افزایش چشمگیر تعرفه های پزشکی در سال آینده/ رئیس کمیسیون بهداشت: احتمالا تعرفه ها ۳۰ درصد افزایش یابد

۱۴۰۱/۱۲/۲۸ - ۰۸:۲۴:۱۰
کد خبر: ۱۴۵۰۶۷۱
افزایش چشمگیر تعرفه های پزشکی در سال آینده/ رئیس کمیسیون بهداشت: احتمالا تعرفه ها ۳۰ درصد افزایش یابد
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: شورای عالی بیمه پیشنهاد رشد ۴۰ درصدی تعرفه های پزشکی را تصویب و به دولت ارائه کرد اما سازمان برنامه و بودجه آنرا به ۳۰ درصد رشد تقلیل داده است.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ حسین علی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه مصوبه شورای عالی بیمه را در مورد تعرفه های پزشکی سال ۱۴۰۱ تغییر داده است. در حالی که این سازمان عضو شورای عالی بیمه است و با وجود مصوبه شورای عالی بیمه، میزان رشد تعرفه های پزشکی را در دولت کاهش داده است.

وی ادامه داد:‌با این تغییراتی که سازمان برنامه و بودجه در مصوله تعرفه های پزشکی سال آینده اعمال کرده ویزیت یک پزشک عمومی در بخش دولتی حدود ۱۰ هزار تومان یا در بخش خصوصی ۲۶ هزار تومان می شود. با این تعرفه ها مشکل زیرمیزی پزشکان حل نمی شود یا اینکه این مسئله که برخی پزشکان از کارتخوان استفاده نمی کنند ادامه پیدا می کند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: طبق قانون دولت هر سال باید قبل از شروع سال جدید تعرفه های پزشکی را اعلام و ابلاغ کند. روال کار نیز به این شکل است که شورای عالی بیمه مصوبه تعرفه های پزشکی سال بعد را به دولت می فرستد و هیئت وزیران آن را را تصویب و ابلاغ می کند.

وی افزود: وقتی تعرفه های پزشکی سال به موقع تصویب شود، دولت و نهادهای نظارتی می توانند بر اجرای آن نظارت کنند اما هر سال زمان تصویب تعرفه های پزشکی آن قدر به تاخیر می افتد که شاهد تخلفات زیادی هستیم. بعد می گویند چرا تخلف انجام می‌شود.

نگاه بدبینانه مسئولان به جامعه پزشکی

شهریاری گفت: متاسفانه یک نگاه غیر منطقی در بین مسئولان درباره جامعه پزشکی وجود دارد که گویی همه اعضای جامعه پزشکی میلیاردر هستند و پول های بی خودی به دست می آورند. وقتی کشور گرفتار بیماری می شود همه از پزشکان تعریف و تمجید می کنند اما وقتی مشکلات بیماری کم می شود دوباره وارد فضاسازی علیه جامعه پزشکی می شوند و آنها را اذیت می کنند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: در همه اصناف ممکن است درصدی متخلف باشند که قوانین را رعایت نمی کنند. این مسائل در جامعه پزشکی هم وجود دارد مثلا اگر مثلا در صنف بازار عده ای تخلف می کنند نمی شود گفت کل صنف بازار متخلف هستند. در جامعه پزشکی هم ممکن است عده کمی تخلف کنند که رد نمی کنیم، چنین کارهایی در شأن جامعه پزشکی نیست اما نباید به کل جامعه پزشکی به دید متخلف نگاه کرد.

وی تاکید کرد: اطلاعاتی که سازمان نظام پزشکی ارائه کرده نشان می دهد که شورای عالی بیمه رشد ۴۰ درصدی را برای تعرفه های پزشکی سال آینده تصویب کرده و برای تایید و تصویب نهایی به دولت فرستاده است اما سازمان برنامه و بودجه در یک فرآیند نادرست این مصوبه را تغییر داده و پیشنهاد رشد ۳۰ درصدی تعرفه های پزشکی را به دولت ارائه کرده است.

سازمان برنامه تنش ایجاد نکند

شهریاری گفت: طبق قانون سازمان برنامه و بودجه اگر نظری دارد باید در شورای عالی بیمه مطرح و از آن دفاع کند اما اینکه بعد از مصوبه این شورا به صورت سلیقه‌ای اعمال نظر کند باعث تنش شود و افزایش تخلفات و زیرمیزی می شود و بعد هم باعث گله مندی مردم و مسئولان می شود.

وی افزود: اکثر مردم بیمه هستند، بیمارستان ها و مراکز دولتی خدمات مناسبی به مردم ارائه می کنند. ۸۰ درصد خدمات بستری و ۲۰ درصد خدمات سرپایی در بخش دولتی ارائه می شود. مردم برای مراجعه به بخش خصوصی مخیر هستند زیرا دسترسی به مراکز بهداشتی و درمانی بخش دولتی برای مردم در سراسر کشور فراهم است.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: دولت نیز به دنبال اجرای نظام ارجاع و پزشکی خانواده است و اگر بیماران از طریق این سیستم به بیمارستان ارجاع شوند همه هزینه های آنها رایگان می شود.

وی افزود: اقدام سازمان برنامه و بودجه و تغییر مصوبه شورای عالی بیمه سلامت در مورد تعرفه های پزشکی یک نوع تخلف است. در شورای عالی بیمه وزارت بهداشت و نظام پزشکی دو رأی دارند، بقیه اعضا بیمه ها هستند که معمولا طرفدار افزایش تعرفه های پزشکی نیستند، با این وجود افزایش ۴۰ درصدی تعرفه های پزشکی در شورای عالی بیمه تصویب شده است.

افراد کم درآمد به مراکز درمانی دولتی مراجعه کنند

شهریاری ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه اگر درباره تعرفه های پزشکی حرف منطقی دارد باید طبق قانون در شورای عالی بیمه سلامت مطرح کند. بیمه ها هم در این شورا هستند و از منابع مالی خود اطلاع دارند. در لایحه بودجه که دولت به مجلس داده است نیز منابع بیمه ها مشخص است.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: رئیس جمهوری اعلام کرده که معیشت و سلامت مردم در اولویت دولت است. مجلس نیز که همیشه معتقد است بودجه های بیمه ها رشد واقعی ندارد. نمی توانیم انتظار داشته باشیم یک پزشک عمومی با ۱۰ یا ۱۵ هزار تومان ویزیت کار کند. با این تعرفه ها یا تخلفات افزایش پیدا می کند یا عده زیادی از پزشکان این شغل را رها می کنند.

وی افزود: وزارت بهداشت هم که به دنبال اجرای برنامه پزشکی خانواده است اگر پول مناسبی به پزشکان ندهد، نمی تواند این برنامه را اجرا کند و مشکلی حل نمی شود.

وی تاکید کرد: اگر ویزیت پزشکان ارقام منطقی نباشد در نهایت خود مردم ضرر می کنند زیرا خدمات مناسبی دریافت نمی کنند. مردمی که توان پرداخت ندارند می توانند از بخش دولتی خدمت بگیرند و چون بیمه ها تعرفه های دولتی را پوشش می دهند به آنها فشار نمی آید.

انتهای پیام/

خبرنگار: سلیمان اسماعیلی

نظر شما