شارژری که با سرعت برق شارژ می‌کند!

۱۴۰۱/۰۹/۰۵ - ۰۰:۰۱:۰۱
کد خبر: ۱۴۰۳۳۲۸
شارژرهای جدید فرمول E ، قوی‌ترین و سریع‌ترین شارژر های فست شارژ DC در تمام جهان هستند که می‌توانند خودروهای برقی را 30 ثانیه‌ای شارژ کنند

خبرگزاری برنا- گروه علمی و فناوری؛ اگر از طرفداران رشته موتور اسپرت باشید، حتما با مسابقات فرمول 1 آشنا هستید. دامنه رقابت‌های فرمول یک به فرمول 2، 3 و چهار یا مسابقاتی مانند فرمولا رنو هم گسترش پیدا می‌کنند اما تمام خودروهای حاضر در این رقابت‌ها، تمام بنزینی یا هیبریدی هستند. ولی زمانی که به سراغ فرمول E می‌رویم، ماشین‌های مسابقه‌ای به خودروهای تمام برقی تبدیل می‌شوند. خبر خوب این است که خودروهای فرمول E در فصل 2023، یک سورپرایز هیجان انگیز را به صنعت ماشین سازی هدیه خواهند داد که در ادامه به صورت کامل با آن آشنا می‌شوید! اما اجازه دهید در ابتدای کار با یک ویدیو جذاب، عملکرد نسل سوم این خودروها را تماشا کنیم. البته اگر شما هم مثل ما، عاشق و دلباخته‌ی صدای موتورهای V10 فرمول یک مثل فراری F2004 هستید، شاید با دیدن این فیلم کمی غمگین شوید!

قوی ترین و سریع ترین شارژر فست شارژ برای خودروهای برقی

گجت نیوز در گزارش خود اضافه می‌کند که خودروهای برقی شهری که معمولا در گاراژ خانواده‌های 3 یا 4 نفره دیده می‌شوند، به باتری‌های 40 تا 70 کیلو وات ساعتی مجهز هستند که برای شارژ کردن آن‌ها می‌توانید به سراغ دو مدل شارژر بروید. توان شارژرهای AC یا همان خانگی، معمولا در بازه 8 تا 15 یا 20 کیلو وات قرار دارند و بسته به ظرفیت باتری در خودروهای برقی، می‌توانند کار شارژ کردن را طی 7 تا 10 ساعت به پایان برسانند. اما ایستگاه‌های شارژ سریع DC از توان‌های بالاتری برخوردارند که معمولا چیزی بین 250 تا حتی 400 کیلو وات را هم شامل می‌شوند و می‌توانند خودروهای الکتریکی شما را فقط در عرض 30 تا 45 دقیقه، به صورت کامل شارژ کنند (از 10 به 80 درصد در عرض 30 دقیقه).

شارژ 600 کیلو وات DC

به هر حال زمان سوخت گیری (بنزین یا گازوئیل)، کمتر از 5 دقیقه است و شاید همین موضوع، مردم را از خریدن ماشین‌های تمام برقی یا هیبریدی، دلسرد کند. همچنین تعداد ایستگاه‌های شارژ DC سریع هم در برابر پمپ بنزین‌ها، واقعا کم است. خبر خوب این است که تایم شارژ شدن خودروهای برقی با شارژر های جدید فرمول E به کمتر از 1 دقیقه کاهش می‌یابد.

معرفی شارژرهای فست شارژ جدید فرمول E

شارژ 600 کیلو وات DC

ابتدا به سراغ خودروهای جدید فرمول E برویم. نسل سوم ماشین‌های فرمول E که قرار است در فصل 2023 به میدان بیایند، از دو موتور الکتریکی در محورهای جلو و عقب بهره می‌برند. موتور الکتریکی اصلی که در محور عقبی نصب شده است، تقریبا 470 اسب بخار قدرت دارد و بد نیست بدانید که توان موتورهای الکتریکی در نسل دوم به 335 اسب بخار محدود شده بود. موتور محور جلویی هرچند که می‌تواند 335 اسب بخار را تولید کند اما در حرکت خودرو، هیچ نقشی ندارد. این موتور برای بازیابی انرژی حرکتی در زمان ترمز گیری و تبدیل آن به انرژی الکتریکی، کاربرد دارد و به نوعی، ژنراتور باتری‌ها محسوب می‌شود.

شارژرهای فرمول E

همچنین باید اشاره کنیم که خودروهای جدید فرمول E، فاقد ترمزهای هیدرولیکی هستند و گرمای حاصل از ترمز گیری هم به باتری‌ها بازمی‌گردد. جدا از این موارد باید اشاره کنیم که موتور هیبرید در خودروهای فرمول یک فصل 2022 با ظرفیت 1.6 لیتر، بیش از هزار اسب بخار قدرت را به راننده هدیه می‌دادند!

شارژرهای فرمول E

اما شاید بتوانیم مهم‌ترین تغییر در ماشین‌های جدید فرمول E را در باتری‌های آن‌ها پیدا کنیم. وزن باتری‌ها در این نسل از 385 کیلوگرم به 284 کیلوگرم کاهش یافته است. این موضوع، به خاطر کاهش ظرفیت باتری‌ها رخ داده و ظرفیت آن‌ها از 54 کیلو وات ساعت به 51 کیلو وات ساعت رسیده است. همین موضوع باعث می‌شود که در فصل 2023، یک پیت استاپ 30 ثانیه‌ای به مسابقات اضافه شود تا خودروها بتوانند با خیال راحت، باتری‌های خود را دوباره شارژ کنند.

شارژ 600 کیلو وات DC

حالا قوی ترین و سریع ترین شارژهای برقی DC جهان با توان ۶۰۰ کیلووات اینجا هستند تا این کار را انجام دهند. توان شارژرهای دی سی در صنعت خودروسازی تا اینجای کار، به ۳۵۰ کیلو وات محدود شده بود اما معرفی شارژرهای 600 کیلو وات DC ، فصل جدیدی را در دنیای خودروهای EV آغاز می‌کند. البته باید اشاره کنیم که شرکت هایی مثل پورشه و BMW یا برخی برندهای چینی هم در گذشته، شارژهای 450 کیلو وات خود را معرفی کرده بودند اما این شارژها هیچوقت به مرحله تولید نرسیده است.

ورود شارژرهای 600 کیلو وات DC به خط تولید انبوه

حال سوال مهم اینجاست که قوی‌ترین شارژرهای فست شارژ DC در جهان آیا به خیابان‌های شهری هم می‌آیند؟ این سوال جای بحث دارد! فناوری‌هایی مانند GPS یا سنسورهای شتاب سنج، ابتدا در صنعت نظامی مورد استفاده قرار می‌گرفتند و سپس راهی بازار شدند. این رابطه، دقیقا بین ماشین‌های مسابقه‌ای و شهری هم دیده می‌شود. برای مثال، شیفترهای پشت فرمان یا همان دنده‌های پشت فرمان برای اولین بار در سال 1989 و با ماشین فراری 640 (با رانندگی نایجل منسل افسانه‌ای) به دنیای ما انسان‌ها وارد شد.

انتهای پیام/

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز