قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل : برجام همکاری های علمی بین المللی را تسهیل کرده است

۱۳۹۵/۰۵/۰۴ - ۱۲:۵۲:۵۵
کد خبر: ۴۳۶۶۱۶
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل : برجام همکاری های علمی بین المللی را تسهیل کرده است
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل گفت: حضور 8 وزیر و 93 رئیس دانشگاه کشورهای دیگر در ایران در سال 1394، این نکته را تایید می کند که برجام همکاری های علمی بین المللی را تسهیل کرده است.

به گزارش گروه آموزش خبرگزاری برنا، دکتر حسین سالار آملی در نشست شورای مدیران وزارت علوم اظهار داشت: در یک سال گذشته نزدیک به 1500 استاد از کشورهای خارجی برای حضور در سمینارهای علمی و کارگاههای آموزشی به ایران سفر کرده اند که در میان آنها حدود 350 دانشمند ایرانی مقیم خارج از کشور حضور داشته است.

وی افزود: در یک سال گذشته، 140 پروژه مشترک علمی بین الملی عملیاتی شد و 40 عضو هیئت علمی نیز از فرصت مطالعاتی در مراکز دانشگاهی بین المللی استفاده کردند و برای اعزام 150 دانشجوی دکترا برای فرصت مطالعاتی به آلمان با هزینه مشترک دو کشور توافق شده است.

وی با تاکید بر تاثیر مثبت برجام بر همکاری های علمی بین المللی کشور گفت: به زودی هیئت های دانشگاهی مهمی از کشورهای فرانسه، اطریش و آلمان به ایران می آیند و در خصوص تقویت همکاری های علمی دو جانبه با مسئولان وزارت علوم و دانشگاهها مذاکره می کنند.

رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی ایران گفت: کشورهای اروپایی به وی‍‍ژه آلمان، ایتالیا و کشورهای چین و روسیه کشورهای همکار اصلی وزارت علوم در همکاری های علمی و دانشگاهی هستند و کشورهای همسایه مانند عراق، تاجیکستان و افغانستان نیز کشورهایی هستند که ایران می خواهد در رشد آموزش عالی این کشورها سهیم باشد.

وی گفت: دیپلماسی علمی و جذب دانشجویان خارجی می تواند همزمان سرمایه های کشور را در ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی افزایش دهد و برای کشور بسیار سودمند باشد .

 

 

قائم مقام وزیر علوم با تاکید بر این نکته که لازمه رشد علمی کشور تقویت همکاری های بین المللی است؛ اظهار داشت: دیپلماسی علمی، هزینه تحقیقات دانشگاهی را کاهش و حرکت به سوی استانداردهای جهانی را افزایش می دهد .

دکتر سالار آملی ضمن قدردانی از مدیران ومسئولان وزارت امور خارجه گفت: در زمان انجام مذاکرات هسته ای نظر سنجی که از دانشگاهیان  در  خصوص این مذاکرات صورت گرفت نشان داد که 80 درصد دانشگاهیان کشور  خواهان توسعه دیپلماسی علمی در چارچوب مقررات و قوانین جمهوری اسلامی ایران  هستند که این حد حمایت قبلا سابقه نداشته است.

در ادامه این نشست، دکتر مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان  با ابراز خرسندی از پیشرفت های صورت گرفته در حوزه همکاری های علمی بین المللی گفت: تقویت ارتباطات بین المللی  نیاز به برنامه ریزی بلندمدت دارد و زود بازده نیست ولی در همین زمان کم نیز ما پیشرفت های خوبی داشتیم.

وی تاکید کرد: در برنامه های بالادستی مانند برنامه های توسعه ، اهداف مهمی در زمینه جذب دانشجویان خارجی به کشور پیش بینی شده است که  برای عملی شدن این اهداف باید ضمن هماهنگی فرا بخشی و فرا دستگاهی  باید  بسترها و زیر ساخت های لازم در دانشگاهها برای جذب و اسکان دانشجوی خارجی ایجاد شود.

گفتنی است شورای مدیران وزارت علوم به صورت ماهانه و به ریاست دکتر تسلیمی قائم مقام وزیر علوم و در جهت هم افزایی بخش های مختلف وزارت علوم برگزار می شود.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز