چرا نباید پیش از ۶ ماهگی به شیرخوار، غذا بدهیم؟

۱۳۹۶/۰۵/۰۲ - ۱۲:۵۷:۱۲
کد خبر: ۵۹۰۸۱۳
چرا نباید پیش از ۶ ماهگی به شیرخوار، غذا بدهیم؟
بسیاری از پدر و مادرها علاقمند هستند که هرچه سریع تر مواد غذایی غیر از شیر، به فرزند خود بدهند و بسیاری نیز بر این باور هستند که با شروع غذا، به رشد فرزند کمک می کنند.
به گزارش  خبرگزاری برنا از فارس،کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، با اشاره به اینکه  دستگاه گوارش شیرخوار پیش از سن 6 ماهگی بسیار نارس است و برای جذب و هضم مواد غذایی غیر از شیر، آمادگی ندارد، گفت: توصیه می شود که پدر و مادرها تا پایان 6 ماهگی برای شروع غذای کمکی صبر کنند.  
"فاطمه شفیعی"، ادامه داد: هضم چربی موجود در مواد غذایی غیر از شیر، پیش از 6 ماهگی برای دستگاه گوارش شیرخوار سخت است، به علاوه شروع زودرس مصرف مواد غذایی پروتئینی مانند گوشت و زرده تخم مرغ، باعث آسیب رساندن به کلیه های نارس شیرخوار می شود.  
وی با بیان اینکه پیش از 6ماهگی، شیرخوار از نظر تکاملی برای خوردن غذای کمکی آمادگی ندارد، افزود: عضلات حلق نوزاد تا پیش از 6ماهگی، تکامل کافی برای بلعیدن غذا پیدا نکرده است و شیرخوار نمی تواند به خوبی مواد غذایی را با زبان خود به عقب دهانش براند، اما در حدود پنج تا 6 ماهگی، شیرخوار از نظر تکاملی آمادگی غذا خوردن با قاشق را پیدا می کند.
این کارشناس ارشد تغذیه، اضافه کرد: شروع زودرس غذای کمکی برای شیرخوار می تواند با بروز برخی بیماری ها در سال های بعدی عمر ارتباط داشته باشد، بیماری های تنفسی مانند آسم، آلرژی های غذایی و اختلالات گوارشی از این نوع است؛ همچنین شروع زودرس غذای کمکی باعث بروز اختلالات خواب شیرخوار و در نتیجه بی قراری او می شود.
شفیعی، آغاز زودرس غذای کمکی را در کاهش ترشح شیر مادر نیز موثر دانست و ادامه داد: در نتیجه شیرخوار از غذاهای اصلی خود یعنی شیر مادر، محروم می شود.  
وی تاکید کرد: بسته به شرایط مادر و شیرخوار، زمان شروع غذای کمکی متفاوت است اما، به هر صورت غذای کمکی نباید زودتر از پایان چهار ماهگی به شیرخوار داده شود و توصیه می شود تغذیه کمکی در پایان 6 ماهگی برای شیرخوار شروع شود، از سوی دیگر شروع غذای کمکی نباید از هشت ماهگی به عقب تر بیافتد.
نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز