افزایش امید به زندگی در جامعه هموفیلی ثمره ۴۰ سال تلاش انتقال خون است

۱۳۹۳/۰۱/۳۰ - ۱۸:۱۸:۴۰
کد خبر: ۱۸۰۸۴۶
افزایش امید به زندگی در جامعه هموفیلی ثمره ۴۰ سال تلاش انتقال خون است
مدیر عامل سازمان انتقال خون در مراسمی که به مناسبت روز جهانی هموفیلی برگزار شد از افزایش امید به زندگی در میان جامعه هموفیلی ابراز خوشحالی کرد.

به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری برنا به نقل از  روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران دکتر پور فتح‌اله در این مراسم گفت: درآستانه چهل سالگی سازمان تلاش کرده ایم ستادهای مردمی را در تمامی استانها گسترش دهیم و عزیزان تالاسمی و اهدا کننده و هموفیلی را دور هم جمع کنیم و بخواهیم خود به عنوان عضوی ازخانواده انتقال خون مراسم بزرگداشت چهل سال تامین خون سالم و کافی برای مصرف کنندگان خون را مدیریت کنند.

وی با اشاره به پیامی که به همین مناسبت منتشر شد گفت: چهل سال تلاش سازمان انتقال خون با تامین سلامت عزیزان هموفیلی و تالاسمی گره خورده است و سازمان انتقال خون زمانی که دکتر علا موسس سازمان انتقال خون برای اولین بار تصمیم به تاسیس چنین تشکیلاتی گرفتند، مشکل بیماران هموفیل و تالاسمی چنان بود که امیدی به زندگی نداشتند. اقدام شجاعانه دکتر علا منجر به این شده است که کودکان هموفیلی و تالاسمی آنروز اکنون به چهل سالگی برسند.

وی افزود: توصیه می کنم فیلم دایره مینای داریوش مهرجویی را ببینید این فیلم داستان خون فروشان و وضعیت اقتصادی و اجتماعی است که در مورد این پدیده وجود داشت.اکران این فیلم پس از چند سال مخالفت نظام ستم‌شاهی منتشر شد و فضای جامعه آن روز را در مورد انتقال خون با شوک مواجه کرد و انتقال خون ایران توسط دکتر علا درچنین وضعیتی تاسیس شد.

مدیر عامل سازمان انتقال خون با اشاره به موفقیت سازمان انتقال خون در جذب اهدا کننده گفت: ما نسبت به کشورهای منطقه بسیار در این امر موفق تر بوده ایم.

وی در توصیف انتقال خون کشوری چون مصر می گوید: بازدیدی که از انتقال خون کشور یاد شده داشتیم نشان می داد که تجهیزات گران قیمت و بسیار روز آمدی دارند اما در جذب اهدا کننده هرگز موفق نبوده اند به نحوی که هنوز در این کشور از خون جایگزین استفاده می شود.

سازمان بهداشت جهانی از سال 2000 قرار است تامین خون را به سمت اهدای داوطلبانه ببرد ولی هیچ یک از کشورهای منطقه جز ایران نتوانستند به این مقصود برسند.

مدیر عامل سازمان انتقال خون افزود: اکنون که سن عزیزان هموفیل به 40 سالگی رسیده است باید به کیفیت زندگی آنان فکر کنیم و مطالبه به حق آنان که زندگی بدون اتکا به دیگران است عملی شود.

وی افزود: تحقیقاتی که هند در مورد تالاسمی ها و هموفیلی ها انجام شده است نشان می دهد ورزش سه بار در هفته منجر به تقویت عضلات می شود و هرچه فعالیت این افراد افزایش یابد سطح فاکتور 8 آنان افزایش می یابد.

وی پیشنهاد کرد: کانون هموفیلی می تواند برنامه ریزی کند که این افراد حد اقل یک روز در هفته امکان ورزش داشته باشند.

دکتر پور فتح‌اله گفت: با یک برنامه ریزی خوب و پیوند انجمن های مردمی و دولت تدبیر و امید می توان کیفیت زندگی را برای این عزیزان بهبودداد.

وی تاکید کرد: سازمان انتقال خون نیز در سایه 40 سالگی خدمت رسانی این سازمان قصد دارد شرایط تاسیس سازمان های مردم نهادی را ایجاد کند که در ساماندهی اهدا کنندگان فعال باشد.

مدیر عامل سازمان انتقال خون ادامه داد: دو بیماری نوظهورHIV و هپاتیت C و چالش مرتبط با آن در عزیزان مصرف کننده خون وفرآورده های خونی رشته های محبت، خدمت و سپاس را بین سازمان انتقال خون به عنوان رابط عزیزترین اقشار جامعه یعنی عزیران اهداء کننده خون و مصرف کنندگان خون و فرآورده های آن پایدار تر کرد و امروزشاهد اهدای نزدیک به 2 میلیون و 100 هزار واحد خون در سال و شاخص اهدای 27 واحد اهدای خون به ازاء هر 1000 نفر جمعیت و بیش از 50 درصد اهداکننده مستمر هستیم.

وی حضور پرثمر عزیزان هموفیلی درسطح جامعه و شنیدن صدای رسای آنها بعنوان بخشی از جامعه پویای ایران را پاداش 40 سال خدمات سازمان انتقال خون دانست و افزود: ما همیشه در کنارعزیزان هموفیلی ایستاده ایم و اطمینان می دهیم که در این ماموریت مقدس همه عزیزان مبتلا به این بیماری را درنظر داشته باشیم و تک تک این عزیزان و نیازهایشان را در فعالیت های سازمان انتقال خون ایران به شمار آوریم.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز