در رادیو فرهنگ ؛

روایتی از زندگانی شاعر و ادیب سرشناس در «چراغداران»

۱۴۰۰/۰۶/۰۳ - ۱۱:۴۲:۵۳
کد خبر: ۱۲۲۴۵۲۵
برنامه مستند «چراغداران »رادیو فرهنگ پنجشنبه۴ شهریور ماه به روایت بخش هایی از زندگی و فعالیت های «سیدمحمود فرخ خراسانی»شاعر و ادیب اختصاص دارد .

به گزارش برنا؛ برنامه مستند «چراغداران »رادیو فرهنگ  پنجشنبه۴ شهریور ماه به روایت بخش هایی از زندگی و فعالیت های «سیدمحمود فرخ خراسانی»شاعر و ادیب اختصاص دارد .

در برنامه « چراغداران» که شرح کوتاهی از زندگی مفاخر ادبی و فرهنگی کشورمان است ،بهروز رضوی بخش هایی از   داستان زندگی  «سیدمحمود فرخ خراسانی»را روایت می کند.

مرحوم «سیدمحمود فرخ خراسانی» است؛ شاعر، ادیب، نماینده مجلس شورای ملی، پژوهشگر، انجمن‌دار و فعال فرهنگی معاصر که نامش با «انجمن ادبی فرخ» در ادبیات و فضای فرهنگی کشور ماندگار شده است. او در سال ١٢٧٦ هجری شمسی در مشهد به‌دنیا آمد و 84 سال بعد یعنی در سال ١٣٦٠ هجری‌ شمسی در همین شهر بدرود حیات گفت و در دارالذکر حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد.

پدر فرخ خراسانی، سیداحمد جواهری متخلص به «دانا» از ادیبان، خوش‌نویسان و شاعران مشهد بود و به همین دلیل او هم از کودکی سرودن شعر را آغاز کرد، دوران کودکی فرخ در مکتب‌خانه‌ها و محافل ادبی سپری شد که همراه با پدرش در آنها حضور می‌یافت و نزد ادیبان مشهوری همچون ادیب نیشابوری و شیخ محمدحسین سبزواری درس خواند. فرخ در ایام جوانی به شاعری مشهور بدل شد و در روزگار پختگی نیز خود را به‌عنوان یکی از ارکان شعر سبک خراسانی در دوران معاصر به ادبیات ایران معرفی کرد.

در کارنامه کاری وی معاون نایب‌التولیه آستان قدس رضوی، متصدی امور اداری آستان‌ قدس‌ رضوی، کفالت استانداری خراسان، نمایندگی مردم در دوره‌های دوازدهم و سیزدهم مجلس شورای ملی، ریاست هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت نخ‌ریسی و نساجی و برق خسروی خراسان ثبت شده است و در سال ١٣٥٣ به‌مقام استادی افتخاری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد هم رسید.

فرخ در منزل شخصی سال‌های طولانی «انجمن ادبی فرخ» را برپا می‌کرد و افراد شاخصی همچون ملک‌الشعرا بهار، مهدی اخوان‌ثالث، محمدحسین شهریار، بدیع‌الزمان فروزانفر، غلامحسین یوسفی، عبدالحسین زرین‌کوب، محمدرضا شفیعی‌کدکنی، احمد کمال‌پور، عماد خراسانی، مؤید ثابتی، علی‌اکبر گلشن‌آزادی، مهرداد اوستا، علی باقرزاده، محمد قهرمان، محمدرضا حکیمی، ذبیح‌الله صاحب‌کار و بسیاری دیگر از بزرگان شعر و ادب پارسی حضور پیدا می‌کردند.

فرخ خراسانی تألیف آثاری همچون «تصحیح تاریخ مجمل فصیحی»، «سفینه فرخ»، «روضه خلد»، «منتخب آثار و شرح احوال استاد منشی‌باشی‌نصرت»، «خلاصه احوال و منتخب آثار اوحدی اصفهانی معروف به مراغه‌ای» و نیز نگارش مقاله‌های ارزشمندی در مجله‌های ادبی معتبر همچون «آینده»، «یغما»، «فرهنگ خراسان» و... را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است.

اما بخش مهم دیگری از میراث ادبی وی «دیوان اشعار محمود فرخ» دربرگیرنده مجموعه کامل اشعار این شاعر در ۱۳۲۰ صفحه است که در سال ١٣٩١ به‌کوشش جلال قیامی توسط نشر اردشیر در مشهد منتشر شد.

فرخ چهارده نسخه کتاب خطی و ۸۸ جلد کتاب چاپی را وقف کتابخانه آستان قدس رضوی کرد و در سال ۱۳۴۹ برای تأمین هزینه درمان پسرش در آمریکا، بخش عمده‌ای از کتاب‌هایش را به دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد فروخت، پس از درگذشت او نیز بخش دیگری از کتابخانه‌اش در سال ۱۳۸۱ به این دانشکده اهدا شد.

برنامه »چراغداران» را به تهیه کنندگی حسینی باغسنگانی و روایت بهروز رضوی ساعت ۱۲:۴۰ روی موج‌اف ردیف۱۰۶ مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز