کاهش اختلاف نرخ باسوادی زنان و مردان در استان مرکزی

۱۳۹۹/۱۰/۰۴ - ۱۲:۱۲:۱۴
کد خبر: ۱۱۰۸۹۴۷
کاهش اختلاف نرخ باسوادی زنان و مردان در استان مرکزی
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: نرخ باسوادی در جامعه هدف ۱۰ تا ۴۹ ساله برای مردان در بدو پیروزی انقلاب اسلامی ۵۲.۵۸ درصد و برای زنان ۴۷ درصد بوده که در سال ۹۵ به ترتیب به ۹۷.۳ درصد و ۹۵.۶ درصد رسیده و خوشبختانه اختلاف نرخ باسوادی زنان و مردان در سال ۹۵ حدود ۱.۷ درصد بوده که کاهش چشمگیری را نشان می دهد.

به گزارش برنا؛ حسین میرزایی، معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان مرکزی به مناسبت هفته سوادآموزی اظهار کرد: طی ۴۰ سالی که از تاسیس نهضت سوادآموزی گذشته تغییرات خوبی در این حوزه رقم خورده به طوری که نرخ باسوادی استان از  ۴۱ درصد در سال ۵۵ به ۸۷ درصد در سال ۹۵ ارتقا پیدا کرده است.

اوبا بیان اینکه در جمعیت ۶ سال به بالا اختلاف باسوادی بین زنان و مردان به شدت کاهش یافته است، افزود: نرخ باسوادی جامعه شهری در گروه سنی ۶ سال به بالا از ۶۳.۴ در سال ۵۵ به ۹۰.۸ در سال ۹۵ و همچنین نرخ باسوادی در روستاها از ۳۲.۶ درصد به ۷۴.۴ درصد رسیده است.

او گفت: نرخ باسوادی مردان استان مرکزی در همین رده سنی نیز در بدو انقلاب اسلامی ۵۶ درصد و نرخ باسوادی زنان ۲۶.۵ درصد بود که در آخرین آمار سرشماری سال ۹۵ این شاخص به ترتیب به ۹۱.۱ و ۸۲.۸ درصد افزایش یافته است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان مرکزی تصریح کرد: نرخ باسوادی در سنین ۱۰ تا ۱۴ سال استان مرکزی بر اساس آخرین آمار سرشماری سال ۹۵ حدود ۵۴  درصد بود که در سال ۹۵ به ۹۶.۵ درصد رسید و امسال نیز در استان مرکزی نرخ سواد از ۹۸ درصد عبور کرده است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان مرکزی با بیان اینکه جامعه هدف سوادآموزی افراد ۱۰ تا ۴۹ سال هستند، گفت: نرخ باسوادی در جامعه هدف برای مردان در بدو پیروزی انقلاب اسلامی ۵۲.۵۸ درصد و برای زنان ۴۷ درصد بوده که در سال ۹۵ به ترتیب به ۹۷.۳ درصد و ۹۵.۶ درصد رسیده و خوشبختانه اختلاف نرخ باسوادی زنان و مردان در سال ۹۵ حدود ۱.۷ درصد بوده که کاهش چشمگیری را نشان می دهد.

او بیان کرد: سواد آموزی به ۱۸۱۴ نفر در دوره سوادآموزی، ۱۴۷۰ نفر دوره انتقال، ۱۵۰۰ نفر در دوره تحکیم که در مجموع ۴۷۸۴ نفر در سه دوره سوادآموزی، انتقال و تحکیم است به معاونت سواد آموزشی آموزش و پرورش استان مرکزی ابلاغ شده است. همچنین در برنامه های مکمل و طرح های در دست اقدام نیز باید ۲۶۰۱ نفر در طرح های مختلف تحت پوشش قرار گیرند که در مجموع در مناطق ۱۵ گانه استان باید ۵۰۸۵ نفر در بخش سوادآموزی استان تحت آموزش قرار بگیرند.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۳۲ هزار و ۶۸ نفر بی سواد و کم سواد بر اساس آمار سرشماری سال ۹۵ و براساس خوداظهاری افراد در این استان وجود دارند که شناسایی این افراد به دلیل عد همکاری از سوی سازمان های مربوطه از مهمترین مشکلات این معاونت است. بیش از ۷۰ درصد سوادآموزان در رنج سنی ۱۰ تا ۵۰ سال هستند که رغبت برای فراگیری بین آنها بسیار اندک است و این مهم نیز سختی کار را دوچندان می‌کند.

میرزایی با بیان اینکه مبلغ حق الزحمه و قبولی، به ازای قبولی سوادآموز مشخص خواهد شد، گفت: در این راستا امسال در دوره طرح سواد به ازای قبولی هر نفر ۹۴۰ هزار تومان، در دوره انتقال ۹۸۰ هزار تومان، در دوره تحکیم ۱۷۰ هزار تومان و سوادآموزی به شیوه خودآموز ۸۹۶ هزار تومان واریز خواهد شد، همچنین حق الزحمه اتباع در دوره سوادآموزی ۷۰۰ هزار تومان، در دوره انتقال ۸۰۰ هزار تومان و حق الزحمه ویژه افراد نابینا، ناشنوا و معلول به ازای باسوادکردن هر فرد دو میلیون تومان مشخص شده است.

او افزود: خوشبختانه در چهار سال اخیر مجموعه معاونت سوادآموزی استان مرکزی عملکرد خوبی را در کارنامه خود رقم زده به طوری که این معاونت برای چهارمین سال متوالی رتبه نخست جذب سواد آموز در دوره‌های مختلف در سطح کشور را به خود اختصاص داده است. این معاونت آموزش و پرورش استان مرکزی با پوشش حجم ابلاغی و حتی درصدی بیشتر از آن موفق به کسب این رتبه شده است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان مرکزی تصریح کرد: متاسفانه حوزه آموزش در کنار سایر حوزه‌ها در دوران کرونا دچار آسیب جدی و چالش بسیار بزرگ بویژه در حوزه آموزش رسمی شد و در حوزه بزرگسالان که بیشتر سوادآموزان دسترسی به گوشی همراه جهت شرکت در آموزش مجازی و آموزش لازم جهت استفاده از این روش و توانایی در تامین هزینه اینترنت و دسترسی به اینترنت در برخی مناطق را ندارند، کار کمی سخت‌تر خواهد بود. حتی در شرایط عادی نیز آموزش در اولویت افراد کم سواد و بی سواد نیست چه رسد به این شرایط که کار دشوارتر هم خواهد بود.

میرزایی اضافه کرد: در این خصوص درسنامه‌ها و کتاب های الکترونیکی تهیه شده که در اختیار سوادآموزان قرار می‌گیرد و در شرایط مساعد نیز آموزش ها به صورت نیمه حضوری پیگیری خواهد شد که البته کار بسیار سخت و دشواری است.

او ادامه داد: با توجه به اینکه امسال سامانه ثبت نام به تحت وب تبدیل شد، ثبت نام‌ها از دو ماه پیش آغاز شده و ثبت نام دوره انتقال تا پایان دی، تحکیم تا ۱۵  بهمن و دوره سوادآموزی تا پایان بهمن مهلت دارد، اما متاسفانه ثبت نام به کندی پیش می‌رود چراکه هیچگونه انگیزه و رغبتی برای جامعه هدف برای حضور در چرخه آموزش وجود ندارد و بعضا ممکن است به سبب شرایط کرونایی واکنش هایی از سوی خانواده‌ها بروز پیدا کند، اما به هرحال از هیچ تلاشی در این خصوص دریغ نخواهد شد.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان مرکزی تاکید کرد: سال گذشته کرونا بعد از ثبت نام‌ها شیوع پیدا کرد و در پایان بهمن تعداد سوادآموزان تحت پوشش بیشتر از حجم ابلاغی سازمان مرکزی شد به طوری که عملکرئ این معاونت در دوره سوادآموزی ۱۰۴ درصد، تحکیم ۱۰۱ درصد و انتقال ۱۰۲ درصد بود، اما در اوایل اسفند با شیوع کرونا به ناچار افراد مجبور به ترک تحصیل اضطراری کلاس های ثبت نام شده در بهمن و اسفند شدند، اما ۹۰ درصد دوره های تحکیم و انتقال که از شهریور ثبت نام شده بودند، تقریبا به مرحله آزمون رسیده بود که در اردیبهشت و خرداد این آزمون ها با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی برگزار شد.

میرزایی در رابطه با عناوین روزهای هفته سوادآموزی در سال جاری گفت: یکم دی ماه با عنوان روز سواد و رسانه، دوم دی ماه روز سواد آموزی و تکریم فعالان سوادآموزی، سوم دیماه روز سوادآموزی، فرهنگ کتابخوانی و جهش تولید، چهارم دیماه روز سواد آموزی و فرهنگ ایثار، شهادت و مسئولیت پذیری اجتماعی، پنجم دیماه روز سوادآموزی و ترویج فرهنگ نماز و انتظار، ششم دیماه روز سوادآموزی و مسئولین و هفتم دیماه روز سوادآموزی و تجدید میثاق با آرمان های امام(ره) و مقام معظم رهبری نامگذاری شده است.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز