کسب رتبه برتر در حوزه فناوری

۱۳۹۵/۱۰/۰۴ - ۱۰:۰۱:۵۴
کد خبر: ۴۹۷۳۷۹
کسب رتبه برتر در حوزه فناوری
مراسم گرامیداشت هفته ملی پژوهش و فناوری، تقدیر از دانشگاه های سبز و پژوهشگران و فناوران برتر سازمان حفاظت محیط زیست عصر سه شنبه با حضور معصومه ابتکار و وحید احمدی معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در محل سالن همایش های سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد. که دراین مراسم گرامیداشت هفته ملی پژوهش اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان کسب رتبه برتر در حوزه فناوری شد

به گزارش خبر گزاری برنا در هرمزگان،ابتکار در این مراسم با اشاره به هدف گذاری های ملی و بین المللی در حوزه محیط زیست، گفت: بحرانی بودن مسائل محیط زیست و اولویت این حوزه در سطح بین المللی و ملی بر همگان روشن شده است و بر حسب همین آگاهی فعالان عرصه های اجرایی و دانشی و پژوهشی،ضروری است در ارائه راهکارها برای حل بحران های محیط زیست چه در بعد جبران گذشته که بسیار سخت است و چه در بعد برنامه ریزی برای آینده، باید حرکتی دانش بنیان داشته باشیم.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه امروز دولت و سایر نهادها و دستگاه های حاکمیتی به دلیل همین آگاهی از چالش های محیط زیستی و آثار آن، همچنین تاکیدات مقام معظم رهبری در این حوزه به ویژه ابلاغ سیاست های کلی محیط زیست توجه ویژه ای به موضوع محیط زیست پیدا کرده اند، اظهار کرد: تنها از زاویه نگاه علمی می توان با چالش ها و مسائل متعدد و روز افزون حوزه محیط زیست برخورد کرد و برای آن ها راه حل ارائه داد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: امروز دنیا نیز برای حل مسائل محیط زیست به نگاه علمی روی آورده است و به همین دلیل IPCC (هیات بین الدول تغییر آب و هوا) به عنوان نهادی علمی سال ها در خصوص اثبات علمی واقعیت تغییر اقلیم و گرمایش زمین تلاش کرد و با ضریب 99 درصد یقین اعلام کرد که پدیده تغییر آب و هوا، پدیده ای انسان ساخت است و در نتیجه همین تلاش علمی، اقدام ها و همکاری های بین المللی برای مقابله با گرمایش زمین همچون توافق تغییرات آب و هوا پاریس شکل گرفت.

تصمیم گیری و برنامه ریزی بر مبنای دانش و پژوهش کاربردی منجر به کاهش ضریب خطا می شود

وی با تاکید بر اینکه تصمیم گیری و برنامه ریزی بر مبنای دانش و پژوهش کاربردی منجر به کاهش ضریب خطا می شود، تصریح کرد: تصمیم های ما در حوزه توسعه اگر پایدار نباشد، آسیب های بسیاری را به همراه دارد و به همین دلیل در اهداف 17 گانه توسعه پایدار جهانی که بر سه ضلع اجتماع، اقتصاد و محیط زیست است، بر نگاه علمی و دانایی و دانش در تصمیم گیری و برنامه ریزی تاکید شده است تا اقدام ها و تصمیم ها در جهت حفاظت از محیط زیست و کره زمین باشد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه آثار مخرب برخی تصمیم گیری های غلط که حتی در تعدادی از موارد دارای پشتوانه دانشگاهی و علمی اما فاقد جامع نگری بودند یا به سختی قابل جبران و بازگشت است یا غیر قابل جبران است، گفت: به همین دلیل ضروری است در کنار توسعه گرایش های مختلف همچون حقوق در رشته های محیط زیست و منابع طبیعی، دانشجویان سایر رشته ها از جمله رشته های فنی و مهندسی نیز با مبانی و اهمیت محیط زیست، حفاظت از آن و توسعه پایدار آشنا شوند تا بتوانیم روند تصمیم گیری های ناپایدار توسعه ای در حوزه های مرتبط را کنترل و متوقف کنیم.

ابتکار با بیان اینکه ماهیت محیط زیست، میان رشته ای است، اظهار کرد: به همین دلیل ضروری است مباحث و نگاه محیط زیستی در تمامی رشته های دانشگاهی تعریف شود.

جامع نگری از مهم ترین ویژگی های علم است

معاون رئیس جمهور ضمن ذکر خاطره دیدار با جمعی از دانشجویان دوره دکترا مهندسی سازه ها در سال 93 پس از بازدید آن ها از سدسازی های کشور، اظهار کرد: به رغم حضور و همراهی 10 استاد برتر این حوزه با دانشجویان در این بازدیدها و بازدید از سد گتوند در این بازدیدها، هیچ توضیحی در خصوص آثار محیط زیستی این طرح های توسعه ای برای دانشجویان ارائه نشده بود و این در حالی است که یکی از مهم ترین ویژگی های علم در تعریف کنونی جهان، جامع نگری است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: به همین دلیل بسیار ضروری است که دانشگاه ها در رشته های به ظاهر غیر مرتبط هم مباحث محیط زیستی ارائه دهند و البته این موضوع نیازمند افزایش همکاری های سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری است که البته در حال حاضر هم سطح خوبی از این همکاری ها وجود دارد.

وی ضمن یادآوری آغاز فعالیت و شکل گیری شورای پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست در دوره نخست مدیریت خود بر سازمان حفاظت محیط زیست توسط معاونت آموزش و پژوهش وقت، اظهار کرد: گرچه پژوهش و علم در جای خود بسیار ارزشمند هستند اما اگر مطالعات علمی و کاربردی نباشند نمی توانند به حل بحران های متعدد حوزه محیط زیست کمک کنند.

ابتکار اشاره ای هم به سفر روز دوشنبه خود به استان اصفهان و تشکیل کارگروه احیای تالاب بین المللی گاوخونی و مقابله با پدیده گرد و غبار در این استان داشت و افزود: یکی از گزارش های بسیار خوب ارائه شده در این کارگروه مربوط به پژوهش و مطالعه دانشگاه استان در خصوص ارزیابی پتانسیل تالاب گاوخونی برای تولید گرد و غبار بود که نشان می داد به رغم آنکه تالاب گاوخونی مستعد تبدیل شدن به کانون گرد و غبار داخلی است به دلیل تخصیص چند نوبت حق آبه تالاب طی دوران دولت یازدهم و وجود نم و رطوبت در خاک تالاب، هنوز این اتفاق رخ نداده و گاوخونی تبدیل به کانون گرد و غبار نشده است و از این رو احیا و حفاظت این تالاب باید در دستور کار قرار گیرد.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: این مطالعه علمی به سیاست گذاران و تصمیم گیران جهت می دهد که اگر می خواهید اصفهان تحت تاثیر آثار مخرب گرد و غبار قرار نگیرد باید حق آبه تالاب پرداخت شود و این از جمله آثار مطالعه کاربردی است که از جمله نیازهای مهم حوزه محیط زیست است.

به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، همکاری با دانشگاه ها برای انجام مطالعات علمی و کاربردی به منظور ارائه راهکارهای کم هزینه، با حداقل زمان و موثر برای رفع چالش های مختلف در حوزه های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سایر حوزه ها به ویژه محیط زیست ضروری است.

دانشگاه ها پشتوانه علمی و پژوهشی شرکت های ارزیابی زیست محیطی باشند

وی با بیان اینکه ارزیابی زیست محیطی که یکی از مهم ترین راهکارهای انطباق طرح های توسعه ای با محیط زیست و حرکت در مسیر توسعه پایدار است، موضوعی کاملا علمی است، اظهار کرد: دانشگاه ها می توانند با کسب مهارت های لازم، پشتوانه علمی و پژوهشی شرکت های ارزیابی زیست محیطی باشند و به کاهش خطاها در این حوزه، کاهش آسیب ها و تخریب ها به محیط زیست و قرار گرفتن کشور در مسیر توسعه پایدار کمک کنند.

این مقام مسئول ضمن تقدیر از حرکت وزارتخانه های علوم، فناوری و تحقیقات و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ایجاد دانشگاه های سبز، خاطرنشان کرد: دانشگاه ها همواره در حوزه های علمی و پژوهشی و فرهنگی پیشرو و نقش آفرین هستند و از این رو این اقدام، در ارائه و توسعه شیوه صحیح زندگی در کشور بسیار حائز اهمیت است. زیرا شیوه زندگی ایرانیان در مصرف منابع انرژی، آب و غذا دارای نواقص فراوانی است که منجر به اسراف و هدر رفت منابع مهم کشور می شود.

ابتکار با اشاره به رونمایی از کمپین ملی مقابله با اسراف غذا در کشور طی سفر روز دوشنبه خود به اصفهان، اظهار کرد: این کمپین که از زنجان آغاز به کار کرده، در صورت فراگیری می تواند الگوی مصرف مواد غذایی در کشور را تغییر دهد زیرا ادامه شیوه و الگوی کنونی منجر به آسیب های بسیاری در حوزه های مختلف همچون اقتصاد می شود.

هدر رفت 30 درصدی محصولات غذایی و کشاورزی از مزرعه تا سفره به معنای هدر رفت 27.5 میلیارد متر مکعب آب است

به گفته معاون رئیس جمهور، هدر رفت 30 درصدی محصولات غذایی و کشاورزی از مزرعه تا سفره به معنای هدر رفت 27.5 میلیارد متر مکعب آب است و این برای کشور خشک و بی آبی مثل ایران، فاجعه است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست یکی از مهم ترین اهداف شکل گیری دانشگاه های سبز در کنار دلایل علمی و پژوهشی را اصلاح و بازسازی الگوی زندگی و مصرف منابع انرژی، آب و غذا در کشور دانست و خاطرنشان کرد: اصلاح و بازسازی الگوی مصرف منابع انرژی، آب و غذا در کشور از جمله تاکیدات مقام معظم رهبری است.

وی افزود: دستور العمل دانشگاه سبز برای تمامی دانشگاه های کشور ابلاغ شده است و امیدواریم با رتبه بندی دانشگاه ها و ایجاد زمینه های رقابتی و انگیزشی در این حوزه، گامی مهم برای رواج الگوهای درست زندگی در کشور برداریم.

این مقام مسئول با تاکید بر ضرورت نگاه ویژه آموزش عالی به محیط زیست و توسعه پایدار، تصریح کرد: خوشبختانه تشکل های دانشجویی حرکت خوبی در حوزه محیط زیست آغاز کرده اند و در حال حاضر بالغ بر 100 تشکل خاص محیط زیست در دانشگاه های کشور در حال فعالیت هستند و این نشان دهنده رشد جریان بیداری محیط زیستی در دانشگاه ها و جریان های دانشجویی است.

همچنین در این مراسم از دانشگاه های سبز و پژوهشگران و فناوران برتر سازمان حفاظت محیط زیست تقدیرشد. دانشگاه های زنجان، صنعتی اصفهان، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، علوم پزشکی قزوین و بوعلی سینا همدان حائز عنوان دانشگاه های سبز برتر در کشور شدند و روسای این دانشگاه ها مورد تقدیر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفتند.

خلیل جمشیدی، محمود مدرس هاشمی، علی عباسپور طهرانی فرد، منوچهر مهرام، منصور غلامی به ترتیب روسای دانشگاه های زنجان، صنعتی اصفهان، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، علوم پزشکی قزوین و بوعلی سینا همدان هستند که در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفتند.

حمیدرضا سوداگر پژوهشگر برتر سطح یک و مهدی بلوکی کورنده پژوهشگر برتر سطح دو سازمان حفاظت محیط زیست معرفی شدند.

همچنین اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان با کسب رتبه برتر، اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با کسب رتبه اول، اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز با کسب رتبه دوم، اداره کل حفاظت محیط زیست استان خراسان جنوبی با کسب رتبه سوم، اداره کل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان با کسب رتبه سوم به عنوان ادارات کل برتر در حوزه فناوری معرفی شدند.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز