رییس حوزه هنری فارس:

خاستگاهی هفت مکتب هنری دلیلی بر بزرگی فارس است

۱۳۹۷/۰۸/۲۸ - ۱۰:۱۹:۳۱
کد خبر: ۷۷۷۶۳۰
خاستگاهی هفت مکتب هنری دلیلی بر بزرگی فارس است
رئیس حوزه هنری استان فارس خاستگاه بودن هفت مکتب هنری در این استان را شناسنامه بزرگی استان دانست.
به گزارشخبرگزاری برنا از فارس، محمد کرم الهی  در جریان نشست تجلیل از دو هنرمند پیشکسوت  در حوزه  هنری فارس بیان کرد: شهری که هفت طلوع از هفت مکتب هنری ایران را در خود دارد را نمی توانیم کم بدانیم.
وی بیان کرد: یکی از این ستاره ها و  هفت مکتب هنری ، کاشی کاری هفت رنگ است. این هنر بیش از هفت هزار سال قدمت دارد که در اکتشافات  آثار دوره هخامنشیان و یا تخت جمشید قابل مشاهده است.
رئیس حوزه هنری استان فارس با اشاره به اینکه حضورهنرمندان شریف این بعد هنری در طول تاریخ استان فارس جلوه های مختلفی داشته، عنوان کرد: مسجدنصیرالملک، نارنجستان قوام و مسجدوکیل تابلوهای شریف و عزیزی از هنرمندان کاشی کار شیرازی است.
کرم الهی ادامه داد: حضوردرخشان این هنرمندان در فارس باعث شده که این هنر تکثیر شود و مردمان جهان نیز به این هنر شریف دعوت شوند.
وی با اشاره به اینکه این شیراز همان شیرازی است که در تعارفات روزمره به تنبلی تعبیر می شود، گفت: چگونه تنبلی وجود دارد که مردمانی چون حافظ، سعدی ، نوربخش و...  چنین درخشان و فعال دارد.
رئیس حوزه هنری فارس عنوان کرد: با این تفاسیر افرادی که  ما را با این صفت بخوانند چیزی از ما نمی دانند که اگر بدانند حاضرند طلوع و غروبشان را با ما به سر کنند.
وی با اشاره به سال ها فعالیت استاد علی تعبدی بیان کرد: دیگر نمی شود نام علی تعبدی را بدون ذکر «استاد»  مطرح کرد، استادی که با فعالیت های  سالیان دراز خود قله ای جدیدی به نام استاد علی تعبدی ساخته که از هر افق و کرانه ای دیده می شود.
وی با اشاره به اینکه این هنرمند امروز شناسنامه فارس به شمار می رود، عنوان کرد: استاد  تعبدی امروزه نه تنها از داشته های گذشته حفاظت کرده بلکه با نوآوری و خلاقیت های خود جلوه های جدیدی را به این هنر تزریق کرده است.
کرم الهی در ادامه سخنان خود با اشاره به خصوصیت های ویژه کاشی کاری شیرازی در مقایسه با سایر شهرها نیز بیان  کرد: در شهر اصفهان به واسطه غالب شدن رنگ فیروزه ای در آثار هنرمندان، اصفهان را شهر آبی می نامند و در شیراز به واسطه استفاده از رنگ صورتی در  طول تاریخ خود، می توانیم به گونه ای شیراز را با عنوان شهر صورتی معرفی کنیم و در این خصوص شهرداری و شورای شهر می توانند فرهنگسازی های لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه نکته ویژه و خاص آثار هنری علی تعبدی زیبایی هایی است که وی در دنیا می بیند، بیان کرد: هرچه استاد تعبدی می بیند زیباست  و حتی زشتی های جهان را در کاشی کاری های خود به غایت زیبا می بیند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به محمدرسول نوربخش هنرمند پیشکسوت جواهرساز نیز بیان کرد: هنر جواهرسازی بسیار اصیل است.
رئیس حوزه هنری فارس بیان کرد: امروز این هنر که استاد نوربخش در آن فعالیت دارد در همه جهان مشهور و محبوب است.
کرم الهی  ادامه داد: هنری که متکثر نشود متوقف شده و می میرد و امروز می بینیم که هردوی این اساتید پیشکسوت در کارگاه های خود هنرجویانی دارند که باعث زنده ماندن هنرجواهرسازی و کاشی کاری هفت رنگ می شود.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به مراسم تجلیل  از این دو هنرمند گفت: گام پنجم از سلسله برنامه های تجلیل از هنرمندان و پیشکسوتان فارس را با نام این دو هنرمند ادامه دادیم که از دو بخش متفاوت اما در افق مشترک قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه نام استاد تعبدی و نوربخش همواره بلند است و اگر  خواهان بلندی هستیم باید نام این هنرمندان را پیوسته مرور کنیم، بیان کرد: شهرها از خودشان عزت و شرافتی ندارند و این شهروندانش هستند که به کالبد شهرها عزت می دهند که اگر جز این باشد شهرها چیزی جز خشت و گل نیستند.
نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز