مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان:

۴۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری هستند

۱۳۹۷/۱۱/۰۶ - ۱۵:۴۴:۵۲
کد خبر: ۸۰۴۷۰۸
۴۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری هستند
مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه بیشتر از 40 درصد سرطان ها قابل پیشگیری است، گفت: بر اساس نظام ثبت مرگ کشور در حال حاضر سرطان سومین عامل مرگ و میر در کشور محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری برنا از کرمان؛ دکتر"مهدی شفیعی" در این خصوص گفت: سرطان بیماری دنیای مدرن نبوده و در دوران باستان در روم، ایران و یونان و پاپیروس های مصر باستان نیز سرطان حفره دهان، مری و حنجره و روده بزرگ توصیف شده است.

وی افزود: علی رغم قدمت بیماری، درمان سرطان تا قرن هجدهم چندان پیشرفت نداشت.

وی در خصوص میزان شیوع سرطان در کشور گفت: طبق آخرین آمار کشوری میزان بروز سرطان در بین مردان ایرانی 177.44 و در بین زنان ایرانی 141.18 در صد هزار نفر است.

 وی در مورد شایع ترین سرطان ها گفت: شایع ترین سرطان های جهان در مردان معده، پوست، پروستات، سرطان روده بزرگ، مثانه و در زنان پستان، روده بزرگ، پوست، معده و ریه است.

شفیعی ادامه داد: پنج سرطان شایع مردان ایرانی به ترتیب پوست، معده، مثانه، پروستات و سرطان روده بزرگ و در زنان ایرانی سرطان پستان، پوست، روده بزرگ و سرطان های معده و مری است.

وی با اشاره به آمار استانی سرطان گفت: طبق آخرین آمار موجود سرطان های شایع در استان در بین زنان سرطان پستان، تیروئید، پوست و معده و در مردان، مثانه، ریه، پوست، معده و پروستات و سرطان روده بزرگ است.

وی در مورد عوامل خطر ایجاد کننده سرطان گفت: این عوامل در همه جوامع از الگوی تقریبا مشابهی برخودار هستند که شامل مواد سرطان‌زا، شیوه زندگی، عادات بد غذایی و تغییرات جمعیتی می شود.

وی مصرف سیگار، عوامل بیولوژیک و برخی سموم مثل افلاتوکسین، الکل، عوامل باروری و هورمون ها داخلی، چاقی و عدم فعالیت فیزیکی، پرتوهای یونیزان و اشعه آفتاب، آزبست و بنزن و آرسنیک، مواد پیچیده شیمیایی و مواجهات شغلی مثل آزبست و سیلیس و کادمیوم  را از دیگر عوامل  ایجاد کننده سرطان عنوان کرد.

وی به عوامل تغذیه ای که بروز سرطان را افزایش می دهند، اشاره کرد و گفت: اسید های چرب ترانس و اشباع در کیک ها، کلوچه ها، مارگارین، روغن سرخ کرده، چیپس و .... باعث افزایش سرطان می شود.

وی توصیه کرد: بیشترین چربی مصرف روزانه باید از روغن های چرب غیر اشباع مانند روغن کلزا، ذرت و آفتابگردان و ماهی و غذاهای دریایی باشد.

وی با اشاره به ارتباط مصرف نمک و سرطان گفت: افزایش مصرف نمک با افزایش احتمال سرطان ارتباط دارد و حداکثر میزان مجاز مصرف نمک در روز 5 گرم است.

وی ادامه داد: مصرف زیاد قند و شکر و قند موجود در نوشابه های گازدار و آبمیوه های صنعتی با افزایش سرطان لوزالمعده همراه است.

دکتر شفیعی در مورد روش تهیه و طبخ غذا، ادامه داد: بعضی از روش های نادرست طبخ مانند پخت گوشت در حرارت بالا باعث تولید مواد سرطان زا می شود. به علاوه، فراوری گوشت ها، تهیه انواع گوشت دودی، انواع سوسیس، کالباس، هات داگ و... سبب تبدیل پروتئین گوشت به ترکیبات سرطان زا می شود.

وی اضافه کرد: به منظور پیشگیری از ابتلا به این گونه سرطان ها، اصلاح الگوی مصرف غذایی، استفاده از سبزیجات و میوه ها  به دلیل دارا بودن فیبر زیاد، استفاده از لبنیات کم چرب و کم نمک، استفاده از روغن های گیاهی، داشتن فعالیت بدنی مناسب حداقل 3 روز در هفته به مدت 30 دقیقه، عدم مصرف دخانیات و الکل و استفاده از کرم های ضد آفتاب توصیه می شود.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز