رئیس جهاد کشاورزی قم خبر داد

گسترش آبیاری نوین در زمین های کشاورزی قم/پرورش ماهی خاویاری در قم

۱۳۹۷/۰۷/۰۲ - ۰۸:۵۷:۱۵
کد خبر: ۷۵۶۳۶۹
گسترش آبیاری نوین در زمین های کشاورزی قم/پرورش ماهی خاویاری در قم
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به این که تغییر سیستم آبیاری، چالش ها و مشکل های آبی بخش کشاورزی را بر طرف کرده است، گفت: در سال جاری 6 هزار هکتار زمین کشاورزی استان تحت پوشش آبیاری نوین قرار می گیرد.

به گزارش خبرگزاری برنا از قم، محمد رضا طلایی در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید قم در دهستان قمرود اظهار داشت: در آغاز دولت یازدهم میزان اعتبار در نظر گرفته شده برای آبیاری نوین استان به صورت میانگین بین 10تا 15میلیارد ریال بود، ولی این رقم امسال به 600 میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است.

وی مساحت زمین های تحت آبیاری نوین استان در سال 92 را نیز بالغ بر سه هزار و 700 هکتار عنوان کرد و افزود: هم اکنون 13هزار هکتار از زمین های کشاورزی قم به روش نوین آبیاری می شود.

وی همکاری و کمک کشاورزان را در توسعه آبیاری نوین در استان موثر دانست و گفت: در سال 92 موضوع استفاده از آبیاری نوین به دلایل مختلف از جمله شوری آب و وزش باد گرم ناکارآمد شناخته شد، ولی در حال حاضر بیشتر کشاورزان استان با توجه به ضرورت های موجود در نوبت استفاده از تسهیلات لازم برای این نوع آبیاری قرار دارند.

طلایی همچنین با اشاره به اقدام های خوبی که در راستای تغییر الگوی کشت محصول های باغی صورت گرفته است، افزود: کاشت پسته به دلیل شرایط اقلیمی رونق قابل توجهی در استان پیدا کرده و بر اساس اعلام مرکز تحقیقات کشاورزی کشور، قم دومین استان در تولید پسته به شمار می آید.

وی افزایش باغ های پسته استان از حدود 4 هزار هکتار به 12هزار هکتار طی سال 92 تا 97 را مورد توجه قرار داد و گفت: امروز سه واحد صنعتی بسته بندی این محصول در قم وجود دارد.

وی پیشرفت های صورت گرفته در حوزه دامداری قم در پنج سال گذشته را نیز مورد اشاره قرار داد و افرود: برغم مشکلاتی که صنعت دام و طیور استان در برهه ای خاص پیدا کرد، اکنون با توجه به رونق کشاورزی ظرفیت تولید خوبی را بویژه در حوزه گاوشیری شاهد هستیم.

طلایی همچنین با اشاره به سیاست جهاد کشاورزی استان مبنی بر احداث و توسعه استخرهای پرورش ماهی با استفاده از ظرفیت چاه های کشاورزی خاطرنشان کرد: در اوایل دهه 90 برای احداث هر استخر پرورش ماهی 300 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض با رویکرد تولید ماهی قزال آلا در نظر گرفته شد.

وی با اذعان به این که این نوع ماهی تولید شده در استان به لحاظ قیمت توان رقابت با استان های دیگر را نداشت و استان هایی مانند لرستان 30 درصد پایین تر از قم این محصول را عرضه می کردند، گفت: به همین جهت رویکرد استان در پرورش ماهی از قزل آلا به خاویار تغییر پیدا کرد، به نحوی که قم نخستین استان پرورش دهنده خاویار در محیطی خارج از دریا بود.

وی تعداد سایت های پرورش خاویار در استان را پنج مورد ذکر کرد و افزود: سه سایت پرورش دیگر نیز با استفاده از تسهیلات اشتغال و توسعه روستایی با نرخ 6درصد در حال احداث است.

وی ورود قم به بحث پرورش ماهی های زینتی را نیز از جمله نوآوری های حوزه کشاورزی این استان عنوان کرد و گفت: این طرح که مبتکر و ابداع کننده آن در کشور جهاد کشاورزی قم است، در حال حاضر گستردگی خوبی دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود کل ظرفیت گلخانه های استان در سال 92 را تنها 30 هکتار دانست و افزود: در آن زمان طرح تولید محصول های گلخانه ای در قم به طور عمده شکست خورده بود و کارشناسان آن را غیر ممکن ارزیابی می کردند، ولی امسال از محل تسهیلات توسعه روستایی ایجاد 67 هکتار در دستور کار قرار گرفته است و توسعه سالانه 150هکتار گلخانه های استان نیز دنبال می شود.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز