مربی برجسته نینجستو و استاد نامی خوشنویسی در شب نشینیفرجی پور: ۵۰۰ هنرجو را در رشته نینجتسو آموزش می دهم/ ریشه ها و پایه های دیرینه خوشنویسی در ایران

۱۴۰۰/۰۶/۲۵ - ۲۳:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۳۴۲۵۳
مربی برجسته نینجستو و استاد نامی خوشنویسی در شب نشینیفرجی پور: ۵۰۰ هنرجو را در رشته نینجتسو آموزش می دهم/ ریشه ها و پایه های دیرینه خوشنویسی در ایران
فریبا فرجی پور و یدالله کابلی مهمان های برنامه «شب نشینی» بیست و چهارم شهریور بودند

به گزارش برنا؛ در بخش اول برنامه گفت و گو محور «شب نشینی» فریبا فرجی پور مربی دختران نینجتسو به عنوان مهمان معرفی شد. فرجی پور گفت: بعد از عصر جدید کارم سنگین تر و مسئولیت اجتماعی ام بیشتر شد. 30 سال دارم، از 13 سالگی نینجتسو کار کردم و از 20 سالگی مربی گری می کردم. استقبال زیادی از رشته ما شده در بسیاری از استان ها که این ورزش در دسترس نیست دختران به سمت رشته های مختلف ورزشی جذب شده اند.

وی تصریح کرد: نینجتسو به تندی رعد و به لطافت گل است؛در تعریفی ساده می توان گفت در این ورزش هرچه قدرتمند تر شوی باید متواضع تر باشی و این ویژگی در میراث کهن ورزشی ما هم از دیرباز وجود داشته است.

این ورزشکار ادامه داد: نینجتسو یک هنر اصیل ژاپنی با قدمت 800 ساله است. این ورزش به صورت سازماندهی شده در کشورهای اروپایی و آسیای شرقی تمرین می شود اما خواستگاه آن ژاپن است. ویژگی های منحصر به فرد نینجتسو این است که دیگر رشته های ورزشی و ورزمی ممکن است ابزارهای محدودی داشته باشند اما این رشته ابزارهای بسیار زیادی برای رسیدن به اهدافش دارد. در قدیم برای جاسوسی، ترور و کارهای منفی از نینجتسو استفاده و به عنوان هنر مخفی شناخته می شده ولی در سیستم مدرن کاملا به یک ورزش نمایشی تبدیل شده است.

فرجی پور درباره مسابقات برگزار شده در این رشته افزود: نینجتسو زیر مجموعه فدراسیون ورزش های رزمی کشور بوده و کرج قطب این رشته در کشور است که ورزشگاه های زیادی برای تمرین ورزشکاران نینجتسوکار دارد. سطح مسابقات این رشته رزمی در حال حاضر استانی و کشوری بوده و رقابت ها، هم هنرهای نمایشی و هم مبارزه را در بر می گیرد. پر آسیب ترین ورزش دنیا فوتبال است؛ نینجتسو به اندازه فوتبال آسیب ندارد ولی بالاخره هر رشته ورزشی آسیب های خاص خود را دارد.

وی بیان کرد: دخترانی که حتی در روستاهای دوردست زندگی می کنند و من برایشان الگو شده ام توقع دارند به آن ها کمک کنم ولی فعلا برایم امکان پذیر نیست و نمی توانم در همه جای کشور کلاس های آموزشی برگزار کنم. تا الان به صورت آنلاین کلاس نداشته ام چون نگران آسیب های هنرجوها هستم. بدون حضور مربی ممکن است منجر به آسیب جدی شود که در این زمینه خیلی محتاط هستم.

مربی نینجتسو اظهار داشت: با بچه های کم سن و سال در ارتباطم با آن ها شاد زندگی می کنم و برایم شاد زندگی کردن خیلی مهم است.

فرجی پور درباره تفریحات و سرگرمی هایش گفت: سرگرمی و تفریحاتم بازی اتاق فرار است واتاق فرارهای کرج، تهران و اصفهان را رفته ام. سعی می کنم کتابخوانی جزو اولویت های زندگی ام باشد اما به خاطر کمبود وقتم کمتر فرصت می کنم. جزو لذت ها و تفریحات زندگی ام کتاب و کتابخوانی است، کتاب «کوری» را به مخاطبان معرفی می کنم چون شبیه زندگی الان ما و وجود کرونا است.

وی تصریح کرد: فقط شاگرد های خودم در رشته نینجتسو حدود 500 نفر به صورت حضوری هستند و در سراسر کشور هم همکارانم هنرجو دارند که فعلا آمار دقیقی از آن ها ندارم.

فرجی پور افزود: اگر مربی نبودم و به هر شغل دیگری مشغول بودم سعی می کردم در آن کار بهترین باشم. اگر در هر کار بیشترین انرژی را بگذاریم بهترین می شویم و از همین طریق دیده می شویم.

در بخش دوم برنامه یدالله کابلی استاد نامی خوشنویسی در کشور به عنوان مهمان برنامه معرفی شد. کابلی گفت: زیر بنای هنر خوشنویسی همواره شعر و ادب و فضیلت و عرفان بوده است. خوشنویسی به عنوان هنر ملی و دیرینه نقش مهمی در زندگی ما ایرانی ها دارد. ازنوشتن روزمره گرفته تا نوشتن هنری همواره با آن سر و کار داریم. خانواده هایی که در خارج از کشور هستند متوجه هستند که خوشنویسی هنر زیبا، معنوی و ریشه ای نیاکان ما است. این توجه را دارند که وقتی با بچه های خود فارسی حرف می زنند چیزی به عنوان خط فارسی را هم باید به آن ها یاد بدهند.آن ها در دوران بزرگسالی این نیاز را حس می کنند و حسرت می خورند که چرا در سنین کوچک تر خط فارسی را پی نگرفتند.

وی درخصوص قدمت خوشنویسی در کشور تصریح کرد: هنر خوشنویسی را باید به عنوان هنری دیرینه که بیش از 1400 سال قدمت دارد دانست؛ این هنر رسالتی دارد که باعث شده در حفظ مفاهیم سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نقش موثری ایفا کرده است. آثار هنرمندان ایرانی در موزه های معتبر دنیا به عنوان هنر معتبر ایرانی وجود دارد و جایی نیست که اسم ایرانی باشد ولی هنر خوشنویسی نباشد.

کابلی افزود: این آثار در موزه های خارج از کشور به شکل کتاب، آرایه های معجز گونه و کتیبه های موجود در ابنیه های تاریخی و اسلامی وجود دارد و در جان و سرشت مردم ریشه دوانده است.  هرجا رفته اند آن را با خود برده اند و بسیاری از خانواده ها با دقت و توجه به این هنر نگاه می کنند. در همه ایالت های فرهنگی امریکا اروپا و آسیا نمایشگاه داشتم و می دیدم که چقدر خانه های ایرانی به این تابلوهای خوشنویسی مزین شده است و این ارتباط خانواده های ایرانی روی فرزندان هم تاثیر می گذارد.

وی بیان کرد: هنر خوشنویسی در کشورهای اسلامی با عنوان خوشنویسی و در کشورهای اروپایی به عنوان کالیگرافی شناخته می شود و در همه کشورها از اعتبار یکسانی برخوردار است اما ایران به عنوان سرزمینی که محل پیدایش 7 قلم خوشنویسی متعبر و ارزشمند بوده مظهر خوشنویسی جهان محسوب می شود. در موزه های خوشنویسی جهان که سفر کنیم می بینیم که حتی در کشورهای امریکایی آثار بسیاری از خط های دوره صفویه وجود دارد. در مصر مجموعه آثار ایران 760 صفحه است اگر در هر صفحه 3 اثر معرفی شده باشد 2000 اثر ایرانی در این مجموعه معرفی شده است در شبه جزیره هند 17 هزار جلد کتاب خوشنویسی وجود دارد این عظمت و گستره را در هیچ کشوری شاهد نیستیم دلیل آن این است که خوشنویسی ایرانی همواره با شعر و ادب و فضیلت آمیخته بوده و با معنا همراه بوده است. خوشنویسان هم اهل معنا بوده اند و خودشان گاهی شعر می ساخته اند و می نوشته اند.

این هنرمند خوشنویس ایرانی اظهار داشت: هنرمندان خوشنویسی در ایران مثل خورشیدهایی در قله های درخشان طلوع کردند و غروبی نداشتند و باعث شدند این خط همواره تاریخ مانا باشد. کار عملی خوشنویسان بزرگ تبدیل به گنجینه های بسیار گرانقدر شده است که در موزه های سراسر دنیا یافت می شود. در یک نمایشگاه بین المللی که حضور یافتم از 56 کشور آمده بودند و جایگاه خوشنویسی ایران را به وضوح می دیدم که قابل قیاس است. همین امروز هم در انجمن خوشنویسان ایران که میراث دار این هنر دیرینه هستیم علاوه بر اساتید مجرب، جوانانی را داریم که به قدری رشد کرده اند که جایگاهشان در این هنر معادل دوره های بزرگ و آثار فاخر است. یک جوان 25 ساله آثارش از سن خودش بیشتر رشد کرده و می تواند در جشنواره های جهانی بدرخشد. در سال 98 که جشنواره بزرگ خوشنویسی بود 25 درصد جوایز را ایرانیان کسب کردند.

کابلی گفت: در داخل کشور کم توجهی ها به نسل جوان وجود داشته است که باعث شده جوانان آثارشان را برای بیرون از مرزهای کشور تولید کنند؛ درست است که به این وسیله در بازارهای جهانی جایگاه خوبی پیدا کرده ایم اما از این نظر که آثار جوانان این مرز و بوم به موزه های خارج از کشور می رود جای تاسف است.

وی تصریح کرد: به طور کلی فضای فرهنگی هنری با کسادی و کم عنایتی به نسل جوان رو به رو است؛ از سیاست های کلان باید گله کرد. البته جوانان بدون منت کار می کنند و به ذات پاک و هوش و غرور خود نگاه می کنند. اما اگر تشویق ها و توجه ها بیشتر باشد هنرمند هم انگیزه بیشتری می گیرد. در دنیای هنر چیزی که موجب استمرار هنر می شود اثری است که نبوغ در آن باشد نه کپی کردن.جوانان در عرصه هنر خوشنویسی صاحب نبوغ هستند و میانگین سن نبوغ جوانان ما در 30 سالگی است.

استاد خوشنویس کشور در پایان درباره شیوه تمییز دادن آثار استادان خوشنویسی مختلف از همدیگر بیان کرد: حرف نون چون دو دور در قسمت آغاز و پایان دارد و نقطه در وسط دور قرار می گیرد همان دور را برخی از اساتید کم و زیاد می کنند و این تفاوت خط اساتید را مشخص می کند. وقتی کسی برای خودش سبک ایجاد کرد و از اساتیدش تقلید نکرد می توان آن را از دیگر خط ها تشخیص داد.

برنامه «شب نشینی» از دوشنبه تا جمعه هر هفته ساعت 23:30 به وقت تهران و 21 به وقت وین بر روی آنتن شبکه جهانی جام جم می رود. محمد سلوکی و عبدالرضا احمدی مجریانی هستند که برای مخاطبان فارسی زبان سراسر دنیا «شب نشینی» را اجرا می کنند و تهیه کنندگان این برنامه نیز کاوه امیری جاوید و یوسف بچاری هستند. در روزهای شنبه و یکشنبه نیز این برنامه ار مراکز استانهای کشور با اجرای مسعود روشن پژوه و به تهیه کنندگی یاسر معظمی گودرزی تهیه و پخش می شود.

اطلاعات بیشتر درباره «شب نشینی» و مهمان های برنامه هر روز در صفحه اینستاگرامی shabneshini.irani@ بارگذاری می شود.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز