ژرمن‌ها در این جام جهانی هم انتقام گرفتند هم اشک مارادونا را درآوردند!

۱۴۰۱/۰۸/۱۷ - ۰۸:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۹۳۸۱۹
ژرمن‌ها در این جام جهانی هم انتقام گرفتند هم اشک مارادونا را درآوردند!
چهاردهمین جام جهانی در سرزمین چکمه کلید خورد، هلند پرستاره راه به جایی نبرد، انگیس نوار باشکوه کامرون را قیچی کرد و آلمان قیصر در آخرین دقایق فینال به خوشبختی رسید.

به گزارش برنا؛ فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) ایتالیا را به عنوان میزبان جام چهاردهم برگزید تا دوستداران فوتبال به دلیل تفکرات دفاعی تیم ها، یکی از کسل کننده ترین جام جهانی را شاهد باشند. البته با وجود ستارگان بزرگ و نتایجی که در آن جام رقم خورد بسیاری از متولدین دهه ۵۰ و ۶۰ شمسی در ایران علیرغم نرسیدن تیم ملی به جام جهانی، این جام پرخاطره و نوستالژیک را هرگز از یاد نخواهند برد؛ از کارت های فوتبالی و عکس های آدامسی بازیکنان و تیم ها گرفته تا آهنگ زیبایی که قبل و بعد از مسابقات پخش می شد.

در این جام کاستاریکا، امارات عربی متحده و ایرلند تازه واردان بودند. اما در میان تیم‌هایی که نتوانستند به جام جهانی راه یابند نام‌های بزرگی چون پرتغال، دانمارک و حتی فرانسه به چشم می‌خورد که در جام جهانی گذشته در نیمه نهایی حضور داشت و اکنون "میشل پلاتینی" را بر روی نیمکت مربیگری خود می‌دید.

* چرا ایتالیا ؟

فیفا در سال ۱۹۸۴ ایتالیا را به عنوان میزبان جام چهاردهم برگزید. کمیته برگزاری مسابقات در همین سال تشکیل شد تا مقدمات برگزاری باشکوه جام جهانی را فراهم نماید. سمبل و شعار بازیها از طریق یک فراخوان عمومی تعیین شد. ۶۰۰۰۰ نفر در این رقابت شرکت کردند و در نهایت دو طرح «وتیوریو پیگونی» برای سمبل بازیها و «لوچیو بوسکاردینی» برای شعار بازیها برنده شدند. ۱۲ شهر برای میزبانی این جام در ایتالیا انتخاب شدند. فیفا با همکاری کمیته برگزاری مسابقات بر مشکلاتی که بیم پیش آمدن آنها می رفت فائق آمد: تدابیر امنیتی مناسب برای جلوگیری از اوباشگری تماشاگران، آسان نمودن رفت و آمد تیم ها برای انجام بازی هایشان در حین رقابت ها، آموزش داوران جام جهانی.

بسیاری بر این باور بودند که ایتالیا شایسته آن میزبانی نبود و فیفا بیهوده بر تصمیم گرفته شه خود پافشاری کرد.

آرژانتین قهرمان دوره قبل در یک بازی غیرقابل پیش بینی، مغلوب کامرون شد و به سختی به عنوان تیم سوم پس از کامرون و رومانی از گروهش صعود کرد و با شکست دادن برزیل با تک گل کلودیو کانی‌گیا به یک هشتم نهایی رسید. این تیم در مرحله بعد یوگسلاوی و ایتالیا را در ضربات پنالتی شکست داد و در کمال ناباوری برای دومین‌بار پیاپی به فینال رسید.

جامی پرستاره و پرخاطره برای ایرانی‌ها بدون حضور تیم ملی/ ژرمن ها هم انتقام گرفتند هم اشک مارادونا را درآوردند! +عکس

اما آلمان‌ غربی که سه بار پی‌ در پی به فینال رسیده بود، حریف سختی برای آرژانتین به حساب می‌آمد. این تیم با ۱۰ گل زده و ۵ امتیاز به عنوان تیم اول از گروهش صعود کرد و با شکست دادن تیم‌های هلند، چکسلواکی و انگلستان به فینال رسید.

در فینال در دقیقه ۸۵ خطای مدافع آرژانتین روی یورگن کلینزمن، یک پنالتی برای آلمان‌غربی به ارمغان داشت که آندریاس برمه آن را به گل تبدیل کرد و همراه برزیل و ایتالیا با ۳ بار فتح جام، عنوان پرافتخارترین تیم را از آن خود کرد.

فرانتس بکن باوئر، ستاره فوتبال آلمان مشهور به قیصر که در سال ۱۹۷۴ به عنوان کاپیتان آلمان‌غربی با این تیم قهرمان شده بود، در جام ۱۹۹۰ ایتالیا، در نقش مربی این تیم بار دیگر به این عنوان دست‌یافت.

* اوج روژه میلا

جام ۹۰ ایتالیا دوران اوج "روژه میلا" ۳۸ ساله بود زیرا پس از این که از فوتبال ملی کناره گیری کرده بود بار دیگر به اردوی کامرون بازگشت و با بازی های خوب خود این تیم را تا مرحله یک چهارم نهایی جام پیش برد.



* جام جهانی به اروپا بازگشت


پس از جام جهانی ۱۹۸۶ مکزیک بار دیگر جام جهانی به اروپا بازگشت. ایتالیا کشوری صاحب فوتبال که آمادگی کامل برای برگزاری منظم جام جهانی و کسب افتخاری تازه را داشت. از ۱۲ ورزشگاه برگزار کننده جام جهانی، ۱۰ ورزشگاه به طور کامل بازسازی شدند و دو ورزشگاه جدید در شهرهای تورین و باری برای برگزاری جام جهانی ساخته شد.

* سومین قهرمانی آلمان

با وجود درخشش میلا، اسکیلاچی و گویکوچه آ در نهایت جام جهانی در دستان آلمان قرار گرفت. این کشور با بردن سومین جام به خانه، به جمع کشورهای ایتالیا و برزیل پیوست.

اگر چه تیم های شرکت کننده در رقابت های مقدماتی جام جهانی نسبت به دوره قبل کاهش یافت و از ۱۲۱ به ۱۱۲ تیم رسید اما مشخص شد که راهیابی به جام جهانی کار بسیار دشواری است.

رقابت های مقدماتی از سال ۱۹۸۸ آغاز گردید. در قاره اروپا، مسابقات در هفت گروه برگزار شد که در گروه اول تیم رومانی با پشت سر نهادن دانمارک و بلغارستان جواز صعود دریافت نمود.

در گروه دوم، لهستان که دیگر نشانی از آن تیم قدرتمند دو دهه گذشته نداشت در هر دو دیدار رفت و برگشت مغلوب سوئد شد تا سوئد و انگلیس از این گروه صعود نمایند.

در گروه سوم، شوروی نایب قهرمان جام ملتهای اروپا در سال ۱۹۸۸ با ۱۱ امتیاز سرگروه شد و اتریش به عنوان تیم دو گروه مسافر جام جهانی شدند. در گروه چهارم، با حضور آلمان غربی و هلند قهرمان اروپا، دیگر تیم ها شانسی نداشتند البته آلمان ها در برابر ولز دچار مشکلاتی شدند ولی در نهایت این دو تیم به دور پایانی راه یافتند. البته دیدار دو تیم که در نهایت با برد ۳ بر ۲ آلمان همراه بود با حواشی و درگیری زیادی همراه بود.

جامی پرستاره و پرخاطره برای ایرانی‌ها بدون حضور تیم ملی/ ژرمن ها هم انتقام گرفتند هم اشک مارادونا را درآوردند! +عکس

گروه پنجم مقدماتی جام جهانی در اروپا شاهد حذف تیم فرانسه بود. فرانسوی ها که با نسل جدیدی از بازیکنان خود در این رقابت ها حضور داشتند با تساوی های پیاپی برابر قبرس، یوگسلاوی و نروژ از صعود بازماندند تا یوگسلاوی و اسکاتلند مسافر جام جهانی باشند. اسپانیا و ایرلند جنوبی از گروه ششم به راحتی صعود نمودند. در گروه هفتم، چکسلواکی و بلژیک بالاتر از سوییس و پرتقال راهی جام جهانی شدند.

از قاره آفریقا، دو تیم مصر و کامرون توانستند در دور نهایی رقابت های مقدماتی با غلبه بر تونس و الجزایر نمایندگان این قاره در جام جهانی باشند.

در قاره آسیا، ۲۲ تیم در قالب ۶ گروه رقابت های دور اول را برگزار کردند، از جمله تیم ایران که در گروه پنجم در کنار چین، تایلند و بنگلادش قرار داشت ولی به علت تفاضل گل کمتر موفق به صعود از گروه خود نشد. شش تیم برتر گروههای مقدماتی در سنگاپور رقابت های نهایی را به صورت دوره ای برگزار نمودند و در نهایت کره جنوبی و امارات به جام جهانی ۱۹۹۰ راه یافتند.

از قاره آمریکای جنوبی، برزیل و اروگوئه به طور مستقیم صعود کردند و کلمبیا با پیروزی بر رژیم اشغالگر قدس در مجموع دو دیدار چهارمین نماینده این قاره در جام لقب گرفت. (آرژانتین به علت قهرمانی در جام جهانی ۱۹۸۶ بدون انجام دیدارهای مقدماتی در جام حضور یافت.)

ایالات متحده و کاستاریکا از حوزه کونکاکاف جواز صعود دریافت کردند. تیم مکزیک به علت حکم محرومیت فیفا در رقابت های انتخابی حضور نداشت. سرمربی تیم ناشناخته کاستاریکا، بورا میلوتینوویچ بود که در جام قبل هدایت تیم مکزیک را بر عهده داشت.

فریاد سیاه بر سر فوتبال

دیدار افتتاحیه در روز هشتم ژوئن ۱۹۹۰ در ورزشگاه جوزپه مئاتزا شهر میلان و در حضور ۷۲ هزار تماشاگر برگزار شد. در این مسابقه تیم آرژانتین قهرمان دوره قبل به مصاف شیرهای رام نشدنی کامرون رفت. کامرونی ها دو میلیارد بیننده تلویزیونی را شگفت زده کردند و با گل دقیقه ۶۷ فرانسوا اومام بی ئیک یکی از مدعیان جام را شکست دادند. جالب آنکه تیم کامرون دو اخراجی در این دیدار داشت و در لحظات پایانی هم تا آستانه گشودن دوباره دروازه آرژانتین پیش رفت.

دیگر دیدار گروه دوم بین دو تیم رومانی و شوروی بود که با درخشش گئورگی هاجی (۲ برصفر) به سود رومانی به پایان رسید. آرژانتین برابر شوروی ۲ بر صفر به برتری رسید و کامرون با دو گل روژه میلای ۳۸ ساله رومانی را مغلوب کرد. آرژانتین مقابل رومانی در شهر ناپل، شهر مارادونا به نتیجه ای بهتر از تساوی یک بر یک نرسید تا به سختی به مرحله بعد صعود کند. شوروی هم که حذف شده بود در دیدار خداحافظی با ۴ گل کامرون را در هم کوبید.

در گروه اول، ایتالیا میزبان جام، رقابت ها را با پیروزی برابر اتریش شروع کرد. سالواتوره اسکیلاچی که به عنوان یار جانشین وارد بازی شده بود، تک گل این دیدار را به ثمر رساند. چکسلواکی دیگر مدعی این گروه بود که با پنج گل ایالات متحده را شکست داد. هرچند مردم ایتالیا تیم کشورشان را شانس اصلی قهرمانی می دانستند ولی خستگی ناشی از رقابت های باشگاهی، ستارگان ایتالیا را از فرم مطلوب خارج کرده بود. جوزپه جیانینی ستاره آن زمان تیم رم عامل پیروزی ایتالیا بر ایالات متحده محسوب می شد. چکسلواکی هم اتریش را با تک گل بیلک شکست داد تا از این گروه صعود کند. رقابت ایتالیا- چکسلواکی تعیین کننده سرگروه بود که باجو و اسکیلاچی با گل های خود حکم به صدرنشینی ایتالیا دادند. خط دفاعی مستحکم ایتالیا مانع از گل خوردن این تیم در سه بازی اول شد.

جامی پرستاره و پرخاطره برای ایرانی‌ها بدون حضور تیم ملی/ ژرمن ها هم انتقام گرفتند هم اشک مارادونا را درآوردند! +عکس

در گروه سوم، برزیل با پیروزی ۲ بر یک مقابل سوئد کار خود را آغاز کرد. کارکا ستاره این تیم در جام ۸۶ هر دو گل تیمش را به ثمر رساند. کاستاریکا پدیده این جام، در دیدار اول با گل کایاسو کاپیتان خود، اسکاتلند را مغلوب کرد. برزیل در ادامه بازیهای خوب خود، کاستاریکا و اسکاتلند را با نتیجه یک بر صفر پشت سر گذاشت. کاستاریکا با برتری مقابل سوئد به عنوان تیم دوم این گروه راهی یک هشتم نهایی شد.

در گروه چهارم، آلمان غربی با درخشش ماتئوس در میانه میدان، یوگسلاوی را ۴ بر یک درهم کوبید. آلمانی ها با ترکیبی از با تجربه ها و بازیکنان جوانی چون بودوایلگنر، توماس هاسلر و یورگن کلینزمن با پیروزی ۵ بر یک برابر امارات و تساوی با کلمبیا به عنوان صدرنشین این گروه صعود کردند. یوگسلاوی و کلمبیا هم با ۴ و ۳ امتیاز راهی مرحله بعدی شدند. امارات نماینده آسیا در این گروه در سه بازی یازده گل دریافت کرد تا صاحب بدترین خط دفاع جام باشد.

در گروه پنجم، اسپانیا با پیروزی بر کره جنوبی و بلژیک و کسب مساوی بدون گل مقابل اروگوئه صدرنشین شد. اروگوئه به رغم حضور بازیکنانی چون انزو فرانچسکولی، روبن سوسا، آلسامندی و دانیل فونسکا پس از شکست برابر بلژیک به عنوان تیم سوم این گروه به یک هشتم نهایی راه یافت.

انگلستان در گروه ششم در کنار هلند قهرمان جام ملتهای اروپا (۱۹۸۸)، تیم قدرتمند ایرلند جنوبی و مصر یکی از دو نماینده آفریقا قرار داشت. آنها رقابت ها را با تساوی برابر ایرلند با تک گل لینکر (آقای گل جام جهانی قبل) آغاز نمودند. هلند که از وجود رودگولیت، مارکوفان باستن، فرانک ریکارد، رونالد کومان، ... سود می جست، بسیار ضعیف تر از حد انتظار ظاهر شد و در دیدار اول با مصر به تساوی رسید. دیدار دو مدعی اصلی این گروه هم با تساوی بدون گل پایان یافت تا با تساوی بدون گل ایرلند و مصر معادلات این گروه بیش از پیش پیچیده شود. پیروزی انگلیس بر مصر باعث صعود انگلیس و حذف نماینده شایسته آفریقا شد. تیم هلند با گلی که کاپیتان رودگولیت به ثمر رساند با کسب تساوی مقابل ایرلند به مرحله بعد راه یافت.

در مرحله یک چهارم نهایی، آرژانتین با یوگسلاوی در فلورانس روبرو شد. یوگسلاوها که تمامی توجه خود را معطوف به مهار مارادونا کرده بودند، از دقیقه بیستم بازی با اخراج بازیکنشان که بر روی کاپیتان آرژانتین خطا کرده بود، ده نفره به کار ادامه دادند. مقاومت قابل تحسین بازیکنان یوگسلاوی کار را به ضربات پنالتی کشاند.  پنالتی مارادونا توسط ایوکوویچ مهار شد ولی درخشش گویگوچه آ دروازه بان آرژانتین در نهایت باعث پیروزی ۳ بر دو آنها و صعودشان به دور نیمه پایانی شد.

ایتالیا در برابر ایرلند جنوبی با تک گل سالواتوره اسکیلاچی به پیروزی رسید. این مسابقه پنجمین دیدار پیاپی بود که والتر زنگا دروازه بان ایتالیا دروازه خود را بسته نگه داشت. تیم آلمان غربی در مقابل چکسلواکی که خط حمله بسیار قدرتمندی داشت صف آرایی کرد و با تک گل کاپیتان ماتئوس که در دقیقه ۲۴ از روی نقطه پنالتی به ثمر رسید، مسابقه را با پیروزی به پایان برد.

تماشایی ترین دیدار این مرحله، مسابقه شیرهای رام نشدنی کامرون و تیم انگلستان بود. دیوید پلات در دقیقه ۲۵ انگلیس را پیش انداخت و نیمه اول با همین نتیجه به پایان رسید ولی کامرونی ها با دو گل پیاپی از حریف قدرتمند خود پیش افتادند. گری لینکر در هشتاد و دومین دقیقه از روی نقطه پنالتی بازی را به تساوی کشید تا بازی به وقت اضافی کشیده شود. در حالیکه شیرهای رام نشدنی تنها چند دقیقه با جاودانه شدن فاصله داشتند، لینکر با گلی که از روی نقطه پنالتی به ثمر رساند به شگفتی کامرون در جام جهانی پایان داد.

در مرحله نیمه پایانی، آرژانتین در ناپل به مصاف ایتالیا رفت. ایتالیایی ها در حالیکه میزبان بازیها بودند در شهر مارادونا بسیار غریب به نظر می رسیدند. در دقیقه هفدهم، جان لوکا ویالی با شوتی سهمگین از پشت محوطه جریمه، گویگوچه آ را به زحمت انداخت و اسکیلاچی توپ برگشتی را تبدیل به گل کرد. خروج اشتباه زنگا باعث شد، کانی گیا با ضربه سر پس از ۵۱۷ دقیقه دروازه ایتالیا را باز کند. دو تیم پس از وقت های قانونی و اضافی به تساوی یک بر یک رسیدند تا در ضیافت پنالتی ها تکلیف اولین فینالیست جام را مشخص کنند. در ضربات پنالتی آرژانتینی ها هر چهار ضربه اول خود را تبدیل به گل کردند ولی با از دست رفت پنالتی های دونادونی و آلدوسره نا، ایتالیا از رسیدن به دیدار نهایی بازماند.

در دیگر دیدار این مرحله، آلمان غربی به مصاف انگلستان رفت. آندریاس برمه گوش چپ ارزشمند آلمانی ها گل برتری را روی یک ضربه ایستگاهی به ثمر رساند ولی لینکر باز هم فرشته نجات تیمش شد و ده دقیقه مانده به پایان مسابقه کار را به تساوی کشاند. دو تیم در وقت های اضافی به گلی دست نیافتند تا همانند بازی آرژانتین - ایتالیا این مسابقه هم در پنالتی ها، برنده خود را بشناسد. استوارت پیرس و پل گاسکوئین ضربات خود را از دست دادند تا آلمان دیگر فینالیست جام باشد.

دیدار رده بندی در ورزشگاه شهر باری برگزار شد و ایتالیا با گلهای باجو و اسکیلاچی در برابر تنها گل پلات بازی را برد تا به مقام سوم جام برسد.

دیدار نهایی جام در روز هشتم جولای در ورزشگاه المپیک رم و در حضور ۷۴ هزار تماشاگر برگزار شد. آلمانی ها که تا این مرحله بسیار پرصلابت نشان داده بودند در برابر آرژانتینی صف‌آرایی کردند که با اتکا به رهبری مارادونا بازی به بازی بهتر بود و با شکست برزیل و ایتالیا جواز حضور در این دیدار را کسب نموده بود. آلمانی ها در طول بازی برتری محسوسی داشتند ولی داوری پراشتباه داور مکزیکی بازی را از فرم مطلوب خارج ساخته بود. او در یک صحنه خطای آشکار دروازه بان آرژانتین بر روی اوگن تالر مدافع پیش تاخته آلمان را نادیده گرفت و در یک صحنه مشکوک به نفع آلمان پنالتی اعلام کرد و برمه این موقعیت را به گل برتری آلمان مبدل ساخت تا مردن ژرمن برای سومین بار فاتح جام جهانی شوند و ماردونای بزرگ با چشمانی اشکبار شاهد بالا بردن جام قهرمانی توسط لوتار ماتیوس باشد.

جامی پرستاره و پرخاطره برای ایرانی‌ها بدون حضور تیم ملی/ ژرمن ها هم انتقام گرفتند هم اشک مارادونا را درآوردند! +عکس

آمار و ارقام

تعداد تیم‌های شرکت‌کننده : ۲۴ تیم

رده ‌بندی نهایی :۱- آلمان غربی ۲- آرژانتین ۳- ایتالیا ۴- انگلستان

تعداد مسابقات : ۵۲ مسابقه

بهترین خط حمله : آلمان غربی (۱۵ گل)

بهترین خط دفاع : ایتالیا (۲ گل)

آقای گل : اسکیلاچی (ایتالیا ۶ گل)

بهترین بازیکن : لوتار ماتائوس (آلمان غربی)

مجموع تماشاگران : ۲۴۴۱۹۷۶ نفر

دیدار فینال‌ ـ ورزشگاه المپیک (۷ جولای ۱۹۹۰ - رم)

آلمان غربی یک - آرژانتین صفر

گل : آندریاس برمه (۸۵ - پنالتی)

داور : گوده سال مندس (مکزیک)

تماشاگر : ۶۰۳۷۳ نفر

آلمان : ایلگنر، برتولد (رویتر)، اوگن تالر، کوهلر، بوخوالد،بره مه، هاسلر، لیتبارسکی، ماتئوس، کلینزمن، فولر

آرژانتین : گویگوچه‌آ، روجری (مونزون)، سیمون، لورنزو، سری‌زوئلا، سنسینی، بوروچاگا (کالدرون)، بوسوالدو، تروگلییو، دزوتی، مارادونا

 

زلزله رودبار و منجیل

جام جهانی ۹۰ یادآور خاطره تلخ و مصیبت‌بار زلزله رودبار و منجیل نیز هست. از یاد نبریم که پخش بازی‌های خاطره انگیز آن جام در زمان وقوع زلزله (بازی اسکاتلند و برزیل) جان خیلی از مردم آن منطقه را نجات داد. تلخی حادثه آنقدر گران و سنگین بود که بسیاری از ایرانیان بعد آن شب دیگر خاطره فوتبالی ندارند و درگیر غم همنوعان خود بودند.

 

** اسطوره های جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا


- "لوتار ماتیوس" (آلمان، تولد ۱۹۶۱)

کاپیتان و هافبک آلمان غربی در این مسابقات که قدرت، سرعت و مهارت را با هم ترکیب کرده بود.

وی یک گل دیدنی برابر یوگسلاوی به ثمر رساند و در نهایت مجمع گل های خود را به ۴ رساند تا آلمان غربی قهرمان شود.

وی در جام جهانی ۱۹۸۶ نیز حضور داشت و به همراه آلمان غربی به فینال رسید. گل او در این مسابقات مراکش را در دور دوم حذف کرد. ماتیوس کاپیتانی آلمان در جام جهانی ۱۹۹۴ را نیز بر عهده داشت.

این بازیکن در مجموع در پنج جام جهانی شرکت کرد و رکورد ۲۵ مسابقه در جام جهانی را برای خود ثبت کرد.

حضور درخشانی را در تیم های بایرن مونیخ و اینترمیلان داشت اگرچه پس از بازگشت مجدد به بایرن مونیخ مرتب با هم تیمی ها و مسوولان این تیم درگیر می شد.

ماتیوس با سابقه ۱۵۰ مسابقه ملی و ۲۳ گل، اندکی پس از عملکرد ضعیف آلمان در مسابقات یورو ۲۰۰۰ با فوتبال خداحافظی کرد.

- "یورگن کلینزمن" (آلمان، تولد ۱۹۶۴)

مهاجمی که با قدرت بازی زمینی و هوایی در دهه ۱۹۹۰ ثابت کرد بازیکنی کلیدی آلمان غربی در خط حمله این تیم است.

در اوایل دوران بازیگری اش به شیرجه زدن شهرت یافت اما با درخشش در مدت کوتاه حضورش در تاتنهام در فصل ۹۵/۱۹۹۴ بر تمامی منتقدان انگلیسی خود چیره گشت.

پنج گل در مسابقات آلمان در جام جهانی ۱۹۹۴ به ثمر رساند و پس از ماتیوس به عنوان کاپیتان این تیم انتخاب شد.

بعد از جام جهانی ۱۹۹۸ از فوتبال خداحافظی کرد و به آمریکا رفت. وی در سال ۲۰۰۴ سرمربی تیم ملی فوتبال آلمان شد و هدایت این تیم را در جام جهانی ۲۰۰۶ بر عهده گرفت.

- "روژه میلا" (کامرون، تولد ۱۹۵۲)

در ۳۸ سالگی تاثیر به سزایی در جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا داشت و با جشن مخصوص خود پس از گلزنی در مسابقات، توجه همه را جلب کرد.

۸۰ بار برای کشورش به میدان رفت و پس از خداحافظی بار دیگر برای حضور در جام جهانی ایتالیا به تیم ملی کامرون دعوت شد تا کامرون را به اولین تیم آفریقایی تبدیل کند که به مرحله یک چهارم نهایی راه یافته است.

وی نام خود را از "میلر" به "میلا" تغییر داد چون فکر می کرد، تلفظ این نام آفریقایی تر است.

میلا در جام جهانی ۹۰ به عنوان مسن ترین بازیکنی که در جام جهانی گلزنی کرده است، ۲ گل برابر رومانی و ۲ گل به کلمبیا زد.

به طرز باورنکردنی در جام جهانی ۱۹۹۴ در ۴۲ سالگی عملکرد بسیار بهتری از خود به نمایش گذاشت و با ورود به زمین در دیدار کامرون برابر روسیه یک گل به ثمر رساند.

 

** دو ستاره غیرقابل پیش بینی جام

 

 سالواتوره اسکیلاچی ملقب به "توتو" با قدرت تمام کنندگی خود بازی زیبای ایتالیا را تکمیل می کرد. مهاجم ۲۵ ساله یوونتوس با زدن ۶ گل و در نهایت کسب عنوان آقای گل جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا یک تنه کشور میزبان را تا مرحله نیمه نهایی پیش برد اما "اسکادرا آتزوری" در این مرحله به سد محکمی به نام آرژانتین برخورد که در هفت بازی گذشته خود فقط دو گل دریافت کرده بود. هیچ چیز برای ایتالیا زجر آورتر از گویکوچه آ نبود که به جای "نری پمپیدو" به بازی آمد. آخرین مرد تیم نه چندان باطراوت اما فرصت طلب آرژانتین، عنصر تعیین کننده ای در برابر برزیل قدرتمند در مرحله یک هشتم نهایی، در ضربات پنالتی در برابر یوگسلاوی در مرحله بعد و در نیمه نهایی برابر ایتالیای میزبان بود.

جامی پرستاره و پرخاطره برای ایرانی‌ها بدون حضور تیم ملی/ ژرمن ها هم انتقام گرفتند هم اشک مارادونا را درآوردند! +عکس

* آمار و خواندنی های جام:



- این جام شاهد کمترین تعداد متوسط گل در هر مسابقه بود. فقط ۱۱۵ گل در ۵۲ مسابقه به ثمر رسید که به طور متوسط ۲۱/۲ گل در هر بازی بود.

- ۶ کارت قرمز و ۱۶۴ کارت زرد هم ثبت شد که با متوسط ۴۶/ ۳ خطا در هر مسابقه رکورد دیگری به شمار می رود.

- تیم ملی شیلی پس از اینکه "روبرت رویاس" دروازه بان این تیم در جریان دیدار با برزیل تظاهر کرد از سوی تماشاگران مورد اصابت مواد محترقه قرار گرفته است، محروم شد. شیلی که باید برای صعود به پیروزی ۲ بر ۰ می رسید به دلیل امتناع بازیکنان از ادامه مسابقه در حالیکه ۲۰ دقیقه از این دیدار باقی مانده بود ۱ بر ۰ باخت.

- آرژانتین مدافع قهرمانی همانند جام جهانی ۱۹۸۲ که در نخستین مسابقه خود شکست خورد، این بار نیز ۱ بر ۰ نتیجه را به کامرون واگذار کرد.

- "والی نپومنیاشی" سرمربی روس کامرون نمی توانست بدون مترجم با بازیکنان این تیم صحبت کند اما این هم مانع از راهیابی آفریقایی ها به یک چهارم نهایی نشد.

- "خالد مبارک" از امارات متحده عربی، پنجاهمین بازیکنی بود که در جریان شکست ۴ بر ۱ برابر یوگسلاوی، در جام جهانی اخراج شد.

- "دیه گو مارادونا" قهرمان جام جهانی ۱۹۸۶ یکی دیگر از فوق ستاره های این دوره از مسابقات بود. او آرژانتین را فقط با ۵ گل و ۲ پیروزی به نیمه نهایی رساند. وی پس از شکست در فینال برابر آلمان غربی، اشک ریخت.

- توتو اسکیلاچی با درخشش خود پا جای پای "پائولو روسی" ۱۹۸۲ گذاشت. وی آخرین بازیکنی بود که به تیم ملی ایتالیا دعوت شد اما با ۶ گل در صدر گلزنان جام قرار گرفت.

انتهای پیام

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز