کرونا و تعطیلی پالایشگاه های نفت در جهان

۱۳۹۹/۰۱/۰۹ - ۱۲:۱۹:۲۰
کد خبر: ۹۸۲۰۰۷
کرونا و تعطیلی پالایشگاه های نفت در جهان
جهانگیر شدن ویروس کرونا و کاهش تقاضای ناشی از اعمال مقررات منع آمد و شد، افت شدید فعالیت پالایشگاه های نفت در جهان را به دنبال داشته به گونه ای که برای نخستین بار برخی از پالایشگاه های نفت هند و اروپا تعطیل شده اند.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا به نقل از رویترز، شرکت نفتی ایتالیایی ای پی آی  (API) دیروز(جمعه) اعلام کرد، به طور موقت فعالیت پالایشگاه آنکونا با ظرفیت پالایش روزانه ۸۵ هزار بشکه نفت را خاتمه می دهد.

در هند نیز پالایشگاه های بزرگ شرکت نفت هند اعلام کردند که شرکت مانگالور از تعطیلی پالایشگاه خود خبر داده است.

تقاضای جهانی سوخت در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ و پس از جهانگیر شدن کرونا بین ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است.

کرونا تاکنون جان بیش از ۲۷ هزار بیمار را گرفته و لغو بسیاری از سفرهای هوایی بین المللی و اعمال محدودیت در رفت و آمد را موجب شده است.

انتظار می رود کاهش تقاضای محصولات نفتی در کنار تصمیم عربستان و روسیه برای افزایش تولید نفت خام پالایشگاه ها را تحت فشار قرار دهد زیرا ظرفیت مخازن آنها نیز رو به کاهش است.

یک منبع آگاه به رویترز گفت: شرکت نفتی اسپانیایی رپسول (Repsol) فعالیت مجتمع پالایشگاهی خود را تا ۱۰ درصد کاهش خواهد داد.

در آسیا که یک سوم ظرفیت پالایشگاهی جهان را به خود اختصاص داده، شرکت نفت هند (IOC) که بزرگترین پالایشگاه آن کشور را در اختیار دارد، در نامه ای به تامین کنندگان نفت خام اعلام کرد که فعالیت خود را تا ۴۰ درصد کاهش داده و به دلیل افت تقاضای شرکت های پتروشیمی، تولید خوراک نفتا را متوقف کرده است.

در همین حال، پالایشگاه های ژاپن، کره جنوبی و تایلند که با کاهش ظرفیت مشغول فعالیت هستند در نظر دارند فعالیتشان را هر چه بیشتر کاهش داده و تاسیسات خود را برای تعمیرات و نگهداری تعطیل کنند.

برخی از پالایشگاه های آمریکا نیز تولید خود را کاهش داده اند؛ از جمله آنها می توان به پالایشگاه های منطقه لس آنجلس - مرکز پر ازدحام مسافرت های هوایی - اشاره کرد.

بزرگترین پالایشگاه غول نفتی اگزان (Exxon) در شهر بیتاون (Baytown) تگزاس نیز یکی از واحدهای تولید بنزین را به علت کاهش تقاضا در آمریکا تعطیل می کند.

هفته پیش عرضه محصولات نفتی در آمریکا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه کاهش یافت که افت نزدیک به ۱۰ درصد را نشان می دهد.

برآورد شرکت انگلیسی آی اچ اس مارکیت (IHS Markit) نشان می دهد، تقاضای بنزین در بزرگترین مصرف کننده نفت جهان در هفته های آتی تا ۵۰ درصد کاهش می یابد.

برخی از پالایشگاه های انگلیس و آلمان نیز تولید خود را کاهش داده و معامله گران پیش بینی می کنند با کاهش تقاضا، دیگر پالایشگاه ها نیز چنین رویه ای را در پیش گیرند.

دیروز جمعه یکی از شرکت های زیرمجموعه اگزان موبیل در فرانسه اعلام کرد تولید خود را با کاهش تقاضا تطبیق می دهد.

چین در این زمینه استثناست و پس از هفته ها قرنطینه، اقتصاد خود را به حرکت انداخته و پس از افت ناشی از شیوع کرونا، بخش پالایشگاهی آن نشانه هایی از بهبود را نشان می دهد.

تحلیلگران بانک سرمایه گذاری آمریکایی گلدمن سَکس (Goldman Sachs) معتقدند که تقاضای جهانی به احتمال زیاد در ماه آوریل(فروردین-اردیبهشت) ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یابد. این کاهش تقاضا در ماه مارس ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه بود.

انتظار می رود مجموع مصرف سالیانه نیز نسبت به سال ۲۰۱۹ به میزان ۴ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه در روز کاهش یابد.

تحلیلگران معتقدند چنین کاهش تقاضایی شوکی بی سابقه به پالایشگاه های جهان وارد خواهد کرد.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز