رییس دفتر رییس‌جمهوری :

استان سیستان و بلوچستان آینده بسیار مثبتی را پیش رو دارد

۱۳۹۵/۱۱/۲۳ - ۰۹:۵۹:۱۱
کد خبر: ۵۱۸۸۷۴
استان سیستان و بلوچستان آینده بسیار مثبتی را پیش رو دارد
رییس دفتر رییس‌جمهوری ، همدلی و هماهنگی بیش از پیش دولت و ملت را ضروری خواند و با تاکید بر نقش بخش خصوصی در بهبود وضعیت اقتصادی کشور ، اظهارداشت: از اقتصاد ما باید پیام عزت و قوت به جهان صادر شود.

به گزارش خبرگزاری برنا ، دکتر محمد نهاوندیان عصر جمعه در جمع نخبگان استان سیستان و بلوچستان در دانشگاه زابل گفت:کار اقتصادی باید به دست فعالان اقتصادی و مردم داده شود و معتقدیم بخش خصوصی، ابتکار و ریسک پذیری دارد و سرمایه‌گذار داخلی می‌تواند، این اطمینان را به سرمایه گذار خارجی بدهد که سرمایه خود را در ایران هزینه کند.

دکتر نهاوندیان، حضور مردم در مراسم ۲۲ بهمن را  شکرگزاری از نعمت بزرگ انقلاب و جمهوری اسلامی ایران دانست و اظهارداشت: تا زمانی که ما به عهدمان به پرودگارمان وفادار باشیم، خداوند نعمات خود را برای ما افزون خواهد کرد.

رییس دفتر رییس‌جمهوری ضمن ابراز خرسندی از اینکه در ۲۲ بهمن امسال میهمان مردم صمیمی، متدین و تلاشگر استان سیستان و بلوچستان است، گفت: زمانی که دولت تدبیر و امید کار خود را آغاز کرد از آغاز براساس پیمان و رأیی که مردم داده بودند، اقدامات مهمی را در دستور کار خود قرار داد که اولین آن تعامل سازنده با جهان براساس دستورات مقام معظم رهبری در سند چشم‌انداز بود.

دکتر نهاوندیان تلاش برای ایجاد آرامش و ثبات اقتصادی را از دیگر اقدامات دولت تدبیر و امید برشمرد و گفت: فراموش نمی‌کنیم، زمانی را که تورم بیش از ۴۰ درصد در کشور بیداد می‌کرد و این تورم،  ناامنی اقتصادی را در تمامی سطوح پدید آورده بود.

رییس دفتر رییس‌جمهوری با اشاره به اینکه افزایش ۲۰ درصدی ارزش دلار همه سرمایه‌گذاران را دچار ابهام و سرگردانی کرده بود، خاطر نشان کرد: عزم دولت بر این بود که اولاً در صحنه بین‌المللی زنجیر تحریم‌های ظالمانه را که حق مراوده اقتصادی به جهان را از ما سلب کرده بود، با تعامل سازنده با جهان و هدایت‌های مقام معظم رهبری و حمایت ملت ایران، به دست خود قدرت‌ها از بین ببرد و قطعنامه‌ها را ملغی کند.

دکتر نهاوندیان ادامه داد: تلاش دولت بر این بود تا توان هسته‌ای دانشمندان ایران را به اثبات برساند و برای فعالان اقتصادی راهگشایی کند و اینکه امروز توانسته‌ایم در چند سال متوالی تراز تجاری کشور را مثبت کنیم نشانه آن است که ما در عرصه بین‌المللی و بازارهای جهانی موفق شده ایم توان خود را به اثبات برسانیم.

رییس دفتر رییس‌جمهوری اظهار داشت: از سوی دیگر با مدیریت مالی توانسته‌ایم وضعیت مالی و ارزی را در کشور، تثبیت کنیم و امروز دیگر از تورم ۴۰ درصدی خبری نیست و بازار ارز در کنار تورم ده درصدی کنترل شده  است که این رهاورد تکیه بر اقتصاد مقاومتی است که با عمل کردن به اصل درون‌زا و برون‌نگر بودن اقتصاد مقاومتی به اینجا رسیده‌ایم.

دکتر نهاوندیان خاطر نشان کرد: اکنون که آرامش و ثبات در اقتصاد ایجاد شده و دسترسی به اقتصاد جهانی بوجود آمده، زمان پرداختن به مسایل ریشه‌ای و بلندمدت اندیشیدن و طراحی کردن است و هرکس که در مقام تدبیر، تصمیم و اجرا باشد، بر این مسأله تأکید خواهد داشت.

رییس دفتر رییس‌جمهوری با بیان اینکه دولت در زمینه رفع مشکلات کشور، با این رویکرد مواجه بود که با پخش منابع و توزیع نقدینگی مشکلات را در لحظه حل کند، گفت: حاصل این رویکرد بدهی‌های فراوان، ورشکستگی بنگاه‌ها و تورم‌های ساختاری بود که دولت هرگز به سمت آن نرفت.

دکتر نهاوندیان با بیان اینکه ما باید به گونه‌ای اقدام کنیم تا مشکلات کشور به طور اساسی حل شود، گفت: همه ما وظیفه داریم که بلندمدت فکر کنیم و در این راستا باید از مقام معظم رهبری بیاموزیم که برای ما سند چشم‌انداز ۲۰ ساله را ارایه کرد و پیامش این بود که هرکس در هر مسئولیتی از نظام قرار دارد وظیفه‌اش این است که حداقل، ۲۰ ساله فکر کند.

رییس دفتر رییس‌جمهوری خاطر نشان کرد: امروز باید بررسی کنیم که در نیمه اجرای سند ۲۰ ساله به کدام یک از اهداف این سند رسیده‌ایم در حالی که قرار بود سالیانه رشد ۸ درصدی داشته باشیم. متأسفانه در ۸ سال اول اجرای سند، متوسط رشد ما حدود ۲ درصد بوده است.

 دکتر نهاوندیان اظهار داشت: باید تولید و درآمد ما بسیار بیشتر از رشد جمعیت، افزایش پیدا کند تا شاهد ارتقاء کیفیت زندگی مردم باشیم و این نه فقط در مصرف بلکه باید به گونه‌ای باشد که قسمتی از تولید برای سرمایه گذاری و نسل‌های آینده بماند. اگر ما از منابع تجدیدناپذیر ملت ایران استفاده می‌کنیم باید حتماً برای نسل‌های آینده هم چیزی بیشتر از آنچه استفاده کردیم، باقی بگذاریم وگر نه در حق آیندگان جفا کرده‌ایم و این معنای اقتصاد مقاومتی است.

رییس دفتر رییس‌جمهوری با اشاره به ضرورت اصلاح ساختاری برای تحقق اینگونه نگاه بلندمدت ادامه داد: هر فردی که در هر مسئولیتی قرار می‌گیرد، وظیفه دارد اصلاح ساختاری را در دستور کار خود قرار دهد و نکته بعد این است که ما تنها موظف به بنگاه و اداره خود نباشیم، بلکه وظیفه ما ، هماهنگی با دیگران در جهت تحقق اهداف کلی نظام و انقلاب باشد.

دکتر نهاوندیان با تأکید بر اینکه باید چشم به این داشته باشیم که رهبری نظام از مجموعه چه می‌خواهد، گفت: هیچ‌کس حق ندارد، جزیره‌ای فکر کند، چرا که نمره‌ای که دوستان و دشمنان ما در خارج از نظام به ما می‌دهند، نمره کارکرد نظام است و به دنبال این هستند که ببینند آیا جمهوری اسلامی ایران در مسابقه کارآمدی توانسته از دیگران گوی سبقت را برباید؟

رییس دفتر رییس‌جمهوری با بیان اینکه هماهنگی از وظایف اصلی هر یک از مسئولان است، گفت: برخوردهای فرسایشی نه اجر دنیوی دارد و نه اخروی، بلکه همه باید کمک کنیم و ببینیم آنچه نظام را پیش می‌برد و جایگاه ملت را در سطح جهانی عزتمندتر و سربلندتر می‌کند، چیست.

دکتر نهاوندیان با اشاره به اینکه اولین وظیفه در این راستا بهبود فضای کسب و کار است، گفت: تمامی کاستی‌ها و مشکلات کشور از این حاصل شده که مرتباً در طول زمان یک بروکراسی و مجموعه قوانین و مقرراتی درست شده که دست و پای مردم را بسته است.

رییس دفتر رییس‌جمهوریافزود: دولت به موجب وظیفه قانونی بررسی‌هایی را در این راستا انجام داده تا مشخص شود، مجوزهایی که توسط دستگاه‌های مختلف باید ارایه شوند، چه تعداد است که نتیجه آن این بود که صدها مجوز بی‌جا هستند.

دکتر نهاوندیان تأکید کرد: ما باید بتوانیم فضای کسب و کار در ایران اسلامی را به گونه‌ای شکل دهیم که در رقابت با فضاهای دیگر، سرمایه‌گذار داخلی و خارجی به این اطمینان برسد که بهترین مکان برای سرمایه‌گذاری ایران است و به جای اینکه سرمایه ایرانی به خارج از کشور برود، محیط کسب و کار را در کشور محیطی جذاب و مساعد کنیم.

رییس دفتر رییس‌جمهوری با بیان اینکه تأمین زیرساخت‌ها از دیگر وظایف دولت است، گفت: اینکه ما در منطقه سیستان نیاز به گاز داریم، کاستی و گلایه درستی است و خوشحالیم که این مسأله در اوایل کار دولت یازدهم به طور جدی روی میز رییس جمهور قرار گرفت و تصمیم جدید اتخاذ شد که باید به این استان به طور ویژه نگاه شود.

دکتر نهاوندیان با اشاره به اینکه طرح گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان از مصوبات سفر دکتر روحانی و کاروان تدبیر و امید به این استان است، گفت: امروز بسیار خوشحال شدم که دیدم ۲۶۰ کیلومتر از این پروژه احداث شده، و جالب بود که پست تقلیل فشار زاهدان، ظرف مدت ۲۰ روز احداث شده که ان‌شاء الله با همین سرعت ادامه خواهد یافت و با منابع پیش‌بینی شده برای این پروژه، ظرف دو سال آینده گاز به زابل خواهد رسید.

رییس دفتر رییس‌جمهوری گفت: براساس گزارش‌های استاندار در موضوع برق هم این خبر خوب برای مردم استان است که تأمین برق از نهبندان و بیرجند، در دستور کار قرار گرفته و ان‌شاء‌الله طبق برنامه تأمین خواهد شد.

دکتر نهاوندیان با اشاره به اینکه تأمین گاز، برق، جاده و خط آهن از امکانات زیرساختی است که باید ایجاد شود، گفت:ایجاد منطقه آزاد در یک منطقه از اجزاء بهبود در محیط کسب و کار است، اما زمانی که در یک استان مرزی مزیت تجاری مرزی بودن را داریم، باید از آن استفاده کنیم که در این راستا، موضوع معبرهای تجاری و مواصلاتی ایران و افغانستان که سال‌ها بر زمین مانده بود، امروز به طور جدی در دولت مطرح است تا استان سیستان و بلوچستان از این مزیت تجاری استفاده کند.

رییس دفتر رییس‌جمهوری حمایت توسعه‌ای را از دیگر وظایف دولت دانست و گفت: اگر ما در منطقه‌ای احساس کردیم به دلایلی سرعت رشد نسبت به دیگر مناطق عقب‌ماندگی ایجاد شده است، باید به طور ویژه آن را در دستور کار قرار دهیم که در این راستا نیز در زمینه تعرفه خدمات و تسهیلات گمرکی در برخی استان‌ها و مناطق رویکردهای حمایتی اتخاذ شده و امروز اثرات آن قابل مشاهده است.

دکتر نهاوندیان افزود: تصمیم دولت در تبدیل منطقه ویژه زابل به منطقه آزاد اتکاء به کار کارشناسی داشت و دولت همچنان، نظرش همین است و آن را دنبال می‌کند تا به نتیجه برسد، اما اگر قرار شد که همه به طور هماهنگ و هدفمند، کار ریشه‌ای را دنبال کنیم، وظایفی هم بر عهده فعالان اقتصادی است و باید خودشان فضای کسب و کار و سرمایه‌گذاری را تجربه کنند.

رییس دفتر رییس‌جمهوری ادامه داد: ما تجربه سرمایه‌گذاری دولتی را از سر گذرانده‌ایم و امروز کار اقتصادی باید به دست فعالان اقتصادی و مردم داده شود و دولت تنها وظیفه اصلاح ساختارها، بهبود فضای کسب و کار و حمایت را دارد.

دکتر نهاوندیان ادامه داد: ما معتقدیم بخش خصوصی، ابتکار و ریسک پذیری دارد و سرمایه‌گذار داخلی می‌تواند، این اطمینان را به سرمایه گذار خارجی بدهد که سرمایه خود را در ایران هزینه کند.

رییس دفتر رییس‌جمهوری با اشاره به وظیفه فعالان فرهنگی و اجتماعی در ایجاد محیط مناسب کسب و کار گفت: اقتصاد یک بخش بریده شده از دیگر مبانی حیات اجتماعی نیست، بلکه فرهنگ، بزرگترین نقش را در نشاط اقتصادی دارد و فعالان فرهنگی و روشنفکران می‌توانند در فضای اجتماعی، نگاه مثبت‌اندیشی، توکل به خدا، امید به آینده و مسئولیت پذیری را گسترش دهند.

دکتر نهاوندیان با تأکید بر ضرورت عدم فرافکنی در جامعه، گفت: محیط و جامعه‌ای رشد می‌کند که آحاد آن جامعه یکدیگر را کمک کرده و تغییر مثبت را از خود آغاز کرده باشند.

رییس دفتر رییس‌جمهوری با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان آینده بسیار مثبتی را پیش رو دارد، گفت: با تأمین زیرساخت‌ها ،شرایط مناسبی را در دو سال آینده با نگاه به  فضای اجتماعی و اقتصادی این استان شاهد خواهیم بود.

دکتر نهاوندیان با اشاره به تحول صورت گرفته در بخش کشاورزی این استان، گفت: اشتغال ناشی از توسعه کشاورزی، مطمئناً معضل اشتغال در این استان را تغییر خواهد داد، اما لازمه این تحول این است که ما با نگاه مثبت و امیدوار نسبت به آینده به یکدیگر کمک کنیم.

رییس دفتر رییس‌جمهوری با تأکید بر ضرورت همدلی و هماهنگی بیش از پیش دولت و ملت گفت: از اقتصاد ما باید پیام عزت و قوت به جهان صادر شود و از این پس اگر بر همان پیمان نخستین با خدا و ولی خدا ثابت قدم باشیم، خداوند این ملت بزرگ را با رهبری معظم و برادری و انسجام و وحدتی که میان اقوام مختلف وجود دارد، کمک خواهد کرد.

پیش از سخنان دکتر نهاوندیان چند تن از نخبگان و فعالان اقتصادی استان سیستان و بلوچستان به بیان نقطه‌نظرات و دیدگاه‌های خود پیرامون مسایل گوناگون در این استان پرداختند.

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز