مرجع قضایی صلاحیت داری تصمیم نگرفته است.

وی درباره اعلام به رسانه ها در اجرای ممنوع التصویری خاتمی ادامه داد: در جلسات، دادستان به رسانه ها اعلام می کرد و اگر رسانه ای در این خصوص تخطی می کرد دادستان با آن برخورد می کرد. به هر حال رسانه ها به یک خودسانسوری گرفتار شدند و در این باره نیز حق دارند چرا که وقتی دادستان به راحتی درباره آنها تصمیم می گیرد، آنها هم مجبور می شوند خود را سانسور کنند.

علیزاده طباطبایی عنوان کرد: این ممنوع التصویری پس از سال 88 بوده است. دستگاه قضایی مواضع تندی نسبت به کل جریان 88 داشت و به همین دلیل هیچ کس نمی توانست این مسئله را مطرح کند. وقتی شکایت خاتمی از روزنامه کیهان که در سال 89 ثبت کردیم در سال 98 قراری مبنی بر موقوفی تعقیب صادر شده است اما مرور زمان بر آن اثر گذاشت. بنده در مطلبی خطاب به دادستان نوشتم که شما مسئول رسیدگی بودید، وقتی پرونده به دادسرا می آید مرور زمان قطع می شود. زمانی که پرونده در دادسرا بوده و دادسرا مشغول تحقیق است نمی توان پرونده را بایگانی کرد و گفت مشمول مرور زمان شده است. متاسفانه بسیاری از تصمیمات، سیاسی است تا قضایی.

وی بیان داشت: امیدواریم که با آمدن رییسی این گونه مشکلات برطرف شود. واقعیت این است اولین رییس قوه قضاییه از زمان تصویب قانون اساسی، رییسی بوده که حقوق خوانده است و هیچ کدام از روسای قوه قضاییه رشته حقوق نخوانده بودند و در نتیجه با قانون آشنا نبودند. رییسی شعارهایی که از روز اول داد بازگشت به قانون بود. امید است که در ارتباط با تصمیمات سیاسی که در دستگاه قضایی گرفته می شد، بتواند تجدید نظر و تصمیمات قضایی را اتخاذ کند.

علیزاده طباطبایی ادامه داد: هر کسی در هر جایگاهی تخلفی کند به طریق قضایی و قانونی باید با آن برخورد کند. اگر خاتمی را می خواهند ممنوع التصویر کنند وی را به دادگاه ویژه روحانیت ببرند و تصمیم قضایی بگیرند و او را ممنوع التصویر کنند اما اینکه در یک جلسه غیر علنی و غیررسمی، یک مقام به مقام قضایی دیگر دستور دهد که این کار را انجام دهد، مقام قضایی تسلیم مقامی دیگر شده است که این موضوع به اعتبار قوه قضاییه لطمه وارد می کند.  

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز