امام جمعه قزوین مطرح کرد؛

جایگاه والای علم در دین

۱۳۹۷/۰۷/۰۳ - ۱۶:۰۷:۴۶
کد خبر: ۷۵۷۰۴۴
جایگاه والای علم در دین
نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین جایگاه علم در دین را والا و حائزاهمیت ارزیابی کرد.

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ آیت‌الله عبدالکریم عابدینی نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین در جمع مدیران و اساتید حوزه علمیه خواهران استان قزوین که به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید برگزار شد، با تاکید بر جایگاه والای علم در دین خاطرنشان کرد: هدف مطالعه و کسب علم دست‌ یابی به خزائن علم الهی باشد.

امام جمعه2

وی با بیان اینکه آیات اول سوره علق نخستین آیاتی بود که بر قلب پیامبر (ص) نازل شد، اظهار کرد: خداوند در آیه نخست سوره علق به رسول گرامی اسلام(ص) فرمان خواندن می‌ دهد و این مهم نشان دهنده جایگاه والای علم در دین است.

امام جمعه قزوین ادامه داد: خداوند زمانی به پیامبر(ص) فرمان خواندن می‌ دهد که در سرزمین حجاز تنها پنج نفر سواد خواندن و 17نفر هم سواد خواندن و هم نوشتن داشتند و این فرمان الهی که از جنس تعلیم و تعلم است نقش مهمی در تبیین جایگاه علم در اسلام دارد.

وی به تشریح آیه دوم سوره علق پرداخت و خاطرنشان کرد: خداوند با بیان این آیه شریفه که «انسان را از علق آفریده است» نشان داد که همانگونه که نظام هستی صاحب خالق و نظم است، انسان نیز صاحب خالق است و اگر چنین نظمی در عالم حاکم نبود، علم معنا پیدا نمی‌ کرد.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه در آیه سوم سوره علق خداوند خود را کریم معرفی می‌ کند، گفت: خداوند همانگونه که خودش را کریم معرفی کرده است، قرآن و انسان را نیز کریم معرفی می‌ کند و این جایگاه کرامت بالاترین درجه انسانی محسوب می‌ شود.

وی به تشریح بیشتر اهمیت کرامت از نگاه دین پرداخت و یادآور شد: درس کرامت، مهم ترین درسی است که خداوند از طریق قرآن و پیغمبر(ص) به انسان منتقل می‌ کند و این درس مهم زمینه شکوفایی و تکامل عقل بشر را فراهم می‌ آورد و والاترین جایگاه معنوی برای انسان است.

آیت‌ الله عابدینی در ادامه تأکید کرد: خداوند در آیات سوره علق همانگونه که معلم بودن خود را نشان می‌ دهد، متعلم بودن انسان را نیز روشن می‌ سازد و نشان می دهد که آموختن به دیگران را نیز به انسان آموخته است.

امام جمعه قزوین افزود: جایگاه علم و یادگیری آنقدر نزد خدای متعال رفیع و بلند است که خداوند به قلم سوگند یاد کرده است و این حد اهمیت به علم ‌باید در بین آحاد جامعه تبیین شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح علم حقیقی از نگاه دین پرداخت و اظهار کرد: در منابع دینی خدا، قرآن و علم نور معرفی شده‌ اند و تأکید شده است خداوند به هر کسی که بخواهد نور علم را عنایت می‌کند و اگر انسانی در خود شایستگی و لیاقت ایجاد کند، صاحب علم الهی می‌ شود.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین علم را به علم تعلیمی و جوششی تقسیم کرد و افزود: علمی که انسان از راه مطالعه آن را کسب می‌ کند، زمینه دست‌ یابی او را به علم جوششی و درونی فراهم می‌ آورد.

آیت‌ الله عابدینی ابراز کرد: اگر انسان بتواند با ایجاد شایستگی و لیاقت در خود کاری کند که صاحب خزائن علم الهی شود، بر علم او پایانی نخواهد بود که برای رسیدن به این جایگاه راهکارهایی در دین ارائه شده است.

وی ادامه داد: در منابع دینی آمده است که خالص کردن اعمال برای خدا در مدت چهل روز می‌ تواند چشمه‌های حکمت و معرفت را از قلب بر زبان جاری کند.

این مقام مسئول اذعان کرد: تقوا نیز زمینه دست‌ یابی به معارف الهی را در درون انسان فراهم می‌ کند.

امام جمعه قزوین بیان کرد: اگر کسی بخواهد از نور و علم الهی سوء استفاده کند، هرگز به خزائن علم الهی دست نخواهد یافت و کسی را که خدا از نور علم بهره‌ مند نسازد، تاریکی‌ ها در تمام ابعاد زندگی او مشاهده خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین در ادامه کربلا را تقابل بین انسان و حیوان و علم و جهل دانست و عنوان کرد: امام حسین(ع) قله ادب و کرامت است اما آنهایی که در مقابل حق ایستادند را گرگ و سگ معرفی کرد زیرا باطن ذات آنها را مشاهده می‌ کرد که از نور الهی بی‌ بهره‌ اند و در جهل و نادانی به سر می‌برند.

وی در بخش پایانی سخنان خود اظهار کرد: خشیت و معرفت از ویژگی‌ های عالِم حقیقی است و اگر کسی از این ویژگی‌ ها بی‌ بهره باشد، به علم حقیقی دست پیدا نکرده است.

امام جمعه3

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز