معایب شبکه های اجتماعی برای نوجوانان

۱۳۹۶/۰۳/۱۱ - ۰۹:۱۷:۵۸
کد خبر: ۵۶۶۹۱۰
معایب شبکه های اجتماعی برای نوجوانان
رئیس پلیس فتا استان با تاکید بر تاثیر مخرب شبکه های اجتماعی بر شهروندان، گفت: بیشترین تاثیر شبکه های اجتماعی بر نسل نوجوان و جوان جامعه می باشد.
به گزارش خبرگزاری برنا از فارس، سرهنگ "حبیب اله رجبلی" اظهارداشت:  از زمانیکه نوجوانان و جوانان پا بر عرصه هستی نهاده اند دنیا را به صورت کامپیوتری دیده اند و به همین جهت است که این گروه را نسل رایانه ای نامگذاری کرده اند که  اقتصاد، دین، فرهنگ، جامعه  و هم چنین تاریخ را بر صفحه نمایشگر می بینند.
وی افزود: تاثیری که اینترنت به طور عام و شبکه های اجتماعی مجازی به صورت خاص می توانند بر روی نسل جوان و نوجوان بگذارد می تواند آن باشد که این ذهنیت را در آنها به وجود آورد که تا جامعه را از منظر مانیتور خود و کنش متقابل اجتماعی را از پشت پنجره ای از کلمات انجام دهد.
رئیس پلیس فتا استان ادامه داد: این شبکه های اجتماعی بر نوجوانان و جوانان تاثیراتی را دارد که بعضا برای روح و جسم آنها مخرب است که نمونه هایی از معایب شبکه های اجتماعی برای نسل جوان و نوجوان در ذیل آورده شده است.
1-در معرض خطر قرار گرفتن روابط چهره به چهره:
بزرگترین مزیت شبکه های اجتماعی دارای یک عارضه جانبی منفی است که آن را به مهم ترین عیب این شبکه ها تبدیل کرده است. این شبکه ها روابط چهره به چهره اجتماعی را کاهش و یا به کل از بین می برند. زیرا شبکه های اجتماعی به نوعی استقلال و آزادی به وجود می آورند و افراد می توانند یک دنیای فانتزی برای خود ساخته و وانمود کنند که فرد دیگری هستند و در این رابطه، نوجوانان در معرض خطر بیشتری هستند، چراکه آنان در سنین یادگیری نحوه ارتباط با دیگران و ساختن گروه های دوستی قرار دارند.
2- مزاحمت های سایبری و جرایم علیه کودکان:
استفاده از شبکه های اجتماعی می تواند افراد را در معرض آزار و اذیت و ارتباطات نامناسب با دیگران قرار دهد. با اینکه والدین محتوای اینترنت را برای اعضای خانواده ی خود فیلتر می کنند اما با این حال باز هم کودکان در معرض آزار های جنسی و محتوای های نامناسب هستند.
3-جعل هویت و کلاه برداری:
چه خوشتان بیاید چه نه، اطلاعاتی که شما بر روی اینترنت می فرستید می تواند در دسترس هرکسی که به اندازه کافی باهوش و زیرک باشد قرار بگیرد . اکثر سارقان تنها به مقدار کمی اطلاعات ضروری از شما نیاز دارند تا با جعل هویت تان، زندگی شما را به کابوس تبدیل کنند. در جامعه ما افراد بسیار زیادی هستند که اطلاعات شخصی خود را با قرار دادن در شبکه های اجتماعی، خود در معرض خطر قرار می دهند.
4-اتلاف کننده زمان:
گزارشات نشان می دهد که شبکه های اجتماعی یکی از بزرگترین ابزارهای اتلاف کننده وقت هستند. بطوریکه درصدی از زمان استفاده از اینترنت را بدون هیچ گونه بهره وری به خود اختصاص می دهند. گرچه بخشی از این زمان صرف انجام کارهای مهم تجاری، اجتماعی و حرفه ای می شود. اکثر کاربران شبکه های اجتماعی سه برابر زمانی که به فعالیت های آنلاین مفید اختصاص می دهند را صرف این شبکه ها می کنند.
5-به خطر افتادن حریم شخصی:
یکی از معایب و خطرات شبکه‌های اجتماعی که باعث چالش‌های شدید در زندگی فردی و اجتماعی کاربرآن می شود، نفوذ به حریم خصوصی کاربران است. اگر چه کاربران با هویتی مجازی در این شبکه‌ها حضور دارند ولی باز هم تفاوتی در نفوذ به حریم خصوصی آنها نخواهد داشت. باید توجه داشت که بایدها و نباید‌های شرع مقدس در خصوص کاربران از اهمیت بالایی برخوردار است و هر چند شبکه‌های ‌اجتماعی در ظاهر در دنیای حقیقی نیستند اما ماهیت بسیاری از اطلاعاتی که در این شبکه‌ها وجود دارند حقیقی است. پس باید مراقب بود تا حریم خصوصی افراد در این فضا تهدید نشود.
اگر اطلاعات کافی در خصوص شبکه اجتماعی مورد نظر خود ندارید‌، به آن وارد نشوید و در صورت حضور در شبکه‌های اجتماعی موارد امنیتی‌، رمزگذاری و .‌.‌. را رعایت نمایید .در گروه‌هایی که شما را تحت تاثیرات مخرب اخلاقی و فرهنگی قرار می‌دهند عضو نشوید و در صورت عضویت سریعاً آن را ترک کنید.
در نهایت پلیس فتا از هموطنان درخواست میکند در صورت مواجه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسCyberpolice.irایمیل: fars_fata@police.ir و یا تلفن : 2183919-071  به ما گزارش نمایند.
نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز