کره جنوبی با موفقیت یک ماهواره فضایی را در مدار قرار داد

۱۴۰۱/۰۴/۰۳ - ۲۲:۵۰:۰۱
کد خبر: ۱۳۴۲۸۹۲
کره جنوبی با موفقیت یک ماهواره فضایی را در مدار قرار داد
کره جنوبی سه‌شنبه هفته گذشته موفق به پرتاب موفقیت آمیز یک ماهواره فضایی بومی به مدار زمین شد تا گام مهمی برای توسعه برنامه فضایی خود برداشته باشد

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگذاری برنا به نقل از  مرکز روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، این پرتابگر از مرکز فضایی Naro در سواحل جنوبی کره‌جنوبی پرتاب شد. به گفته مقامات کره‌جنوبی، یک ماهواره 162.5 کیلوگرمی که برای تأیید عملکرد پرتابگر طراحی شده بود، پس از ورود به مدار، با موفقیت با یک ایستگاه زمینی در قطب جنوب تماس گرفت. همچنین این پرتابگر با موفقیت یک ماهواره مدل جرمی به وزن 1.3 تن و چهار ماهواره کوچک مکعبی که توسط دانشگاه‌های کره‌جنوبی برای تحقیقات ساخته شده بودند را در مدار قرار داد.

وزیر علوم و فناوری اطلاعات و ارتباطات کره‌جنوبی در یک نشست توجیهی گفت: اکنون آسمان جهان برای کره کاملاً گشوده شده است و ما در زمینه علم و فناوری به پیشرفت‌های بزرگی دست یافتیم.

پرتابگر سه مرحله‌ای KSLV-II Nuri که توسط موسسه تحقیقات هوافضای کره (KARI) طراحی شده است تا در نهایت محموله‌های 5/1 تنی را در مدار 600 تا 800 کیلومتری (370 تا 500 مایلی) قرار دهد، سنگ بنای اهداف این کشور برای دست‌یابی به شبکه G6، ماهواره‌های جاسوسی و حتی کاوشگر ماه، است.

در این پرتابگر فقط از فناوری‌های بومی پرتابگری کره جنوبی استفاده شده است و اولین پرتابگر فضایی بومی کشور است. آخرین بوستر کره‌جنوبی که در سال 2013 پس از تاخیرهای متعدد و چندین آزمایش ناموفق پرتاب شد، به طور مشترک با روسیه ساخته شده بود.

رئیس جمهور کره‌جنوبی پرتاب را از دفتر خود تماشا کرد و از همه دست‌اندرکاران آن تشکر کرد و قول داد که به تعهدات انتخاباتی برای ایجاد یک آژانس جدید برای مدیریت امور فضایی پایبند باشد. 

رئیس جمهور گفت: "اکنون راه رسیدن به فضا از کشور ما باز شده است. این پرتابگر محصول 30 سال چالش‌های دلهره آور بود. از این پس، رویاها و امیدهای مردم و جوانان ما برای رسیدن به فضا گسترش خواهد یافت."

پرتابگر Nuri در اولین آزمایش در چند ماه قبل، نتوانست محموله آزمایشی خود را در مدار قرار دهد زیرا سوخت موتور مرحله سوم آن زودتر از زمان برنامه‌ریزی شده تمام شد. در پرتاب اخیر، مهندسان در مخزن اکسیدکننده مرحله سوم پرتابگر Nuri یک مخزن هلیوم تعبیه کردند تا این مشکل را برطرف کنند. 

بنا بر اظهارات مسئولین کره‌جنوبی در نظر دارد حداقل چهار پرتاب آزمایشی دیگر را تا سال 2027 انجام دهد. پرتابگر Nuri کلید برنامه‌های کره‌جنوبی برای ساختن یک سیستم ناوبری مبتنی بر ماهواره بومی کره و یک شبکه ارتباطی G6 است. این کشور همچنین قصد دارد طیف وسیعی از ماهواره‌های نظامی را به فضا پرتاب کند، اما مقامات استفاده از پرتابگر Nuri را به عنوان سلاح رد می‌کنند. 

کره جنوبی همچنین با همکاری ایالات متحده در حال کار بر روی یک مدارگرد ماه است و امیدوار است تا سال 2030 یک کاوشگر بر روی ماه فرود بیاورد.

پس از پرتاب موفقیت آمیز روز سه شنبه، سفارت آمریکا در سئول در توییتر اعلام کرد که مشتاقانه منتظر همکاری ایالات متحده و کره جنوبی در زمینه‌های فضایی است.

پرتاب‌های فضایی مدت‌هاست که موضوعی مهم در شبه جزیره کره بوده است، جایی که کره شمالی به دلیل برنامه پرتابگر‌های بالستیک اتمی خود با تحریم‌ها مواجه است.

در سال‌های اخیر، کره‌جنوبی و ایالات متحده توافق کردند که محدودیت‌های دوجانبه توسعه پرتابگری و راکتی سئول را لغو کنند و راه را برای پرتاب‌های غیرنظامی و نظامی جدید باز کنند.

انتهای پیام/

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز