آخرین دفاع متهم پرونده دارویی؛

شبنم نعمت زاده: من به پدرم مدیونم اما او برای من پدری نکرد/هیچ دارویی پنهان نشده است/ بیست سال آبرو و حیثیت خود را وسط گذاشته بودم

۱۳۹۸/۰۷/۲۹ - ۰۸:۲۶:۰۱
کد خبر: ۹۱۴۱۴۶
شبنم نعمت زاده: من به پدرم مدیونم اما او برای من پدری نکرد/هیچ دارویی پنهان نشده است/ بیست سال آبرو و حیثیت خود را وسط گذاشته بودم
شبنم نعمت‌زاده با حضور در جایگاه در آخرین دفاع از خود گفت: من به پدرم به عنوان یک مدیر مملکت مدیونم، اما او برای من پدری نکرد و من پدری نداشتم در تمام عید و تعطیلات در ماهشهر بودیم و چهل سال که پدر نداشتم وی همه‌جوره به همه مشاوره می‌دهد، اما برای من اصلا پدر خوبی نبود.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات شبنم نعمت‌زاده دختر وزیر سابق صمت، احمدرضا لشگری‌پور و شرکت توسعه دارویی رسا صبح امروز «دوشنبه» 29 مهرماه در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی‌مقام در مجتمع قضایی امام خمینی(ره) آغاز شد. 

در جلسه گذشته که در ۶ مهرماه برگزار شد متهم لشگری‌پور و وکیل مدافع وی دفاعیات خود را مطرح کردند.

در ابتدای این جلسه قاضی مسعودی مقام از وکیل شرکت توسعه دارویی رسا خواست که در جایگاه قرار گیرد.

وکیل شرکت رسا در جایگاه حاضر شد و در دفاع از موکل خود گفت: هیچ وکیلی در ایران اجازه دفاع از فساد و جرم را ندارد، هدف از ورود وکلا به پرونده‌های مفاسد اقتصادی، کشف واقعیت برای صدور حکم عادلانه است.

وی گفت: در فضای رسانه‌ای فشارهای ناجوانمردانه ای به این پرونده می شود که حتماً دادگاه خارج از این فشارها قضاوت خواهد کرد. امیدواریم رسانه‌ها با اخلاق بیشتری جلسات را پوشش دهند.

 وکیل مدافع شرکت رسا افزود: وی گفت دفاتر و اسناد شرکت پس از خروج آقای لشکری پور از مدیر عاملی به دقت بررسی شده و ۵۰ خریدار شناسایی و صورت‌های مالی بین شرکت توسعه دارویی رسا به دقت بررسی شده است وی با اشاره به بررسی های انجام شده در میان ۵۰ شرکت دارویی خریدار گفت: میزان تخفیف ثبت شده برای ۳۳ خریدار بیش از ۷۵ درصد بوده که این بیانگر زیان فروشی است در حالی که میزان تخفیف باید طبق مصوبه دو درصد می بود و این بر اساس تصمیم مدیرعامل انجام شده است.

وی ادامه داد: همچنین از ۳۳ خریدار برای ۱۶ داروخانه تخفیف بیش از ۱۰۰ درصد در نظر گرفته شده برای ۴ داروخانه تخفیف ۱۷۰ درصدی و برای یک داروخانه ۲۰۰ درصد تخفیف ثبت شده است یا تخفیفات صوری بوده یا بر اساس اهداف شخص حقیقی انجام شده است. بر اساس مستندات ۳۲ داروخانه طلبکار هستند اما هیچ گاه مطالبه خود را طلب نکرده چرا که وجود خارجی نداشته اند و ثبت متقلبانه از سوی آقای لشکری پور انجام شده و خروج از سیستم دارویی ثبت شده است .

وی با تاکید بر این موضوع که برخی از داروخانه‌ها حتی وجود خارجی ندارند، اظهار داشت: فاکتورها صوری است برخی مشتریان نیز موهون هستند این نشان می‌دهد که ماهیت اسناد و فاکتورها واقعی نیست و برای تصاحب اموال شرکت بوده و به اطلاع شخص حقوقی نرسیده است.

نیازآبادی، نماینده دادستان دادستان در جایگاه حاضر شد و خطاب به وکیل شرکت رسا گفت: دوگانگی در ارتباط با دفاعیات شما در این جلسه و وکیل دیگر شرکت در جلسه گذشته مشهود است. این جلسه درباره فضای رسانه‌ای گفتید که تکرار مکررات است.

نماینده دادستان گفت: در پرونده حاضر با دو نوع قرارداد مواجهیم؛ اول قراردادهایی است که توسط شرکت رسا با تامین کنندگان دارو منعقد شده و بعد قراردادهایی است که شرکت رسا با داروخانه ها برای توزیع منعقد کرده است و همه آنها می‌گویند شرکت رسا طرف قرارداد بوده است.

وی با انتقاد از صحبت‌های وکیل شرکت رسا در مورد صدور فاکتورهای صوری گفت: شما نکاتی را به نفع موکل خود و به ضرر متهم دیگر گفتید در صورتی که  فاکتورهای صوری به نام شرکت دارویی رسا بوده است و موضوعیت ندارد که شبنم نعمت زاده یا لشگری پور باشد. مسئولیت شخصیت حقوقی مشخص است.

در ادامه قاضی مسعودی مقام ضمن تفهیم اتهام مجدد متهم شبنم نعمت زاده برای بیان آخرین دفاعیاتش از وی خواست که در جایگاه حاضر شود.

شبنم نعمت‌زاده با حضور در جایگاه در آخرین دفاع از خود گفت: من داروساز و فارغ التحصیل دانشگاه شهید بهشتی هستم و از سال ۸۸ برای خودم کار را آغاز کردم.

متهم شبنم نعمت زاده درباره ثبت شرکت ها بیان داشت: برای واردات دارو دو شرکت ثبت کردم. در گرفتن پول از پخش‌کنندگان دارو مشکل داشتیم و در این اثنا مجوز شرکت توسعه دارویی رسا را اخذ کردیم. نعمت‌زاده گفت: آقای لشگری‌پور مدام می گفتند که می‌توانند مشکلات را حل کنند. شرکت توسعه دارویی رسا در اسفند سال ۹۲ ثبت شد و در دی ماه ۹۳ اجازه فروش پیدا کرد شرکت در سال اول سودآور نبود. شرکت ها نمیتوانند از ابتدا سودآور باشند.

وی ادامه داد: بعد از یک سال لشگری‌پور اصرار داشت که دارو‌های ایرانی و بازار آن‌ها را تصاحب کند که من مخالفت کردم. بعدا فهمیدم که گرفتن این کالا‌ها منفعتی برای لشگری‌پور داشته است و هر چه غیر از این گفته شده خلاف واقع است.

متهم نعمت‌زاده با تاکید بر اینکه قضیه آقازادگی در مورد من صدق پیدا نمی‌کند، گفت: تمام کار‌ها را خودم انجام می‌دادم و پیگیری تمام امور را شخصا بر عهده داشتم. پس از مدتی تصمیم گرفتم که آزمایشگاهی را تاسیس کنم که در حال حاضر به بهترین نحو فعالیت می‌کند.

متهم نعمت‌زاده در ادامه دفاعیات خود بیان کرد: آقای لشگری‌پور یک هنر خاصی که دارد قسمتی از حرف‌های راست را با تحلیل‌های خود مانند بی‌بی‌سی بیان می‌کند. مشکلات شرکت حل شدنی بود و به مشکل خوردن بنگاه‌های اقتصادی یک چیز طبیعی است، این نحوه برخورد با مشکل است که باید صحیح باشد.

وی گفت: شاید اگر یکی دو تامین کننده با رفتار تهاجمی با شرکت برخورد نمی‌کردند تا الان پول خود را گرفته بودند چرا که آن شرکت آبرو و حیثیت من بود و من بیست سال آبرو و حیثیت خود را وسط گذاشته بودم و تصمیم به پرداخت گرفته بودم چرا که حق‌الناس بود سعی کردم از تمام روابط خارجی و افراد استفاده کنم و مشاورانی گرفتم. ما در حال تسویه با برکت و تی‌پی‌کو بودیم و در تابستان امسال به مشکلی خوردم که مالک زمان بیشتری به من داد.

نعمت زاده در ادامه به شخصیت شناسی متهم از سوی قاضی اشاره کرد و مدعی شد: من سوء نیت نداشتم ما حدود ۱۰ میلیارد طلبکاریم اصلا ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان را من از اینجا خورده‌ام، اما بقیه آن کجاست؟ و تا ۲۰۰ میلیارد تومان آن کجاست؟ من از دادگاه کمک می‌خواهم تا بدانیم این پول به کجا رفته است. لازم است تا بدانیم چه ریالی به جیب چه کسی رفته است همه این‌ها به نام شرکتی انجام شده که مالک اصلی آن من بودم و احساس مسئولیت کردم.

متهم نعمت‌زاده در ادامه دفاعیات خود گفت: من به پدرم به عنوان یک مدیر مملکت مدیونم، اما او برای من پدری نکرد و من پدری نداشتم در تمام عید و تعطیلات در ماهشهر بودیم و چهل سال که پدر نداشتم وی همه‌جوره به همه مشاوره می‌دهد، اما برای من اصلا پدر خوبی نبود و من تنها کار کردم در خانواده پدری نداشتیم صبح می‌رفت و شب می‌آمد من از صفر شروع کردم.

متهم نعمت‌زاده گفت: از برج ۱۱ ملکی را ارائه دادم که آرزوی خود من این است که آنجا زندگی کنم و گفتم اگر چیزی ساختید یک واحد آن را به من بدهید تا من در آن زندگی کنم. من اگر می‌خواستم مال مردم را بخورم، آخرین پولی که در حسابم و در سال ۹۶ بود را برای بدهی‌ها پرداخت نمی‌کردم، از آن به بعد از این و آن پول می‌گیرم.

قاضی گفت: چقدر سرمایه به شرکت آوردی؟

متهم گفت: حدود ۷ میلیارد تومان و 100 میلیون هم برای ثبت شرکت‌ها پرداخت کردم.

قاضی پرسید: چقدر سرمایه خارج شده است؟

متهم گفت: مبلغ دقیق را نمی‌دانم و فقط اطلاع دارم که شرکت رسا فارمد ۹۵ میلیارد ریال طلبکار است.

قاضی سوال کرد: شما با آورده صفر در جا‌های دیگر سرمایه گذاری کرده اید، چرا لشکری پور را برنداشتید، عملکرد لشگری پور را دیدید و هیچ اقدامی نکردید و فقط چک داده‌اید و تقصیرات را به گردن یکدیگر می‌اندازید. زمین معرفی شده را نیز خودتان بفروشید و پول طلبکار‌ها را بدهید. متاسفانه پلاک ثبتی برخی ملک‌ها مشخص نیست؛ چرا که اموال با اسناد عادی جا به جا می‌شود. در یک سال و نیم اخیر یک ریال برنگشته و وظیفه شما این است که پول‌ها را برگردانید.

رئیس دادگاه ادامه داد: در مرحله دادسرا پرونده شخصیت تشکیل شده است و ممکن است یک آدم خوب و صالح اشتباهی کند و اتهامی متوجه او شود. اینکه دارو‌ها را مخفی کنیم و تاریخ آن‌ها بگذرد و برخی از این موارد منتسب به آقایانی است که در فساد پتروشیمی حضور دارند پذیرفته شده نیست.

شبنم نعمت زاده پاسخ داد: هیچ دارویی پنهان نشده است.

قاضی مسعودی مقام گفت: پس چرا انبار‌ها روز به روز کشف می‌شود؟

شبنم نعمت زاده گفت: ما هیچ انبار دیگری نداریم و انبار پنهانی اصلا وجود ندارد.

قاضی گفت: متاسفانه در کشور این امر وجود دارد که در زمان آتی مجوز برای گذشته صادر می‌شود، ولی طبق گزارشات در آن موقع شما مجوزی برای انبار نداشته‌اید.

شبنم نعمت زاده پاسخ داد: در البرز فروش نداشتیم و داروی پنهانی وجود ندارد و از کشف انبار جدید اطلاعی ندارم.

قاضی مسعودی مقام افزود: شما که عملکرد لشگری پور را می‌دانستید و چرا هیچ اقدامی انجام ندادید؟

متهم پاسخ داد: شرکت به خوبی کار می‌کرد و در سال اول ۷ میلیارد تومان هزینه کردم و به صد نفر از پرسنل حقوق می‌دادم.

قاضی پرسید: شما که اطلاعات جزئی دارید نمی‌دانید که دارو‌ها کجاست؟

شبنم نعمت زاده پاسخ داد: پیگیری دارو‌ها با من نبود که البته در این مورد اشتباه کرده‌اند.

قاضی پرسید: آزمایشگاه را چطور تاسیس کردید؟

شبنم نعمت زاده پاسخ داد: آزمایشگاه جمعا یک و نیم میلیارد تومان هزینه داشته است.

قاضی مسعودی مقام بیان کرد: اسناد مالی و سند مالی تامین مبالغ آزمایشگاه را ارائه دهید.

متهم شبنم نعمت زاده گفت: تاکنون حدود ۲۰۰ میلیارد تومان به تامین کنندگان دارو پول داده ایم. اینجا باید با عدد و رقم صحبت کنیم. لشگری پور پول فروش پخش را ماهیانه پرداخت نمی‌کرد و موجب برخی اختلالات مالی شد. در قبال اتفاقات شرکت توسعه دارویی رسا مسئول هستم و بازداشت‌ها باعث شده که در تامین مبالغ به مشکل بخورم.

قاضی گفت: اکثر متهمان جرایم اقتصادی با توجه به محتویات پرونده معمولا تا پایان دادنامه در بازداشت هستند.

متهم نعمت زاده گفت: هیچ پولی ندارم و تقاضا دارم که بتوانم شخصا پیگیر فروش املاک و پرداخت دیون باشم.

قاضی مسعودی مقام گفت: چهارشنبه 98.8.1 آخرین جلسه برگزار می‌شود که آخرین دفاع متهم لشگری پور استماع می‌شود. در این مدت یک گام مثبت در راستای پرداخت مبالغ انجام نشده است و قرار بازداشت موقت شما تا تاریخ 98.8.16 پابرجاست و اگر تا این مدت رای نهایی صادر نشود قطعا قرار بازداشت شما تمدید می‌شود. لطفا به دوستان و آشنایان خود بگویید که نامه نگاری نکنند چرا که حواشی فایده‌ای ندارد مشخص کنید که پول‌ها کجاست، همچنین اتهامات سایر متهمین در دادسرا در حال بررسی است و در این جلسات شما و آقای لشگری پور فقط علیه یکدیگر صحبت کردید.

قاضی مسعودی مقام خطاب به متهمه نعمت‌زاده گفت: شما چند شرکت و چند حساب بانکی دارید؟

متهمه نعمت‌زاده در پاسخ گفت: بنده ۵ یا ۶ شرکت و حدود ۵۰۰ حساب بانکی دارم، چون پخش، تعداد زیادی حساب بانکی داشت. من به هیچ شهرستانی برای باز کردن حساب نرفتم.

قاضی مسعودی مقام بیان کرد: یعنی شما ۵۰۰ حساب پشتیبان دارید؟

متهمه نعمت‌زاده در پاسخ گفت: حداکثر ۲۰ یا ۳۰ مورد.

قاضی مسعودی مقام اذعان کرد: شما بیشتر می‌خواستید از چک‌ها استفاده کنید.

متهمه نعمت‌زاده مدعی شد: نه این طور نبوده من با دو سه حساب کار می‌کردم و پرینت کامل آن وجود دارد.

در این بخش از جلسه دادگاه قاضی مسعودی مقام ضمن اعلام ختم جلسه بیان کرد: ادامه جلسه دادرسی و آخرین جلسه چهارشنبه مورخ اول آبان ماه ساعت ۹ صبح در همین مکان برگزار خواهد شد.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز