استاندار خراسان جنوبی در دیدار با آیت الله سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س):

حوزه علمیه پشتوانه توسعه خراسان جنوبی است

۱۳۹۸/۰۲/۰۲ - ۰۸:۵۸:۰۲
کد خبر: ۸۳۶۸۱۲
حوزه علمیه پشتوانه توسعه خراسان جنوبی است
معتمدیان با تاکید براینکه حوزه های علمیه به عنوان یک پشتوانه برای استان محسوب می شود خاطرنشان کرد: مردم استان متدینی هستند و رفع مسائل دینی یکی از اولویت های مردم استان خراسان جنوبی است.

به گزارش خبرگزاری برنا خراسان جنوبی، محمد صادق معتمدیان استاندار خراسان جنوبی به استان قم سفر کرد که  در این سفر با آیت الله سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) و جمعی از روحانیون، نخبگان و علماء شهر قم دیدار و با آنها گفتگو کرد.

محمد معتمدیان استاندارخراسان جنوبی نیز در این نشست  عنوان کرد: با وجود ظرفیت های زیادی که در خراسان جنوبی وجود دارد اما متاسفانه در افکار عمومی به عنوان استانی محروم از آن یاد می شود.

وی با اشاره به اینکه عقب افتادگی های زیرساختی که در استان وجود دارد افزود: یکی از برنامه های ما تغییر نگاه نخبگان، رسانه ها و فضلا به این استان است. وی با تاکید براینکه هر 11 شهرستان استان خراسان جنوبی پتانسل های خدا دادی است گفت: برای توسعه خراسان جنوبی برنامه های را تدوین کرده ایم اما در جهت رفع این مشکلات باید صدایمان در سطح کشور بلند شود تا مسئولان و مردم از ظرفیتهای بلقوه این استان آگاهی داشته باشند.

استاندارخراسان جنوبی با بیان اینکه برنامه میان مدت اجرای توسعه استان تا سال 1400 تدوین شده است بیان کرد: این برنامه مبتنی بر ظرفیت های استان چهار ضلع دارد.

  وی با اشاره به اینکه مرز مشترک 331 کیلومتری ایران و افغانستان در خراسان جنوبی واقع شده است ادامه داد: بازارچه های خوبی در شهرستان های استان ایجاد شده است که از سال 93 سیاست های یکجانبه کشور افغانستان تعطیل کرد. وی با تاکید براینکه خشکسالی و بسته شدن مرزها در این سال ها فشار زیادی بر معیشت مردم وارد کرده است افزود: در سال های اخیر بیشتر پروژه ها مبتنی بر اقتصاد مرز ایجاد شده است که بستن مرزها باعث شده تا هزینه تمام شده این پروژه ها و صنایع افزایش یافته است.

معتمدیان به مرز ماهیرود که یکی از فعال ترین مرزهای استان است اشاره کرد و گفت: این مرز به معنای واقعی در آن اقتصاد مقاومتی اجرایی شده است که سال 96 بالغ بر یک میلیارد دلار درآمد ایجاد کرد که در همین راستا به همراه معاون وزیر امور خارجه با چند تن از مسئولان ارشد اقتصادی کشور افغانستان دیپلماسی و مذاکره ای صورت گرفت.

استاندارخراسان جنوبی با اشاره به اینکه به دنبال بازگشایی دو طرفه مرزهای خراسان جنوبی با افغانستان هستیم خاطرنشان کرد: با پیگیری هایی که صورت گرفت سهمیه فروش سوخت مرزنشینان را 10 برابر شد که در همین یک ماه اخیر به اندازه 7 سال درآمد ایجاد کردیم.

معتمدیان با اشاره به اینکه  امنیت پایدار مرزها وقتی صورت می گیرد که مردم در کنار نیرو های نظامی و انتظامی حضور یابند تاکید کرد: با فروش سوخت مرزنشینان و ایجاد درآمد ما به دنبال مهاجرت معکوس روستاییان هستیم.

استاندارخراسان جنوبی به ظرفیت های بالای معدنی در خراسان جنوبی اشاره کرد و بیان کرد: خراسان جنوبی رتبه چهارم کشور را در حوزه اکتشاف و تکثر مواد معدنی در ایران دارد و هنوز اکتشافات و شناسایی واقعی در بخشی از پهنه های استان صورت گرفته است.

معتمدیان با بیان اینکه خراسان جنوبی سهم ناچیزی در ایجاد ارزش افزوده مواد معدنی و ایجاد شغل در استان دارد بیان کرد: مواد معدنی به صورت خام عرضه می شود و بیشتر ارزش افزوده به استان های همجوار می رود. وی خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های ما مذاکره با آستان قدس رضوی، بنیاد مستضعان، ستاد اجرایی فرمان امام و شرکت های خصولتی و سرمایه گذاران بخش خصوصی است گفت: فرآوری محصولات مواد معدنی در اولویت ما است که بتوانیم ایجاد شغل و ارزش آفرینی کنیم.

استاندارخراسان جنوبی با اشاره به محصولات راهبردی حوزه کشاورزی استان عنوان کرد: در حال حاضر 500 روستا با تانکر آبرسانی انجام می شود اولویت کوتاه مدت ما رفع مشکل آبرسانی با تانکر است.

وی ادامه داد: 2 هزار و 300 بند آبخیزداری با اعتبار 60 میلیارد تومان ایجاد شده که در بارندگی های اخیر   60 میلیون لیترمکعب ذخیره سازی انجام شده است که یکی از اولویت های ما آبخیزداری و آبخوانداری می باشد که در برنامه توسعه 1400 استان اعتبارات خوبی درنظرگرفتیم.

استاندارخراسان جنوبی از احیای قنوات در برخی از شهرستان ها خبر داد و تصریح کرد: استفاده از آب های ژرف یکی از برنامه های دولت در استان است. معتمدیان افزود: انتقال آب از دریای عمان یکی دیگر از برنامه های بلندمدت دولت است. معتمدیان گفت: با تمام کمبود های آب اما در 10 گونه کشاورزی خراسان جنوبی استان شاخص کشور است. وی با اشاره به مرکز آمار ایران و وزارت جهادکشاورزی گفت: خراسان جنوبی دارای 97 درصد تولید زرشک، رتبه دوم تولید زعفران، عناب، پنبه، انار، گیاهان دارویی در کشور است که متاسفانه خام فروشی ارزش افزوده این محصولات را از استان خارج می کند.

معتمدیان یادآور شد: در سفر دکتر نوبخت به استان مقررشد 200 میلیون دلار تسهیلات و اعتباری بالغ بر 5 هزار میلیارد تومان تا سال 1400 در بخش،مسکن، اشتغال، توسعه صنایع، توسعه زیرساخت ها و توسعه صنایع تبدیلی به استان تزریق خواهد شد.

ستاندارخراسان جنوبی به حوزه گردشگری خراسان جنوبی اشاره کرد افزود: استان  دارای1500 اثرملی شناسایی شده، 870 اثر ملی ثبتی، 4 اثر جهانی ثبت شد و 60 نوع جاذبه طبیعی دارد و اولین استانی هستیم که آثار طبیعی آن به ثبت رسیده است. وی از تدوین بسته فرهنگی گردشگری خبر داد و بیان کرد: در شورای فرهنگ عمومی ماموریتی داده شد تا این بسته تدوین شود. 

معتمدیان گفت: خراسان جنوبی سرزمین ناشناخته ها است چرا که ظرفیت نیروی انسانی، مفاخر، مشاهیرو فضلا دارد که متاسفانه نتوانستیم آنها را به کشور معرفی کنیم.

استاندارخراسان جنوبی از برگزاری کنگره ملی فضلا و روحانیون در استان خبرداد و بیان کرد: در راستای معرفی مشاهیر و مفاخر و فضلای استان امیدواریم که این گونه کنگره ها برگزار شود.

 

 

 

 

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز