در نشست رؤسای دانشگاه‌ها مطرح شد:

درخواست افزایش بودجه تجهیز و تعمیر دانشگاه‌ها

۱۴۰۰/۰۱/۲۲ - ۱۲:۵۹:۲۲
کد خبر: ۱۱۶۳۳۵۶
درخواست افزایش بودجه تجهیز و تعمیر دانشگاه‌ها
در نشست مجازی رؤسای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری که با حضور قائم مقام و معاونان این وزارت و حضور مجازی رؤسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز علمی و با محوریت بررسی وضعیت آموزش عالی کشور در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، برخی از رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی به ارائه دیدگاه ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

به گزارش گروه آموزش خبرگزاری برنا، در این نشست دکتر عباس کلانتری، رئیس دانشگاه میبد با اشاره به هزینه‌ها و بودجه تجهیز و تعمیر دانشگاه‌های کوچک درخواست کرد تا اعتبارات تعمیر و تجهیز سال گذشته جبران شود.
وی همچنین خواستار آن شد که برای امسال نیز پیگیری شود که بودجه تجهیز و تعمیر دانشگاه‌های کوچک مانند دانشگاه‌های دیگر لحاظ شود.

 

* دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها عقل منفصل جامعه و عقل متصل دولت هستند
دکترفتح الله امی رئیس پژوهشگاه هوا و فضا نیز به بحث استقلال دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها پرداخت و گفت: البته با تشکیل هیئت امنا این اختیارات افزایش پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: باید اختیارات بیشتر به مراکز آموزشی و پژوهشی داد تا بتوانند دستورالعمل‌های بالادستی را بهتر اجرا کنند و مهم این است که به پژوهشگاه ها اجازه دهند که هیئت امنای مستقل داشته باشند.
وی افزود: در حال حاضرتشکیلات پژوهشگاه‌ها استاتیک و قدیمی است وبخش اداری ما نمی‌تواند تحولی ایجاد کنند تا بتوانند به سمت دانشگاه نسل ۴ حرکت کند.
به گفته دکتر امی، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها عقل منفصل جامعه و عقل متصل دولت هستند. در مورد پژوهشگاه‌ها مهم‌ترین مسئله مأموریت‌گرا کردن آنها است. اجرای سند هوا و فضا که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و همچنین ابرپروژه اعزام انسان به مدار زمین از جمله مأموریت‌های پژوهشگاه هوا و فضاست.


* لزوم بهره‌مندی همه دانشگاه‌ها از بودجه دولت و خزانه
دکتر حبیبی رئیس دانشگاه خوارزمی نیز در ادامه این نشست گفت: در گذشته‌ای نه چندان دور ردیف‌های متعددی وجود داشت که اکنون می‌توان برای برون رفت از بحث بودجه و وضعیت فعلی این ردیف‌ها را فعال کرد.
وی افزود: زمانی که پرداخت سرانه در سال‌های گذشته مطرح شد، این ردیف‌ها حذف شد و بعداً نیز موضوع سرانه اساساً حذف شد. بحث دیگر هم بهره‌مندی همه دانشگاه‌ها از بودجه دولت و خزانه است. بحثی که در کمیسیون تلفیق مطرح شد و بهره‌مندی بیشتر برخی دانشگاه‌ها به قانون تبدیل شده است که باید با این نابرابری مقابله کنیم.


* مفید بودن توسعه مراکز هنربنیان در راستای کارآفرینی و رشد اقتصاد خلاق و هنر
دکتر سلطانی رئیس دانشگاه هنر نیز به بحث مجوزها و سهولت بیشتر برای دانشگاه‌هایی که موفق بودند پرداخت و گفت: توسعه مراکز هنربنیان قطعاً در راستای کارآفرینی و رشد اقتصاد خلاق و هنر می‌تواند مفید باشد. وی افزود: در مسیر حرکت‌های جشنواره های دانشجویی که می‌تواند روح نشاط و پویایی را ایجاد کند، پیشنهاد می کنم با تجمیع بخشی از این برنامه‌ها در قالب یک المپیاد ملی و بین‌المللی بتوانیم کار متمرکزی را آغاز کنیم.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز