در نشست مدیر کل و معاونین شیلات هرمزگان با اصحاب رسانه:

هیچ کشتی چینی صیادی در هرمزگان وجود ندارد/می توان شیلات هرمزگان را ثمره انقلاب شکوهمند اسلامی دانست

۱۳۹۷/۱۱/۰۲ - ۱۵:۱۳:۰۲
کد خبر: ۸۰۳۲۲۱
هیچ کشتی چینی صیادی در هرمزگان وجود ندارد/می توان شیلات هرمزگان را ثمره انقلاب شکوهمند اسلامی دانست
مدیر کل شیلات هرمزگان نشست خبری با اشاره به دست آورده های انقلاب شکوهمند اسلامی در آستانه چهل ساگی انقلاب گفت: به جرات می توان شیلات هرمزگان را ثمره انقلاب شکوهمند اسلامی دانست.

به گزارش خبرگزاری بُرنا در هرمزگان ؛ محسن یکتاپور با بیان اینکه ظرفیت های شیلاتی استان هرمزگان شامل برخورداری از دوهزار و 500کیلومتر نوار ساحلی،ظرفیت های صیادی،آبزی پروری و به ویژه پرورش میگو و ماهی غالبا در دوران قبل از انقلاب بلا توجه بوده است گفت: خوشبختانه در نظام جمهوری اسلامی ایران توجه خوبی به این مهم شد به طوری که می توان در حال حاظر شیلات را محور توسعه استان هرمزگان خواند.

وی با اشاره به وجود 22بندر صیادی ،بالغ بر 74 تعاونی صیاد فعال،بیش از 100فروند شناور صید صنعتی در استان هرمزگان گفت: تمامی این فعالیت ها و بنادر ایجاده شده دست آورد انقلاب شکوهمند اسلامی بوده و در سال 1357 استان هرمزگان فاقد حتی یک بندر صیادی فعال و سامان یافته بوده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه پیش از انقلاب اسلامی در استان هرمزگان تنها 747فروند شناور صیادی لنج و قایق فعالیت داشته است گفت: جمهوری اسلامی با اهمیت به صید و صیادی و همچنین توجه به ناوگان صیادی موجبات شکل گیری ناوگان صیادی استان هرمزگان با بیش از چهار هزار و 500 فروند شناور صیادی شد که این مهم اقتدار صید و صیادی استان را نسبت به کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان رقم زد.

یکتاپور تصریح کرد خوشبختانه هرمزگان از صید 13هزار تنی در سال 1357 به صید بالغ بر 276 هزار تن در سال 97 رسیده که این مهم تائید کننده اقتدار ناوگان صیادی جمهوری اسلامی ایران در منطقه است.

 مدیر کل شیلات هرمزگان صنایع شیلاتی استان هرمزگان پیش از انقلاب شکوهمند اسلامی را تنها پنج واحد بر شمرد و تصریح کرد استان هرمزگان در سال 97 توانسته با فعالیت 78 واحد صنعتی تنها در نه ماه اول سال جاری ارز آوری بالغ بر130میلیون دلار را برای کشور رقم بزند.

آبزی پروری در هرمزگان ثمره انقلاب اسلامی

یکتاپور با اشاره به اهمیت آبزی پروری با توجه به کاهش ذخایر جهانی آبزیان گفت: این مهم پیش از انقلاب استان در بی توجهی عام وجود داشته که خوشبختانه در حال حاضر استان هرمزگان با تولید بالغ 15هزار و 300تن میگوی پرورشی ، بیش از چهار هزار و 500تن ماهی در دریا و ... توانسته رتبه اول تولید  میپوی پرورشی در کشور به خود اختصاص دهد و این در حالی است که صنعت آبزی پروری استان هرمزگان پیش از انقلاب اسلامی وجود نداشته است.

وی با اشاره به رسیدن صادرات آبزیان استان هرمزگان  از صفر به بالغ بر 168میلیون دلار در سال 96 گفت: این مهم بیانگر تلاش های نظام جمهوری اسلامی در راستای ارتقای آبزی پروری است.

این مقام مسئول رسیدن سرانه مصرف آبزیان در استان هرمزگان را به 24 کیلوگرم،تولید ماهیان خاویاری در هرمزگان،استفاده از ظرفیت آبهای داخلی استان برای پرورش آبزیان،صنعت تولید ماهیان زینتی و .. را تنها بخشی از دست آوردهای انقلاب شکوهمند ایران اسلامی در حوزه شیلات خواند.

 بیشتر اراضی پرورش میگو در استان هرمزگان به افراد بومی واگذارشده است

در ادامه این نشست معاون آبزی پروری شیلات هرمزگان با اشاره به تاریخچه‌ی آبزی‌پروری در هرمزگان و اینکه ایران در تولید میگو دارای رتبه‌ی دهم در جهان است  گفت: مطالعات 50 هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو از بندرلنگه تا جاسک انجام شد وبیشتر  این مزارع به فارغ‌التحصیلان  بومی واگذار شد.

 عبدالرسول دریایی  بابیان اینکه پرورش میگو فراز و نشیب‌های بسیار داشته، ادامه داد: در دهه‌ی 80 شیلات این مزارع به سرمایه‌گذاران جدید همچون جهاد نصر چراکه بومیان به دلیل عدم صرفه اقتصادی این مزارع را رها کردند و بانک‌ها نیز تنها در مزارع بالای  100 هکتار  حاضر به سرمایه‌گذاری بودند واگذاری شده

وی با اشاره به رونق پروش میگو در سال‌های اخیر تصریح کرد:  در سال‌های اخیر به دلیل تغییر روش پرورش و همچنین تغییر قیمت ارز پرورش میگو موقعیت مناسبی پیداکرده است.

دریایی ادامه داد: بیشتر اراضی پرورش میگو در استان هرمزگان به افراد بومی واگذارشده است و درحالی‌که بسیاری از قطب‌های صنعتی در حال رکود هستند، صنعت آبزی‌پروری در حال رشد و ارزآوری برای کشورمان در این شرایط سخت اقتصادی است.

وی با اشاره به اینکه میگوی تولیدشده در ایران صد درصد ارگانیک است، گفت: محصول میگوی ایران یکی از مرغوب‌ترین محصولات از این نوع در دنیا محسوب می‌شود.

پساب مزارع پرورش میگو برای رشد جنگل‌های حرا مفید است.

معاون آبزی‌پروری شیلات هرمزگان در ادامه بابیان اینکه پساب مزارع پرورش میگو ضرر و زیان‌هایی کمتر از سایر پساب‌ها دارد، گفت: این پساب سرشار از مواد غذایی است و حتی در مواردی برای رشد جنگل‌های حرا مفید است.

دریایی با اشاره به اینکه آب برگشتی حوضچه‌ها نمی‌تواند برای اکوسیستم زیان‌آور باشد گفت: این آب برگشتی حاوی مواد غذایی است و این را در نظر داشته باشید که اگر میزان مواد غذایی زیاد باشد در وهله‌ی اول به خود میگوها در حوضچه‌ها  ضرر می‌رساند.

15دستگاه و سه کمیسون دخیل در اعطای مجوزهای آبزی پروری

وی بابیان اینکه تمام مزارع پرورش آبزیان پروانه‌ی بهره‌برداری دارد گفت: از سال 90 به این‌سو شیلات دیگر متولی دادن مجوزها نیست و تنها متولی توسعه و معرفی کننده پتانسیل‌ها است؛ در حال حاضر 15 دستگاه اجرایی و سه کمیسیون دیگر در تأیید صلاحیت و اعطای مجوز نقش دارند.

معاون آبزی‌پروری شیلات هرمزگان با اشاره به سازوکار اعطای مجوزها تصریح کرد: شیلات زمین‌های مستعد را با ظرفیت به سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی . منابع طبیعی معرفی می‌کند و این سازمان با ایجاد شرایط به افراد متقاضی واگذار می‌کنند.

 

برنامه ریزی رهاسازی  بالغ بر50میلیون قطعه لارو برای بازسازی ذخایر

دریایی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه اداره کل حفاظت از محیط‌زیست وظیفه‌ی  کنترل تبعات زیست‌محیطی و اعطای مجوزها را بر عهده دارد گفت:  محیط‌زیست باید مزارع پرورش میگو را موظف کند تا حوضچه‌های ماند ایجاد کنند بااین‌وجود به‌جرات می‌توان گفت که استانداردهای رعایت شده در ایران از سایر نقاط دنیا بهتر است.

وی در ادامه با تأکید بر لزوم بازسازی ذخایر دریایی خاطرنشان ساخت: در سال گذشته به‌منظور بازسازی این ذخایر 46 میلیون قطعه بچه میگو رهاسازی شد و در سال آینده نیز در حدود 50 میلیون قطعه رهاسازی خواهد شد.

معاون آبزی‌پروری شیلات هرمزگان هامور و حلوا سفید را گونه‌های در معرض خطر قلمداد کرد و افزود: علاوه بر رهاسازی لاروها ما با سیاست‌گذاری‌هایی به دنبال بازسازی ذخایر آبزیان هستیم؛ به‌طور مثال با تشویق صیادان به پرورش ماهی در قفس تا حدود زیادی این معضل مرتفع خواهد شد.

هرمزگان مقام نخست کشور در  تولید میگو پرورشی

دریایی با اشاره به اینکه پیش از انقلاب در استان هرمزگان پرورش آبزیان صورت نگرفته بود، گفت: ما تنها در سال گذشته با تولید 15 هزار و 300 تن میگوی پرورشی و با پرورش 4 هزار و 500 تن ماهی در قفس مقام نخست در کشور را کسب کردیم.

وی در پایان با اشاره به اینکه  6 مرکز تکثیر ماهی‌های زینتی نیز در هرمزگان وجود دارد، گفت: طرح‌های پرورش جلبک و صدف را نیز در دستور کارداریم و امیدواریم با توسعه‌ی این بخش به قطب پرورش آبزیان در منطقه تبدیل شویم.

در ادامه معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان با بیان اینکه هرمزگان با صید 276 هزار تن ۳۳ درصد  صید کشور را به خود اختصاص داده است گفت: دریادلان صیاد هرمزگان با برخورداری از  سه هزر و 300 فروند قایق صیادی و و بالغ بر هزار 100فروند لنج و ۱۲۸ کشتی با افتخار و اقتدار با حضور  در آبهای خلیج فارس و دریای عمان علاوه بر صید و صیادی و نقش در تولید و اشتغال  اقتدار نظام را به رخ دشمنان می کشند.

رابطه شیلات و صیاد مانند پدر و فرزندی است

محمد جوانمرد، مقام اول صید ساحلی در کشور ، مقام اول صید ماهیان سطح زی ریز در کشور را ،برخورداری از ۲۲ بندر صیادی یعنی حدود ۳۰ درصد بنادر صیادی کشور را  از جمله کارهای ماندگار و با ارزش  پس از انقلاب شکوهمند اسلامی خواند و گفت: این بنادر که در واقع  خانه ای برای صیادان است به برکت انقلاب اسلامی  چهارده بندر از این میزان  به نمایندگان خود صیادان تحویل داده  شده است که این مهم 35 درصد واگذاری های بندرصیادی کشور به تعاونی را نیز شامل می شود.

وی با تاکید بر اینکه رابطه شیلات و صیاد مانند پدر و فرزند است گفت: حفظ ذخایر و کنترل و مدیریت صیدگاهها وگونه های با ارزش ، جمع آوری و برخورد با تهدید کنندگان ذخایر چه در صید صنعتی و چه سنتی در راستای صید مسئولانه و پایدار با حمایت صیادان و دلسوزان یک وظیفه است.

معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان با اشاره به همکاری ارگانها و سازمان های مرتبط افزود:  جا دارد از زحمات برادرانمان در دریابانی و سپاه و ارتش و ائمه محترم جمعه و سایر مسئولین محترم ... تشکر و قدردانی کنیم.

جوانمرد  در رابطه با پروژه توسعه پایدار فانوس ماهیان که بیش از چندین دهه مورد مطالعه  و ارزیابی قرار گرفته است گفت: این ظرفیت موهبت و فرصت الهی در راستای فرمایشات ارزشمند رهبری در دریای عمان شناخته شده و در صورت بهره برداری طبق  آیین نامه های کارشناسی سازمان شیلات ایران یک فرصت برای شهرستان جاسک و استان و کشور است.

وی گفت: طبق قوانین کشور جمهوری اسلامی ایران تمامی شناورهای فانوس ماهی دارای مالکیت ایرانی هستند.

دو هزار نفر اشتغال مستقیم صنعت صید فانوس ماهیان

معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات هرمزگان گفت:پروژه صید فانوس ماهیان با حدود  دوهزار نفر اشتغال مستقیم و حدود ۱۰ نفر هزار اشتغال غیر مستقیم، با سرمایه گذاری بالای دو هزار میلیارد تومان در این مقطع حساس اقتدار نظام را می رساند.

جوانمرد با بیان اینکه  امروز فانوس ماهی عمان علاوه بر کارخانه های استان در سایر استانها تا شمال کشور بعنوان چرخه اول و تاثیر گذار برنامه های تعریف شده اقتصاد مقاومتی بعد از تبدیل به پودر ماهی  و سپس  در کارخانه های تولیدغذای دام و طیور و پرورش ماهی و میگو با پروتئین حدود ۷۰ درصد نقش غیر قابل انکاری دارد  گفت: برای جاسک با دریای عمان یک افتخار است که در صورت حمایت فرصت های خوبی برای شهرستان ایجاد خواهد کرد.

وی افزود از 28 هزار تن صید شناورهای فانوس ماهی در دریای عمان در اعماق بالای ۲۰۰ متر و فاصله ۱۲ مایلی از ساحل ،18 هزار تن میکتوفیده(فانوس ماهیان ) که همه تحویل کارخانه ها گشته، هشت هزار تن تن گونه غیر خوراکی و حرام گوشت یال اسبی (که تا چند سال پیش دور ریخته میشد ولی اکنون باعث رونق کارخانه های عمل آوری و بسته بندی و صادرات و ارز آوری کشور گشته) و  دو هزار تن تن سایر ماهیان(خوراکی) است که این میزان  نسبت به صید ۲۷۶۰۰۰ تنی استان کمتر از ۱ درصد صید استان را شامل می شود.

صید فانوس ماهیان یک فرصت است

معاون صید و بنادرماهیگیری شیلات هرمزگان تصریح کرد: از ناوگان صید فانوس ماهیان حدود ۳۵ فروند با نیروی خارجی در حال فعالیت بودند که تا پایان سال بعد با آموزش و ایجاد مهارت در ملوانان  ایرانی تقریبا تمامی کارکنان این شناورها ایرانی خواهند بود.

وی با اشاره به اینکه در هر صنفی احتمال تخلف وجود دارد گفت: صید فانوس ماهیان اگر بصورت کارشناسی  و اصولی باشد یک فرصت است و نباید این موهبت الهی را با این حجم سرمایه گذاری و اشتغالزایی که توسط مالکان با هدف سرمایه گذاری ، تولید ، اشتغال، امنیت و در راستای اقتصاد مقاومتی است مورد هجمه قرار داد و از مسیر اصلی دور کرد.

جوانمرد با بیان اینکه اگر تخلفی صورت گرفته  باید برخورد شود که میشود تصریح کرد:  حضور ناظر مقیم چرخشی،بازدید های سرزده،نظارت در هنگام تخلیه،کنترل از طریقه سامانه آنلاین از کارهای انجام شده در راستای ارتقای نظارت بر این شناورهای صید صنعتی است.

صید آبزیان مولد نگرانی صیادان و شیلات است

معاون صید و بنادرماهیگیری شیلات هرمزگان  با بیان اینکه امروز نگرانی اصلی صیادان ما و شیلات، صید آبزیان مولد در مناطق کم عمق با توجه به مهاجرت گونه های با ارزش آبزیان جهت تخمریزی و تکمیل مراحل رشد در سواحل کم عمق و نزدیک خوریات است گفت: تورهای مخرب منو فلامنت معروف به اسراییلی، پرساین و یا محاصره ای آبزیان سطح زی و کفزی درشت و مولد نگرانی صیادان و شیلات است و تاکید کرد روش جل توسط شناورهای غیر مجاز از دیگر روش های مخرب است که نیاز به توجه ویژه دارد.

باهوشیاری مانع از تبدیل فرصت ها به تهدید شویم

جوانمرد با اشاره به قرار داشتن در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران از رسانه ها خواست تا با اتحاد و همدلی در فضایی آرام و دور از تنش و خود داری از اظهارات غیر کارشناسی  مانع از تبدیل فرصت ها تهدید شوند و نباید خوراک دشمنان قسم خورده ایران عزیز را آماده کنیم.

وی افزود:  اگر مشکلی هست باید مدیریت شود، منع کردن و از بین بردن فرصت ها راحت ترین راه هست  و این صحیح نیست که با ایجاد فضای مجازی بصورت غیر کارشناسی با تشویش اذهان عمومی باعث از بین رفتن اصل کار شوند و شیلات و سایر مجموعه ها را از پرداختن به خیلی موارد مهم و برنامه های با ارزش دور کرد.

وی از همه خواست تا یاری رسان شیلات هرمزگان  در ممانعت از صید غیر مجاز،حفظ سواحل و خوریات،حفظ گونه های در معرض خطر و فصول ممنوعه هنگام تخمریزی،تقویت یگان حفاظت منابع آبزیان،ایجاد زیستگاه های مصنوعی،تکثیر و رها سازی آبزیان ،هدایت قسمتی از شناورها  به آبهای فراساحلی و آبهای دور و گونه های کمتر برداشت شده وکنترل و مدیریت صیدگاه ها و استفاده از روش های صید استاندارد و نوین باشند.

 

 

 

 

 

 

 

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز