شاهپور محمدزاده مطرح کرد:

روند صعودی سواد آموزی در ۴ دهه اخیر

۱۳۹۹/۱۰/۰۱ - ۱۰:۰۴:۱۱
کد خبر: ۱۱۰۷۵۵۹
روند صعودی سواد آموزی در ۴ دهه اخیر
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره تحقق عدالت جنسیتی گفت: ۸۰ درصد فعالیت‌های نهضت سوادآموزی مربوط به دختران و زنان است. فاصله درصد باسوادی زنان که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ۲۶.۲ درصد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال بوده اما اکنون بیسوادی به کمتر از ۲.۸ درصد رسیده است.

به گزارش برنا؛ شاپور محمدزاده در نشستی خبری ضمن گرامیداشت فرارسیدن سالروز تاسیس سازمان نهضت سوادآموزی و هفته سوادآموزی در کشور گفت: سازمان نهضت سوادآموزی در هفتم دی  ۱۳۵۸ و با فرمان امام راحل (ره) تاسیس شد و اکنون بالغ بر ۴۱ سال از تاسیس آن می‌گذرد.

محمدزاده تاکید کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، بیش از ۵۲ درصد افراد جامعه ما بیسواد بودند، اما  میانگین باسوادی در سال ۹۹ به بالای ۹۶ درصد رسیده است.

او درباره روند شناسایی و جذب بیسوادها و ریشه کنی بیسوادی در آینده نزدیک افزود:  ۵۰ درصد فعالیت‌های ما در راستای باسواد کردن بیسوادان و ۵۰ درصد در راستای تعمیق، تحکیم و تثبیت سواد انجام می‌شود.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره تحقق عدالت جنسیتی گفت: ۸۰ درصد فعالیت‌های نهضت سوادآموزی مربوط به دختران و زنان است. فاصله درصد باسوادی زنان که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ۲۶.۲ درصد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال بوده اما اکنون بیسوادی به کمتر از ۲.۸ درصد رسیده است.

او گفت: فاصله سوادآموزی در مناطق شهری و روستایی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، پیش از انقلاب ۳۸درصد بوده که اکنون به کمتر از  هفت درصد رسیده است.

این مقام مسئول درباره تاثیر کرونا بر روند آموزش ها به سواد آموزان تاکید کرد:  با شیوع کرونا سازمان نهضت سوادآموزی  در راستای سیاست ها و برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش، اقداماتی را در دستورکار قرار داد.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی  افزود: ازجمله اقدامات انجام شده اینکه برای عقب نماندن از آموزش‌ها، همانند شبکه شاد، سامانه‌ای تحت وب راه‌اندازی کردیم.

محمدزاده با اشاره به انعقاد تفاهم نامه‌ای با سازمان صدا و سیما و پخش برنامه «لوح قلم» از شبکه‌های سراسری و استانی برای سوادآموزان و اختصاص ۴۵۰۰ دقیقه برنامه برای دوره انتقال گفت: ۱۵۰ برنامه ۳۰ دقیقه ای نیز در دست تولید است که از بهمن  از شبکه های سراسری و استانی پخش  می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه در این دوران، آموزش‌ها در مناطق سفید حضوی، زرد نیمه حضوری و نارنجی و قرمز غیرحضوری است گفت: یک کتابخانه دیجیتالی نیز راه اندازی شد که هزار کتاب برای سوادآموزان و آموزشیاران در آن بارگذاری شده است. همچنین از ۴۸۰ مرکز یادگیری محلی، ۱۲۰ مرکز را به عنوان مراکز ویژه تعیین کردیم تا به عنوان کانون آموزش مجازی فعالیت کنند .

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: به دلیل شرایط کرونایی زمان کلاس‌ها تمدید شده است و زمان کلاس برای دوره انتقال تا پایان دی، دوره تحکیم تا ۱۵ بهمن و برای دوره سوادآموزی تا ۳۰ بهمن است.

او با اشاره به اینکه براساس آخرین سرشماری سراسری در سال ۹۵ و طبق خوداظهاری افراد،  دو میلیون و ۶۰۰ هزار بیسواد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال داریم که ۳۶۰ هزار نفرشان از اتباع خارجی هستند تصریح کرد: سالانه ۴۰۰ هزار بیسواد را تحت پوشش قرار می‌دهیم که ۵۰ درصد بیسواد صرف هستند.

محمدزاده افزود: براساس گزارشات سامانه ما، تعداد بیسوادان کمتر از یک میلیون است. تاکنون توانسته ایم اطلاعات سنی ۶۰۰ هزار نفر را دریافت و راستی آزمایی کنیم. برای این تعداد نیز آموزش باسوادی انجام می‌دهیم و ملاک کار ما خواهد بود. از این ۶۰۰ هزار نفر تا کنون ۵۵ هزار نفر جذب شده اند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره سیاست‌های تشویقی سوادآموزی نیز گفت: بسیاری از استان‌ها برای افرادی که باسواد می‌شوند تسهیلات ویژه ای درنظر می گیرند و معادل ۲۰ درصد سرانه ای که هر سال داده می‌شود، به عنوان تشویقی به افرادی که باسواد می شوند پرداخت می‌شود.

او  درباره وضعیت آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی عنوان کرد: براساس قانون تعیین تکلیف،  ۲۴ هزار آموزش دهنده باید تا پایان برنامه ششم توسعه استخدام شوند. مقرر شد طبق آیین نامه ها ۲۴ هزار نفر در آزمونی شرکت کنند که ۱۷ هزار و ۱۱۳ نفر آنها در آزمون پذیرفته شدند.

آخرین وضعیت استخدام ها درنهضت سواد آموزی

محمدزاده افزود: بیش از ۶ هزار  نفر پذیرفته نشدند که با دریافت مجوزی برای این افراد در صدد هستیم آنها را نیز تعیین تکلیف کنیم تا دوباره در آزمونی شرکت نکنند که اگر تایید نهایی شود، آموزش دهندگان از آزمون معاف شده و ۶ هزار نفر دیگر نیز مانند ۱۷ هزار نفر در چرخه استخدام قرار می‌گیرند.

 

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی درباره برنامه های سوادآموزی زندانیان گفت: تا پایان سال ۹۸، حدود ۱۰ هزار و ۳۶ نفر تحت پوشش آموزش ها قرار گرفتند. در مجموع زندانیان تا ۶۰ سال سن تحت پوشش آموزش‌های سواد آموزی قرار می‌گیرند که تاکنون ۷۹۱ هزار و ۵۸۱ نفر مددجو تحت آموزش های سواد قرار گرفته اند. درضمن  تاکنون ۵۴۶ هزار و ۱۱۴ نفر سرباز کم سواد و بیسواد را تحت پوشش برده ایم.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز