گزارشی از اتفاق نیک انتقال آب از صفا رود و بررسی نیاز آبی شهر کرمان؛

آیا کرمان سیرآب می شود؟

۱۳۹۸/۰۴/۲۳ - ۱۵:۵۶:۳۱
کد خبر: ۸۷۰۸۵۹
آیا کرمان سیرآب می شود؟
انتقال آب از صفا رود و بررسی نیاز آبی شهر کرمان از مهمترین رویدادهای استان است.

اوایل تیر ماه امسال بود که ساکنان برخی از نقاط کرمان از جمله شهرک نشینان با مراجعه به شرکت آب منطقه ای و یا حتی استانداری کرمان نسبت به کمبود آب ابراز گلایه کرده و خواستار رفع مشکل شده بودند. اما این روزها اخبار خوشی از رفع این مشکل به گوش می رسد و ظاهرا تلاش شبانه روزی مسئولان در این زمینه به ثمر نشسته است و خط انتقال آب بخش انتهایی پروژه صفا رود که از 5 حلقه چاه حفاری شده تامین شده است به زودی به شهر کرمان خواهد رسید، اما آیا این مقدار آب نیاز شهر کرمان را برطرف می‌سازد؟ یا منجر به مصرف گرایی و کمبودی بیشتر در آینده خواهد شد؟

کمبود آب

کرمان از جمله شهرهایی است که همواره با تنش آبی مواجه است. این مشکل در فصل تابستان تشدید می شود. اوایل تیر ماه امسال بود که ساکنان برخی از نقاط کرمان از جمله شهرک نشین ها با مراجعه  به شرکت آب منطقه ای و یا حتی استانداری کرمان نسبت  به کمبود آب ابراز گلایه کرده و خواستار رفع مشکل شده بودند تا جایی که مسئولان مجبور شده بودند برای رفع مشکل آب شهر در برخی نقاط  با هماهنگی شرکت آب و فاضلاب و فرمانداری، آبرسانی را  به صورت سیار پوشش دهند.

درخواست  امام جمعه

کمبود آب و دغدغه مردم در این زمینه خود را در پشت تریبون نماز جمعه شهر کرمان نشان داد و امام جمعه کرمان در روز جمعه  با بیان اینکه با مشکل کمبود آب در استان کرمان و شهر کرمان  روبه رو هستیم و نمی شود یک نقطه شهر آب داشته باشد و نقطه دیگر مردم از آب شهر بی بهره  باشند، گفت: مسئولان  باید  به صورت شفاف و دقیق واقعیت آب شرب را  به مردم  بگویند.

تلاش های شبانه روزی برای رفع مشکل آب

اما این  روزها اخبار خوشی از رفع این مشکل به گوش می رسد و ظاهرا تلاش شبانه روزی مسئولان در این زمینه به ثمر نشسته است. اما این خبر خوش چیست؟

استاندار کرمان که عصر روز ششم تیر ماه از پروژه خط انتقال آب شهر کرمان به همراه مدیر عامل آب منطقه ای و مدیر کل آب و فاضلاب استان  به طول 11 کیلومتر بازدید  به عمل آورد، گفت: این خط انتقال آب بخش انتهایی پروژه صفا رود است که از 5 حلقه چاه حفاری شده تامین شده است  و به زودی به شهر کرمان خواهد رسید.

استاندار کرمان در حاشیه این بازدید گفت: در گذشته آب شهر کرمان از قنوات و چاه هایی نظیر، چاه دشت قریه العرب، دشت حسین آباد و جوپار تامین می شد، که در حال حاضر ظرفیت این چاه ها کامل شده و امکان استفاده از این قنات ها و چاه ها وجود ندارد.

وی با اشاره به کمبود آب آشامیدنی در کرمان تصریح کرد: آب شهر کرمان در پیک مصرف(تابستان)با هزار لیتر بر ثانیه کمبود مواجه است، که سال ها مشاورین در راستای این موضوع بررسیهای لازم را انجام داده  و چند منبع را برای تامین آب مورد نیاز کرمان تعیین کرده، اما درحال حاضر اجرایی کردن آنها زمان می برد.

فدایی اذعان کرد: برای حل مشکل کمبود آب شهر کرمان در تابستان جاری به صورت مقطعی، در اسفند ماه سال گذشته در محل قرارگاه خاتم الانبیاء که پیمانکار پروژه انتقال آب به کرمان نیز  هست، جلسه ای برگزار کردیم و مقرر شد این خط انتقال ۱۱ کیلومتری تا پایان اردیبهشت سال جاری به اتمام برسد تا بتوانیم آب چند چاه دیگر را نیز به همراه این خط انتقال به شهر کرمان برسانیم، اما متاسفانه زمان بندی اجرای این پروژه رعایت نشد و پروژه در زمان مقرر به پایان نرسید.

وی تاکید کرد: ما اصرارمان بر این است که پیمانکار با افزایش شیفت های کاری این پروژه را هر چه سریعتر به اتمام برساند، که امید داریم با این پروژه مشکل آب شهر کرمان در تابستان جاری حل شود.

استاندار کرمان اظهار کرد:انشاالله با بهره برداری از این پروژه در ماه های مرداد و شهریور ماه جاری؛ علاوه بر اینکه ۵ حلقه چاه به شبکه آبی شهر کرمان اضافه خواهد شد؛ کمبود آب شهر کرمان نیز حل خواهد شد.

ابراهیم علیزاده،مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان نیز با تاکید بر اینکه،کمبود آب شهر کرمان در تابستان جاری با وارد مدار شدن این ۵ حلقه جبران خواهد شد، افزود:ما با تمام توان به دنبال آن هستیم که تا این پروژه را اجرایی کنیم تا دچار بحران آب در تابستان جاری در شهر کرمان نشویم، اما اگر در زمان بندی مقرر تامین اعتبارات صورت نگیرد، دوباره با مشکل مواجه خواهیم شد.

براساس این گزارش، یحیی حیدری، مدیر عامل موسسه ثارالله و نماینده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در این پروژه گفت: این اطمینان را به مسئولین استانی و مردم نجیب کرمان خواهیم داد که تا اول مردادماه این پروژه به اتمام رسد و این آب انتقالی در لوله های شهر کرمان جاری شود.

حال وظیفه ما چیست؟

دشواری کمبود آب تنها وقتی کاسته می شود که همه ما در قبال آن احساس مسئولیت کرده و متعهدانه نسبت  به حفظ منابع آبی عمل کنیم. ما که  در استانی خشک و نیمه خشک زندگی می کنیم شایسته است هر روز را روز حفظ آب بدانیم و باور داشته  باشیم که اگر مسئولیت پذیر و متعهد  به جامعه باشیم از بحران کمبود آب هم  به سلامت عبور خواهیم کرد. امید که آب را ول نکنیم  تا در همسایگی ما غم نبود آب، موج  بزند.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز