معاون امور اقتصادی وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی :

بررسی «لزوم وجود اصول سرمایه گذاری» در جلسه شورای عالی رفاه /شرکت ها باید در اصول سرمایه گذاری، سودآور باشند

۱۳۹۸/۰۲/۳۱ - ۰۹:۰۰:۲۶
کد خبر: ۸۴۸۶۹۹
بررسی «لزوم وجود اصول سرمایه گذاری» در جلسه  شورای عالی رفاه /شرکت ها باید در اصول سرمایه گذاری، سودآور باشند
علی سرزعیم گفت : یکی از شاخص های حکمرانی شفافیت است. اگر 40 سال پیش به اروپا سفر می کردیم آنها هم درک خوبی از شفافیت نداشتند ولی در طول زمان یاد گرفتند، شفافیت صرفاً عرضه اطلاعات نیست بلکه دسترسی ساده به اطلاعات است. اما قابل فهم کردن اطلاعات حائز اهمیت است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی برنا ؛‌علی سرزعیم،معاون امور اقتصادی وزارت تعاون ، کارورفاه اجتماعی  با حضور در سلسله نشست های شفافیت در وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به فهم شفافیت گفت : تصوری در کشور وجود دارد  که مسئله کشور ما و توسعه نیافتگی آن به دلیل فساد بوده است. همه می گویند اگر فساد نبود ما می توانستیم رشد کنیم.

وی ادامه داد: این موضوع در افکار عمومی و حتی در ذهن نخبگان هم بسیار فراوان است. حتی آنها می گویند مسئله اصلی در کشور ناشی از فساد است. فکر می کنم تصور غلطی است که مسئله را صرفاٌ فساد بدانیم. مسئله برای ما حکمرانی است.

  معاون اموراقتصادی وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در چهارمین کارگاه آموزشی ، شفافیت ، سیاست گذاری عمومی  با تأکید بر اینکه در عرصه تکنولوژی مشاهده می کنیم که دنیا در حال پیشرفت است گفت:  باید باور کنیم که حکمرانی هم تغییر و هم  پیشرفت کرده است.

وی ادامه داد: یکی از شاخص های حکمرانی شفافیت است. اگر 40 سال پیش به اروپا سفر می کردیم آنها هم درک خوبی از شفافیت نداشتند ولی در طول زمان یاد گرفتند، شفافیت صرفاً عرضه اطلاعات نیست بلکه  دسترسی ساده به اطلاعات است. اما قابل فهم کردن اطلاعات حائز اهمیت است.

 معاون امور اقتصادی وزارت ، تعاون ،  کارورفاه اجتماعی  با تأکید بر اینکه شفافیت مفاهیمی است که درک صحیح آن منجر به اداره مجموعه ها و شرکت ها می شود گفت : افراد شیوه های جدید برای مخفی کردن اطلاعات دارند، باید شیوه های جدید تری برای پیدا کردن مقابله با آنها پیدا کنیم.

 سرزعیم با اشاره اینکه شفافیت برای مقابله با فساد مفید است گفت : یکی دیگر از مواردی که نیازمند شفافیت هستیم  و کمتر به آن توجه می شود این است که اگر اطلاعات منتشر و شفاف شود، افراد جدید هر زمان آن را مشاهده کنند، ایده های جدید دریافت می کنند .اگرخودمان را در معرض افکار عمومی قرار دهیم، از حجم ایده های بیشتری می توانیم استفاده کنیم. شاید در نگاه اول کم اهمیت به نظر بیاید. در جهانی که روز به روز دانش بنیان تر می شود و ایده ها اهمیت بیشتری پیدا می کنند، این نکته بسیار مهم است.

 وی با بیان اینکه شفافیت برای بالانس کردن فشارهای سیاسی هم اهمیت دارد گفت: در دانش اختصاصی حرف ما این است که همیشه گروه های ذی نفع وجود دارند و یک عده ای منافع متمرکز دارند، اینها سازماندهی می شوند و منافع خود را دنبال می کنند و در مقابل، چون عده ای  هستند که  منافع شان کم است، اندازه ای ندارند تا دنبال کنند. همیشه گروه های ذی نفع وجود دارند و خواسته های خود را جلو می برند.چون سازمان دهی می شوند قدرتشان زیاد می شود و فشار می توانند وارد کنند. یک راه برای اینکه تا حدی آن را خنثی کنیم شفافیت است. یعنی ما بتوانیم افکار عمومی را بسیج کنیم که منافع شما در گرو این تصمیمات است، آیا شما راضی هستید به سمت خاصی سوق پیدا کند یا خیر؟

وی ادامه داد: در این میان هر چه قدر شفافیت بیشتر باشد و مردم ببینند تصمیمات به کدام سمت و سو است قدرت مقاومت برای این فشارها بیشتر می شود. درست است که شفافیت قدرت مانور تصمیم گیر را کم می کند اما از سوی دیگر کمک می کند تا قدرت مقاومت بیشتر شود. نکته دیگر که شاید بد نباشد به آن اشاره شود این است که شفافیت صرفاً عرضه اطلاعات نیست. بلکه دسترسی ساده به اطلاعات هم مهم است، آن هم اطلاعاتی که قابل فهم باشد.

سرزعیم گفت:لزوم وجود اصول سرمایه گذاری حائز اهمیت است. به عنوان مثال صندوق های بازنشستگی حتماً باید یک چارچوب سرمایه گذاری به صورت مدون داشته باشندو این علنی منتشر شود و همه بیمه پردازها بدانند قرار است با پولشان کجا سرمایه گذاری شود. چرا که این موضوع برای حساب کشی کردنکمک می کند ، در فرآیند شفاف سازی تصمیمات کمک می کند تا بتوانیم مقایسه کنیم که آیا این تصمیم برای فلان کار اقتصادی با اصول سرمایه گذاری درست است یا خیر؟

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز