جاده شبستر _ تسوج؛

مرگ هر روز در این جاده پرسه می زند!

۱۳۹۹/۱۲/۱۳ - ۰۹:۵۰:۴۷
کد خبر: ۱۱۴۶۲۱۶
مرگ هر روز در این جاده پرسه می زند!
هفته و ماهی نیست که خانواده ای در منطقه شبستر به خاطر از دست دادن عزیزش در اثر سانحه تصادف رانندگی داغدار نشود!

به گزارش خبرگزاری برنا در آذربایجان شرقی،  آمارها نشان می دهد که در چند سال گذشته ده ها نفر به دلیل تصادفات رانندگی، جان باخته و یا زخمی و معلول شده اند. دوشنبه 11 اسفند ماه سال جاری هم یکی از همین روزهای سیاه و خونین منطقه بود. روزی که نحس که به دلیل سه تصادف جداگانه، شش نفر مظلومانه جان خود را پای سهل انگاری ها گذاشتند.

متاسفانه طی سالیان گذشته در محور شبستر - تسوج، شاهد تصادفات سنگین و غم انگیزی بوده ایم. آنقدر این تراژدی دردناک برای برخی مسئولان ما عادی شده که صرفا به خواندن اخبار ان اکتفا می کنند و شاید به تکان دادن سری بسنده شود!

اگر چند نمونه از این اخبار را در کنار هم بگذاریم شاید مایه تفکرمان شود، اینکه علت بروزشان چیست؟ برای جلوگیری از وقوعشان چه باید کرد؟ سهم هریک از ما در این میان چیست؟  جاده شبستر – تسوج یکی از همان محورهای مواصلاتی ایران و آذربایجان است که سالانه شاهد جان باختن و مصدومیت دهها مسافر و راننده است.

طرح تعریض و چهار بانده کردن مسیر شبستر – صوفیان پس از سال ها انتظار و دادن تلفات سنگین انسانی و اقتصادی بالاخره چند سال پیش به نتیجه رسید، تا تاثیر قابل توجهی در کاهش بار ترافیکی، تصادفات جاده ای و تلفات داشته باشد، گرچه این جاده دارای برخی نواقص از جمله نصب گاردریل، کمبود تابلوهای راهنمایی و دوربین است ولی به هر حال آرامش روحی مسافران این مسیر را تا حدودی فراهم کرده است . اما متاسفانه ادامه طرح مشمول مرور زمان شده و ماشین راهسازی در قطعه دوم و اصلی محور، یعنی شبستر به تسوج به کندی پیش می رود. حرکت لاک پشتی احداث و تعریض این مسیر لاک پشتی پیش می رود اما هیولای مرگ با سرعت در این جاده می تازد بی آنکه خاطر مسئولی مکدر شود!

شهرستان شبستر از موقعیت خاصی با دارا بودن سه بخش مرکزی، تسوج و صوفیان، 11 شهر و 70 روستا و جمعیتی بالغ بر 135 هزار نفر برخوردار است. ضمن آنکه اتصال این شهرستان با استان آذربایجان غربی و از آنجا با کشورهای ترکیه و عراق، ضرورت رسیدگی و توجه ویژه به راههای ارتباطی این شهرستان را بیش از پیش یادآور می شود.

مسیر 40 کیلومتری جاده شبستر به تسوج، شهرهای شندآباد، خامنه، کوزه کنان، شرفخانه در استان آذربایجان شرقی را به آذربایجان غربی متصل می کند ولی به علت کم عرض بودن جاده  تاکنون خسارات مالی و جانی بسیاری را شاهد بوده است که تصادف دردناک روز دوشنبه سیاه ( 11 اسفندماه) و برخورد یک دستگاه خاور با پژو در هفته های قبل نمونه ای از آنها بود.

طرح چهاربانده کردن محور صوفیان – تسوج به طول 90 کیلومتر از سال های پیش شروع شده است. 33 کیلومتر آن در حوزه راهسازی استان آذربایجان غربی قرار دارد و آنها سال ها پیش به تعهدات خود عمل کرده و طرح را به  منطقه « رختار» تحویل آذربایجان شرقی داده اند. اما تکاپو و سرعت عمل در مابقی 57 کیلومتر حوزه استحفاظی آذربایجان شرقی دیده نمی شود. فعلا قطعه اول طرح یعنی شبستر تا پیچ «شیخ ولی» آغاز شده و بنا به دلایلی شاهد توقف کامل اجرای پروژه از «کوزه کنان» می باشیم و در نتیجه هر از گاهی شاهد وقوع تصادفات مرگبار جاده ای در این مسیر هستیم. حداقل شناسایی و اصلاح برخی نقاط حادثه خیز این جاده به ویژه در ورودی شهرهای شندآباد، خامنه، کوزه کنان، بندر شرفخانه و تسوج و نیز روستاهای واقع در این محور ضروری است.

رکود و کم کاری و تعلل در این زمینه را در تکمیل پروژه مسیر سه کیلومتری خروجی شبستر تا خامنه به بهانه احداث پل زیرگذر نیز شاهد هستیم.

روزانه صدها دستگاه خودرو در این محور تردد می کنند.گرچه افزایش تردد خودروها در مسیر مزبور افزایش یافته ولی زیرساخت ها و مسیر ترددی از سه دهه پیش تاکنون ثابت مانده است. تعریض و توسعه جاده مزبور در کنار اعمال قوانین راهنمایی و رانندگی، توسعه برنامه های آموزشی و توجیهی، نصب دوربین های نظارتی و رعایت مقررات و قوانین توسط رانندگان، مهمترین راهکار کاهش تصادفات در محور مزبور است که امیدواریم با تدابیر و پیگیری های مسئولان در این زمینه اقدامات موثر و عملی در کوتاهترین زمان ممکن صورت گیرد.

با توجه به نزدیک شدن به ایام پایانی سال، و افزایش حجم مسافرت ها و ترددها، انتظار می رود مسئولان با رصد موضوع و تسریع در اقدامات اجرایی و عمرانی و جذب اعتبارات لازم، با عزم جدی و مدیریت جهادی به اتمام چنین پروژه ای همت گمارند. اجرای تقاطع های غیر هم سطح همزمان با اجرای این پروژه ضروری است. متاسفانه در اجرای قطعه شبستر – صوفیان این امر اتفاق نیفتاده و جزو نواقصات اصلی این مسیر به شمار می آید که امید است اجرای پروژه با استانداردهای لازم از جمله ایجاد تقاطع غیر همسطح همراه باشد.

عدم تخصیص به موقع اعتبارات از طرفی، عدم پرداخت مطالبات بجای مانده کارفرما از سالهای قبل و عدم پیگیری های جدی مسئولان و به ویژه نماینده منطقه از مهمترین دلایل کندی پیشرفت پروژه است.

بنابراین این شهرستان تاریخی و فرهنگی متاسفانه به رغم داشتن پتانسیل های بسیار و همچنین تردد زیاد خودروها، نتوانسته است به امنیتی که شایسته آن است، دست یابد.

با وقوع هر تصادف، چشم ها به سمت برخی کاستی ها و نواقص راه و اورژانس می رود ولی در بسیاری از مواقع آنچه در زیر خط حادثه پنهان است، عدم رعایت قوانین توسط رانندگان خودروهای سواری و باری و نامناسب بودن جاده است که باعث داغدار شدن خانواده یا مجروح شدن افراد می شود.

هرچند گاه یک بار شاهد کشته و زخمی شدن و ناقص العضو شدن تعدادی از هموطنان عزیزمان در جاده ها هستیم و مسئولین استانی و شهرستانی راه حلی برای تسریع در اجرای پروژه و جلوگیری از این تصادفات وحشتناک ارائه نمی کنند. و تنها آمارهاست که هر روز ردیف می کنیم و نصیب مسافران و رانندگان و خانوادهای آنان چیزی نیست جز تصادفات وحشتناکی که پایانی ندارد و باز هم ما می مانیم و جاده ای که جوانان و آینده سازان کشور را به کام خود می کشد و چیزی جز تاسف برای خانواده قربانیان باقی نمی گذارد!

علیرضا خوش نیت

 

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز