استاندار سیستان و بلوچستان:

قرارگاه بحران ساحلی در چابهار ایجاد شود

۱۴۰۰/۰۷/۱۲ - ۰۸:۴۳:۲۹
کد خبر: ۱۲۴۲۱۱۹
قرارگاه بحران ساحلی در چابهار ایجاد شود
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه باید قرارگاه بحران ساحلی در چابهار ایجاد شود گفت: این موضوع باید به عنوان یکی از مصوبات مهم نشست ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان مد نظر قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری برنا ، حسین مدرس خیابانی در نشست ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان سیستان و بلوچستان در فرمانداری چابهار با بیان اینکه در مواقع بحرانی باید محل استقرار ستاد بحران و سایر اطلاعات مربوطه مشخص باشد اظهار داشت: هماهنگی همه دستگاه‌های اجرایی در بحران و طوفان ضروری است تا امور بهتر انجام و موفقیت بیشتری حاصل شود.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: همه دستگاه‌ها باید پیش از وقوع بحران نسبت به شرح وظایف خود آگاه و توجیه باشند. هر اندازه که برنامه ارائه شود اما یکسری اقدامات فراخور بحران هم نیاز است اما می‌شود یک دستورالعمل عمومی تهیه کرد و در اختیار اعضای ستاد بحران قرار داد. نکته‌ای که به کمک متولیان مقابله با بحران در چابهار آمد، استفاده از تجربیات سال 98 بود و همه هم به این موضوع اشاره کردند و با استفاده از آزمون و خطاهای گذشته از خطاهای جدید جلوگیری شد.

وی تاکید کرد: دستگاه‌ها تمامی نقاط قوتی که در روزهای گذشته داشتند را در حد یکی دو صفحه از جمله هم‌افزایی‌هایی که انجام شده را ثبت کنند و البته نقاط ظعف هم فراموش نشود مثل برخی موارد همچون در اختیار نداشتن شماره‌ تلفن و قطعی ارتباط‌های تلفنی، چون نخستین موردی که در بحران وجود دارد همین بحث دسترسی‌ها (راه‌های ارتباطی فیزیکی و مجازی) است.

مدرس خیابانی ادامه داد: از تجربه نقاط ضعف می‌توانیم در بحران‌های بعدی که امیدواریم هیچ زمان رخ ندهد استفاده کنیم. استان سیستان و بلوچستان بحران زا و فقر زیرساختی آن همیشه دامنه خسارت‌ها با کمترین سیل و بارندگی زیاد است.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: اینکه با استفاده از ظرفیت ستاد بحران استان، یک قرارگاه برای جنوب استان داشته باشیم واقعا لازم است و باید جزو مصوبات مهم نشست باشد و در مورد سازمان بحران ساحلی که مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار به آن اشاره کردند هم به نظرم باید این دو موضوع باهم ادغام شود یعنی اسم آن سازمان "قرارگاه بحران ساحلی" می‌شود. این قرارگاه تشکیل شود چون یک پیشنهاد فوق‌العاده خوبی بود.

وی بیان داشت: اینکه از ماشین‌آلات بخش خصوصی استفاده کنیم کار خوبی است اما اینکه ستادهای بحران از حداقل ماشین‌آلات خود در حد یک لودر که بتواند مسیری را باز کند را باید به عنوان یک الزام جدی به ستاد مدیرت مقابله با بحران کشور ارائه کنیم. سیستان و بلوچستان یک استان بحران‌زا است اگر می‌گوییم استان ویژه است باید بتوانیم حداقل امکانات مورد نیاز را فراهم کنیم.

مدرس خیابانی  با بیان اینکه در بحث هشدار به مردم آن گونه که باید نتیجه نگرفتیم اظهار داشت: می‌توانید در حد 24 یا  48 ساعت به مردم بگوییم به ساحل نزدیک نشوند و پارک‌های ساحلی تعطیل شود اما 80 هزار تن جو را در بندر چابهار نمی‌توانید در 24 ساعت جمع کنید و مفهوم این این بحث این است که پیش‌آگهی و هشدارها باید خیلی جلوتر رقم بخورد و اداره‌کل بنادر و دریانوردی استان همزمان با اعلام هشدار زرد هواشناسی باید به روند بارگیری کالاها اقدام می‌کرد.

استانداری سیستان و بلوچستان به صحبت مدیرکل بنادر استان مبنی بر اینکه یک کیلوگرم خرابی نداشتیم اشاره کرد و  ادامه داد: خوشبختانه گندم و ذرت در بندر نداشتیم ولی باید بدانیم که این محصولات را نداشتیم و ما حواسمان هست که چه اتفاقاتی در سطح استان رقم می‌خورد. 

وی گفت: وقتی می‌گوییم می‌خواهیم  بندر چابهار را هاب کالاهای اساسی معرفی کنیم مفهومش این است که این بندر جایگاه همه کالای اساسی همچون، گندم، برنج، شکر، جو و ذرت  است و باید تمهیدات لازم در این خصوص انجام شود و در این زمینه توجه به زیرساخت‌ها و بحث انبارها است. استان‌های مختلف، تجربیات مشترکی در بحث بحران‌ها دارند و باید از این تجربیات استفاده شود و ممکن است مشابه همین مستنداتی که ما تهیه می‌کنیم در برخی استان‌ها وجود داشته باشد.

مدرس خیابانی با بیان اینکه علاقه‌ای ندارم این موضوع را مطرح کنم اما باید بگویم در بحث مخابرات خیلی ضعیف هستیم و شخصا تجربه کردم که در فاصله 10 کیلومتری مرکز استان تلفن همراه آنتن ندارد و در این مورد باید یک کار جدی انجام شود. در قرن 21 نباید در بحث مهمی همچون مخابرات با مشکل مواجه باشیم.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: با گام‌های آهسته هیچ اتفاق مثبتی در حوزه مخابرات رقم نخواهد خورد و در این زمینه باید یک کار جهادی و جهشی انجام شود. همان جهش تولید که مقام معظم رهبری اشاره کردند باید در سیستان و بلوچستان رقم بخورد. در بازدید از پسابندر و بریس هم اینترنت وجود نداشت و حتی در چابهار هم می‌بینیم اینترنت بسیار ضعیف و عملا کار نمی‌کند.

وی بیان داشت: در حوزه تقویت همه  زیرساخت‌ها (برق، آب و راه)  باید کارهای مهمی انجام شود. روز نخستی که به سیستان و بلوچستان آمدم، آب و راه را به عنوان دو برنامه محوری معرفی کردم. یک استان تجاری با یک هزار و 700 کیلومتر مرز نباید راه و جاده نامناسبی داشته باشد اصلا راه باعث رونق و توسعه منطقه می‌شود چنین مشکلاتی در مواقع بحران باعث عمیق‌تر شدن شکاف‌ها می‌شود در حالی که ما در حالت عادی هم به این زیرساخت‌ها نیاز داریم.

مدرس خیابانی با بیان اینکه در بحران طوفان حاره‌ای لطف خدا شامل همه ما شد گفت: ممکن است همیشه این اتفاق نیفتد و باید مشکلات خاک ‌خورده سیستان و بلوچستان را برطرف کنیم. امروز بهترین شرایط برای حرکت رو به جلوی استان سیستان و بلوچستان فراهم شده است.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه مردم باید از زیرساخت‌های لازم برخوردار باشند گفت: مردم دلاور و کم‌توقع سیستان و بلوچستان، امروز حداقل‌ها رو از مسئولان می‌خواهند. اینکه خدمات مناسب آب و برق و راه را در اختیار مردم بگذاریم، خواسته اضافه‌ای نیست و باید خودمان را به ترازهای بالا در همه شاخص‌ها برسانیم و این مهم با تلاش مضاعف و حضور میدانی مدیران محقق خواهد شد.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز