بازتاب دیدار هنرمندان با رئیس جمهور؛

شهرام صارمی : هر چه لازم بود را با رئیس جمهور در میان گذاشتیم/ طرح مهیا شدن شرایط کنسرت برای گروههای جوان

۱۳۹۸/۰۲/۳۱ - ۰۴:۰۰:۰۰
کد خبر: ۸۴۸۰۹۵
شهرام صارمی : هر چه لازم بود را با رئیس جمهور در میان گذاشتیم/ طرح مهیا شدن شرایط کنسرت برای گروههای جوان
در مراسمی که خانواده فرهنگ و هنر در دیدار با رئیس جمهور داشتند برخی از مشکلات و موانع موجود در حوزه موسیقی عنوان شد که در این باره شهرام صارمی موسیقی شناس و دبیر اجرایی جشنواره موسیقی فجر به بیان این مباحث پرداخت که در ادامه می خوانیم .

در پی دیدار  اهالی هنر با ریاست جمهور در مهمانی افطاری  و نشست صمیمی نمایندگان حوزه فرهنگ و هنر با ایشان و مسئولین پایه یک این عرصه، درباره وضعیت موسیقی و جایگاه هنرمندان این عرصه با شهرام صارمی یکی از مدعوین موسیقی شناس  ودبیر اجرایی جشنواره موسیقی فجر به گفت و گو نشستیم.

صارمی گفت: این برنامه دیروز در ساعت 6 و نیم عصر  با حضور رئیس جمهور حسن روحانی، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسینی معاون هنری و جو دیگر مسئولین حوزه فرهنگ و هنر  برگزارشد که هنرمندانی از رشته‌‌‌های مختلف هنری از جمله سینما، نمایش، موسیقی، تجسمی، هنرهای سنتی، صنایع دستی، چاپ و نشر و مولفین و شعرا در جلسه حضور داشتند که طبق یک نوبت‌بندی همه کسانی که می‌خواستند صحبت کنند با توجه به فرصتی که  به آنها داده می‌شد صحبت می‌کردند.

این کارشناس موسیقی گفت: در حوزه موسیقی ابتدا حمید رضا نوربخش مدیر عامل خانه موسیقی صحبت کرد و بخش‌هایی از مشکلات موجود در سیستم هنری به خصوص در عرصه موسیقی کشور را عنوان و همچنین در مورد قانون برداشت  10 درصدی  وزارت ارشاد از در آمد کنسرت‌ها و برخی از حقوق دیگر صنفی هنرمندان موسیقی صحبت کرد و همچنین در مورد چند موضوع مربوط به  کنسرت‌ها و شرایط اجرای آن اشاراتی داشت  که  امیدواریم که هر چه زودتر به نتیجه های مناسبی برسیم. 

این نوازنده مطرح سنتور افزود: پس از پایان درخواست‌ها و توضیحاتی که هنرمندان در حوزه های مختلف انجام دادند، آقای روحانی به ایراد سخنانی پرداختند  که در آن نکاتی در مورد شرایط کلی کشورمان و وضعیت اقتصادی طرح شد. 

صارمی در پاسخ به نوع سوالات و درخواستهای عوامل حوزه موسیقی از رئیس جمهور گفت: نوربخش رئیس خانه موسیقی در دوبخش درخواست های خود را عنوان کرد  یکی از آنها موضوع ده درصدی بود که وزارت ارشاد ارائه داده و به تصویب مجلس رسیده که بر اساس آن از درآمد کنسرت‌ها برای بازسازی و ساخت مراکز فرهنگی در شهرستان‌ها کنار گذاشته شود. دوم موضوع بیمه تأمین اجتماعی و بیمه تکمیلی هنرمندان موسیقی و  مستمری‌شان و این که در واقع محدودیت‌های کلی و زیادی برای موسیقی وجود دارد بیان شد. 

 دبیر اجرایی جشنواره موسیقی فجر گفت: نکته ای که بنده در این جلسه به آن پرداختم   این بود که پس از این چهل سالی که از انقلاب گذشته نهادهایی که مرتبط  با موسیقی، هستند ، مانند  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،  مرکز موسیقی، حوزه هنری، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، انجمن موسیقی، صدا و سیما،  هنوز بازخورد و سیاست یکسانی در مورد  موسیقی ندارند و همین طور به صورت جزیره‌ای  با موسیقی برخورد کنند. علی‌الخصوص صدا و سیما که از هیچ قانونی پیروی نمی‌کند. 

صارمی افزود: موضوع بعدی که طرح کردم وضعیت نامساعد موسیقی دستگاهی، موسیقی کلاسیک و موسیقی اقوام ایران بود که هم استادان و هم این جنس موسیقی و هنرمندانش روزها و شرایط خوبی را نمی‌گذرانند. و آخرین مساله ای که به آن اشاره کردم عدم مشارکت مراکز فرهنگی هنری در اتفاقات هنری است. به طوری که وقتی یک گروه موسیقی برای درخواست سالن  مراجعه می‌کند دقیقا با آنها اینگونه رفتار می‌شود که آمده اند مکانی را اجاره کنند ، نه اینکه قرار است یک اتفاق هنری آنجا بیفتد. 

وی در پایان گفت: در خواست های بسیار دیگری  را  از جمله  مهیا شدن شرایط مناسب  جهت  اجرای کنسرت‌  و مخصوصا گروه‌های موسیقی جوان  طرح کردیم .

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز