سالگرد ارتحال عالم فرزانه سید روح الله خاتمی

خاتمی؛ مردی ضد تحجر

۱۳۹۴/۰۸/۰۵ - ۱۲:۴۹:۱۱
کد خبر: ۳۳۳۷۲۹
خاتمی؛ مردی ضد تحجر
وی در اردکان، به فعالیت‌های مذهبی و سیاسی در مخالفت با حکومت رضاشاه پرداخت و در کنار آن، هیچگاه از مبارزه با تحجر و مقدس‌مآبی غافل نشد.

گروه سیاسی خبرگزاری برنا: سید روح‌الله خاتمی شامگاه دوشنبه ۵ آبان ۱۲۸۵ (۱۰ رمضان ۱۳۲۴ قمری) در اردکان دیده به جهان گشود. پدر و مادرش از خانواده‌ای روحانی بودند.

او با همنشینی پدر و مادر خود توانست فارسی و عربی را به خوبی بیاموزد و از سیزده سالگی نیز به عنوان طلبه به آموختن علوم دینی در زادگاه خود تحت نظر پدر پرداخت.

سید روح الله خاتمی تحصیلات تکمیلی خود را در حوزه علمیه اصفهان به سرانجام رسانید و از سید محمد فشارکی اجازهٔ اجتهاد گرفت. حاج میرزا علی آقای شیرازی، محمد خوانساری، سید محمد نجف‌آبادی و حاج آقا رحیم ارباب از جمله استادان او بودند.

وی در اردکان، به فعالیت‌های مذهبی و سیاسی در مخالفت با حکومت رضاشاه پرداخت و در کنار آن، هیچگاه از مبارزه با تحجر و مقدس‌مآبی غافل نشد. هنگامی که نخستین جرقه‌های انقلاب اسلامی با سخنان امام خمینی(ره) در سال ۱۳۴۱ شمسی شعله‌ور شد، به وی پیوست و فعالیت سیاسی خود را شدت بخشید و یکی از ارکان انقلاب اسلامی را در یزد و اردکان پی افکند.

پس از پیروزی انقلاب، وی با حکم خمینی به عنوان امام جمعهٔ اردکان و پس از ترور محمد صدوقی به سمت امام جمعهٔ یزد و نمایندهٔ امام خمینی(ره) در آن دیار منصوب شد.

از آثار او میتوان به کتابهای «راستین» و «آینه مکارم » اشاره کرد.

همچنین چند کتاب دربارهٔ احوال و آثار وی از جمله ”یادنامهٔ خاتمی” به قلم محمدتقی فاضل میبدی منتشر شده‌است. یکی دیگر از این آثار کتابی با عنوان ”تندیس دینداری و فرزانگی” است.

سید روح الله خاتمی موسس مدرسه علمیه اردکان و نمایندهٔ امام خمینی(ره) در استان یزد و امام جمعه شهر یزد بود. وی پدر سید محمد خاتمی، رئیس‌جمهور سابق ایران بود.

سید روح‌الله خاتمی در ۵ آبان ۱۳۶۷ درگذشت و در اردکان به خاک سپرده شد. امام خمینی(ره)، در پیامی وی را «یکی از چهره‌های تقوا، خلوص و ایمان» توصیف کرد.

نظر شما
پرونده ویژه