گزارش تکمیلی بررسی پخش فوتبال در سالن های سینما؛

وقتی فوتبال به داد سینما می رسد!!!!

۱۳۹۷/۰۲/۲۱ - ۰۹:۱۹:۳۳
کد خبر: ۷۰۵۸۴۷
وقتی فوتبال به داد سینما می رسد!!!!

 

اصولا ورزش فوتبال در تمام دنیا یکی از پر مخاطب ترین گونه های ورزشی است که اتفاقا در بحث اقتصادی نیز حرف های زیادی برای گفتن دارد. با این توصیف باید گفت ورزش فوتبال این روزها یکی از فاکتورهای مهم تبلیغاتی در دنیاست که در بحث اقتصاد تبلیغاتی هم یک تجارت محسوب می شود.

امروزه فوتبال در جایگاهی قرار دارد که بسیاری از سیاستمداران دنیا با جایگاه و کرسی بالاترین مقام و رده هر کشور، در بحث ورزشی دخالت های مستقیم دارند طوری که یا صاحبان باشگاه هستند و یا به عنوان اعضای هیأت رئیسه و هیأت مدیره در چند و چون سیاست های ورزشی آن کشور اعلام نظر می کنند. این مستقیما به این مسئله بر می گردد که ورزش فوتبال یک ورزش همه گیر و در واقع یک پدیده پر طرفدار و پر سرو صدا در دنیا محسوب می شود.

با این توصیف باید گفت، بی شک فوتبال تأثیر بسیاری بر سیاست هر کشور دارد و لذا دور از ذهن نیست که ادعا کنیم حتی ورزش فوتبال در سال های اخیر روی تصمیمات سیاسی مدیران هر کشور نیز تأثیرگذار بوده است.

و اما جام جهانی که هر 4 سال یک بار در یک کشور برگزار می شود و این بار نوبت به روسیه رسیده است این اتفاق به اندازه ای مهم و مؤثر است که بی شک تمام اخبار موجود در دنیا اعم از اخبار سیاسی، اقتصادی، هنری و ... را تحت شعاع خود قرار می دهد. منتظر بمانید تا جام جهانی آغاز شود تا این فستیوال مهم جهانی به شما ثابت کند که با شروع فوتبال، تب این رقابت ها طوری بر اوضاع و احوال سیاسی هر کشور به خصوص کشورهایی که در جام جهانی حضور دارند تأثیر می گذارد که مسائل کلان آن کشور را نیز تحت شعاع خود قرار داده و حتی کار به جایی می رسد که شما خواهید دید که فوتبال در رأس اخبار سایت ها و خبرگزاری ها و تمام منابع خبری دنیا قرار خواهد گرفت و قطعا تمام شاهراه های تبلیغاتی، تجاری و... تا آنجا که مستعد باشند از این وضعیت به نحواحسن استفاده می کنند تا آنجا که می توانند سود این دورهمی ورزشی را با این تعداد علاقمند از آن خود کنند. البته که فوتبال به عنوان پرطرفدارترین ورزش دنیا در طول سال (مابین جام جهانی) نیز طرفداران خاص خود را دارد و بی شک اهالی تجارت و بیزنس به خصوص در حوزه تبلیغات از آن بهره برداری مفصل خواهند داشت اما جام جهانی فرصتی ویژه است چرا که کشورهای جهان با نگاهی ورزشی و سیاسی به آن نیم نگاه جدی دارند.

و اما نقطه تلاقی هنر و فوتبال آنجاست که تصمیم گرفته می شود پای فوتبال جدی تر از قبل به سینما کشیده شود.

19318518687192452292431751991883316524632

سینمای ایران در سال های اخیر جامه ای نو به تن کرده و عملا با مهندسی مناسب توانسته مخاطب قابل قبولی را به سینماها بکشاند. وضعیت فروش در سینماها آبرومندانه تر از قبل است و باید گفت سینمای امروز به شدت مـتأثر از وضعیت اقتصادی، اما نزدیک به خواسته اهالی این حرفه پیش می رود طوری که اگر دقت کرده باشید خواهید دید که سرمایه گذاران زیادی به سینما نگاه جدی دارند و بی شک با سود اقتصادی این روند ادامه دار خواهد بود.

اگر از وضعیت سینما و شرایط فعلی سینما راضی باشیم باید گفت که وضعیت سینما حداقل سازندگان و سرمایه گذاران را به شکل مطلوبی راضی کرده است بطوریکه خیلی از افرادی که قبلا حاضر نبودند سرمایه شان را در عالم سینما هزینه کنند و نگاه تجاری به آن داشته باشند این روزها علاقمند هستند با

آثار سینمایی مختلف به خصوص در گونه طنز و کمدی مشارکت داشته باشند و عملا سرمایه گذاری های خارج از بحث سینما باعث شده است که حال سینما حال بدی نباشد.

در شرایط موجود و با نزدیک شدن به جام جهانی این شایعه جدی به گوش می رسد که قرار است پای فوتبال به سینماها کشیده شود. درواقع اکران فوتبال در سینماها خبری بود که از طرف علی سرتیپی منتشر شد و به این مسئله اشاره شد که قرار است مجوزی گرفته شود تا سینماها پخش مستقیم مسابقات فوتبال را در برنامه آتی خود داشته باشند.

این خبر، خبر جذابی است. قطعا برای اهالی فوتبال که علاقمند هستند مسابقات تیم ملی شان را در سینما دنبال کنند جالب به نظر می رسد و حتی این بازتاب وجود دارد که این اتفاق با پیش فروش بلیت های سینما برای مسابقات فوتبال تب و تاب واقعی به خود بگیرد.

خبر خوبی است که علاقمندان به فوتبال بتوانند مسابقات فوتبال را در سینما ها ببینند. پرده نقره ای این توانایی را دارد که به جذابیت های همیشگی فوتبال بیفزاید و قطعا علاقمندان به فوتبال مشتاق هستند که در یک فضای پر هیجان مسابقات فوتبال را دنبال کنند. حضور تعداد زیادی از افراد در سینماها باعث می شود که جذابیت و هیجان فوتبال دو چندان شود، اما نکته جالبی که در این مقطع وجود دارد حضور خانم ها در سینما برای تماشای فوتبال است یعنی بسیاری از خانم ها نیز می توانند با حضور در سینما فوتبال را از پرده نقره ای دنبال کنند و عملا این جذابیت دو چندان خواهد شد که خانواده ها بتوانند در کنار یکدیگر این هیجان مهم ورزشی را تجربه کنند.

به هر حال از آنجا که خانم ها حق ورود به استادیوم را ندارند و این آرزو سالهاست بر دل علاقمندان خانم فوتبال مانده که بتوانند اوج هیجان را با حضور در استادیوم های ورزشی به خصوص فوتبال تجربه کنند منطقی است که ما فکر کنیم که خیلی از خانم ها نیز از این طرح  استقبال خواهند کرد. باید دید آیا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص مجوز لازم را صادر می کند؟ آیا این علاقه از سوی مدیران و مسئولان وزارت ارشاد، نیروی انتظامی و تمام ارگان های صاحب نظر در این مسئله کمک حال ماجرا خواهند بود یا خیر؟

نکته اساسی دیگر در این بحث، بدون تردید بحث اقتصادی ماجرا است که حتما صاحبان سینما به آن نگاهی جدی دارند.  در روزهایی که فیلم های کمدی سالن های سینما را پر می کنند بی شک فوتبال می تواند فروش سینما را دو چندان کند و این یعنی ورزش فوتبال می تواند در روشن نگاه داشتن چراغ سینمای ایران کمک حال باشد.

هیجان فوتبال به سینماها کمک می کند تا دوباره سینما رنگ و لعاب سابق را به خود بگیرد.

فوتبال پدیده ی مؤثر در تبلیغات، بیزینس و در اقتصاد تمام مملکت امروز می تواند روی سینما هم تأثیر گذار باشد و اگر مدیریت درستی روی این بحث صورت بگیرد بی شک خانواده سینما از این مسئله سود خواهند برد چرا که اصولا این اتفاق می تواند عاملی باشد که سینما به سبد معیشتی خانواده ایرانی راه پیدا کند.

یکی از گروه‌هایی که برای پخش فوتبال در سالن‌های سینما باید نظر آنها را جویا شد، سینماداران هستند. از لحاظ اقتصادی پخش فوتبال در سینما قطعا برای این گروه سودآور است اما موضوعی که بسیار مهم است تأمین امنیت و کنترل فضای سینما برای پخش فوتبال است که حراست سینماها به تنهایی از عهده آن برنخواهند آمد و این موضوع مستلزم ایجاد سازوکارهای مناسب آن و همکاری و هماهنگی با نهادهای ذیربط است.

خبرگزاری برنا در گفت‌و‌گو با خانواده سینما این مسأله را بررسی کرد که در ذیل از نظر می گذرانید:

رضا سعیدی پور مدیر پردیس سینمایی کوروش:

با پخش فوتبال در سینماها کاملا موافقم

رضا سعیدی‌پور مدیر پردیس سینمایی آزادی در این‌باره گفت: « با پخش فوتبال در سینماها به شرط آماده سازی زیرساخت‌ها کاملا موافقم.»

 سعیدی‌پور با بیان اینکه با پخش فوتبال در سینماها کاملا موافق هستم، گفت: «اما برای پخش فوتبال در سینماها باید زیرساخت‌هایی باشد که هنوز آماده نیست. برای پخش فوتبال باید آئین‌نامه ها و دستورالعمل‌ها از طرف نهادهای ذیربط به ما ابلاغ شود تا ما اجرا کنیم.»

مدیر پردیس سینمایی آزادی در پاسخ به این سوال که پخش فوتبال ممکن است بر اکران فیلم‌ها تأثیر بگذارد گفت: فوتبال‌ها در فضاهای خالی پردیس‌ها پخش می‌شود. مثلا پردیس‌های مگامال و کوروش 10 تا 12 سالن دارد، در حالی که ما 7 گروه اکران داریم یا مثلا می‌توان از سینماها برای پخش بازی‌های اروپا استفاده کرد که از ساعت 11 به بعد است و معمولا سینماها در این سانس یا اکران ندارند یا خالی هستند.»

وی پخش فوتبال را راهی برای آشتی هرچه بیشتر مردم با سینما و فرهنگ سازی برای سینما رفتن دانست و در پایان باز هم تأکید کرد که با پخش فوتبال در سینماها به شرط آماده سازی زیرساخت‌ها کاملا موافقم.

علی سرتیپی، رئیس کانون پخش کنندگان سینمای ایران:

پخش فوتبال در سینما ضربه‌ای به فیلم‌های در حال اکران نمی‌زند

علی سرتیپی، رئیس کانون پخش کنندگان سینمای ایران و تهیه کننده فیلم‌های «شهر موش ها2»، «دراکولا»،‌ «پل چوبی»، «ورود آقایان ممنوع» و ... درباره پخش فوتبال در سینماها گفت: «پخش فوتبال در سینما ضربه‌ای به فیلم‌های در حال اکران نمی‌زند.»

وقتی که علی سرتیپی اعلام کرد به‌ دنبال پخش فوتبال‌های جام جهانی در سینماها هستیم، پس از آن غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفت وگویی با یکی از خبرگزاری‌ها داشت، گفت «تاکنون هیچ سینمایی درخواست نمایش بازی های جام جهانی را به این شورا تقدیم نکرده است.»

علی سرتیپی رئیس کانون پخش کنندگان سینمای ایران در گفت‌وگو با برنا در واکنش به صحبت غلامرضا فرجی گفت: «هم از طریق نامه و هم به صورت شفاهی این موضوع را مطرح کردیم. امیدواریم در هفته آینده بتوانیم تکلیف این موضوع را روشن کنیم. البته این موضوع منوط به مجوز از نهادهای ذیربط مانند نیروی انتظامی است.»

سرتیپی درباره پخش فوتبال در سینما و نظرات برخی از سینماگران که سینما جای پخش فوتبال نیست، ادامه داد: «اصل سینما، سینماست. امیدواریم سالن‌های سینما پر باشد. اولویت ما نمایش فیلم است.»

وی در پایان گفت: «پخش فوتبال در سینما ضربه‌ای به فیلم‌های در حال اکران نمی‌زند و پخش فوتبال و اکران فیلم به‌صورت همزمان در پردیس‌ها اتفاق می‌افتد. البته این موضوع پس از کسب مجوزهای لازم از نیروی انتظامی خواهد بود.»

مخالفت مصطفی کیایی کارگردان فیلم سینمایی «عصر یخبندان»:

سالن سینما جای فیلم دیدن است نه فوتبال

مصطفی کیایی کارگردان، تهیه کننده و فیلم‌نامه نویس که آثار «ضد گلوله»، «عصر یخبندان»، «بارکد» و ... را در کارنامه کارگردانی خود دارد و این روزها فیلم «چهارراه استانبول» را بر پرده‌های سینما دارد، در واکنش به صحبت‌های علی سرتیپی که گفته بود به‌دنبال پخش فوتبال‌های ایران و حساس جام جهانی در پردیس‌های سینمایی است گفت: «سالن های سینما جای پخش فیلم سینمایی است نه فوتبال.»

کیایی درباره پخش فوتبال در سینماها به خبرنگار برنا گفت: «من با پخش فوتبال در سینما مخالفم، سالن های سینما جای پخش فیلم سینمایی است نه فوتبال. برخی از سینما داران فکر می‌کنند بازی های جام جهانی باعث می شود که فروش سینماها تحت شعاع قرار گیرد و خلوت شود. اما فکر نمی‌کنم این موضوع تاثیری بر فروش فیلم‌ها داشته باشد. باز هم تاکید می‌کنم در سالن‌های سینما باید فیلم سینمایی پخش شود نه فوتبال. این موضوع قطعا بر فیلم ها تاثیر می‌گذارد.»

مجتبی احمدی

محمد پور اسماعیلی

 

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز