بهره برداری از طرح ان جی ال ۳۲۰۰ و پروژه مهم نفتی در سفر رییس جمهور / ساخت توربین ۱۰۰ درصد ایرانی تا افق ۱۴۰۵

۱۴۰۲/۰۲/۰۶ - ۱۰:۰۱:۴۲
کد خبر: ۱۴۶۵۲۰۰
بهره برداری از طرح ان جی ال ۳۲۰۰ و پروژه مهم نفتی در سفر رییس جمهور / ساخت توربین ۱۰۰ درصد ایرانی تا افق ۱۴۰۵
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: همزمان با سفر رییس جمهور به خوزستان پروژه ان جی ال ۳۲۰۰ به منظور جمع آوری گازهای همراه غرب کارون و چند پروژه مهم نفتی دیگر افتتاح خواهد شد.

به گزارش خبرنگار برنا از اهواز، علیرضا دانشی در نشست خبری که در اهواز برگزار شد، با بیان اینکه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب جایگاه ویژه ای در تولید نفت کشور و تامین خوراک پالایشگاه های کشور دارد، اظهار کرد: این شرکت تامین کننده سهم عمده ای از نیاز پتروشیمی ها و صادرات نفت است و دولت سیزدهم بسیاری از مشکلاتی که از دولت های پیشین گریبانگیر این شرکت شده را حل کرده و پشت سر گذاشته است.

او ضمن  قدردانی از تلاش ها و فعالیت ها در دولت های گذشته، گفت: در دولت پیشین مشکل های عدیده ای برای صنعت نفت جنوب ایجاد شده بود که این مشکل ها در حوزه های مختلف از جمله دستورالعمل ها، عدم رسیدگی به تاسیسات و فرسودگی تاسیسات و خطوط لوله و عدم رسیدگی به موضوع های شرکت و بدهی های سنگین بود که با شکل گیری دولت جدید تلاش شده تا همه این مشکل ها پشت سر گذاشته شود.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب افزود: با برنامه ریزی های انجام شده تقریبا در همه عرصه ها ورود کردیم و در گام نخست دستورالعمل ها اصلاح شد و خوشبختانه گشایش های بسیار خوبی اتفاق افتاد که منجر به حرکت رو به جلو در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب شد.

در سال ۱۴۰۱ سه برابر ظرفیت عادی برنامه تعمیرات تاسیساتی تدوین کردیم

دانشی بیان کرد: با توجه به این اقدام ها، در سال ۱۴۰۱ سه برابر ظرفیت های عادی برنامه تعمیر تاسیساتی برای خود تدوین کردیم و ۷۰ درصد از این برنامه اجرایی شد. در این زمینه بیش از ۶۰ توربین و کمپرسور در برنامه تعمیر داشتیم که عمده آن ها تعمیر شد و اکنون در حال بازگشت به تاسیسات هستند؛ این در حالی است که در گذشته در طول سال نهایتا ۱۰ کمپرسور به تعمیر می رفت.

او اضافه کرد: پایش خطوط لوله های مرتبط با حوزه نفت اعم از لوله های جریانی و صادراتی و تعمیر اساسی آن ها از دیگر اقدام هایی بود که در طول این مدت انجام شده و بسیار موثر شد، در این زمینه همچنین حدود ۴۰۰ عملیات درون چاهی به انجام رسید.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ادامه داد: همچنین در خصوص رفع مشکل پروژه های ۲۸ مخزن اقدام های خوبی انجام شد اما به دلیل قراردادهای نامناسب و آماده نبودن پیمانکاران با مشکل هایی مواجه هستیم که امیدواریم این مشکل ها هر چه سریع تر برطرف شود؛ البته در این زمینه همه مطالبه های پیمانکاران پرداخت شده است.

بدهی های سنوات گذشته مناطق نفتخیز جنوب به صفر رسید / پرداخت عوارض آلایندگی ۹۶ به بعد پس از تکمیل اسناد

دانشی با بیان اینکه همه بدهی های سنوات گذشته شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در عرصه های مختلف نظام مالیاتی، پیمانکاری، آلایندگی و... تقریبا به صفر رسیده که این مساله اقدامی شایسته است، تصریح کرد: در بحث نظام آلایندگی هزینه های سه سال را به صورت یکجا پرداخت کرده ایم که حدود ۶ هزار میلیارد تومان بود و برای سال های ۹۶ به بعد نیز پس از تکمیل اسناد نسبت به پرداخت این مطالبه های اقدام خواهد شد.

بهره برداری از طرح ان جی ال ۳۲۰۰

او با اشاره به دومین سفر استانی رییس جمهور به خوزستان اظهار کرد: در آستانه سفر ریاست جمهور طرح های خاصی در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب آماده افتتاح است که طرح ان جی ال ۳۲۰۰ یکی از مهمترین این طرح ها است که گازهای همراه منطقه غرب کارون را جمع آوری می کند.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب افزود: در مناطق نفتخیز جنوب حدود ۱۴ ان جی ال داریم که در این ۱۴ ان جی ال، ۱۸۵ میلیون متر مکعب گاز و میعانات گازی فرآورش می شود و اجازه گازسوزی به این حجم از گازها داده نمی شود.

جمع آوری ۸۰ درصد گاز همراه با نفت

دانشی اضافه کرد: در پروژه ان جی ال ۳۲۰۰ معادل ۱۰ میلیون متر مکعب گاز در روز فرآورش می شود؛ در مناطق نفتخیز جنوب حدود ۸۰ درصد از گاز همراه با نفت را جمع آوری می کنیم و فقط مشعل ها ۲۰ درصد از این گاز را می سوزانند و برای جمع آوری این ۲۰ درصد نیز برنامه داریم.

او بیان کرد: در بحث جمع آوری گازهای همراه، پروژه هایی بود که در دولت قبل بسته شده بودند و تقریبا تحرکی نداشتند. یکی از طرح ها همکاری مناطق نفتخیز در خصوص جمع آوری گازهای همراه شرکت بید بلند خلیج فارس بود تا بخشی از این ۲۰ درصد گازهای مشعل جمع آوری شود. در آغاز دولت سیزدهم پیشرفت فیزیکی این طرح ۱۰ درصد بود اما با اقدام های جهادی انجام شده در دولت سیزدهم تا پایان سال ۱۴۰۱ پیشرفت فیزیکی طرح به ۴۵ درصد رسیده و تحرک ویژه ای به خود گرفته است.

طرح های آماده افتتاح در سفر رییس جمهور

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب توضیح داد: طرح پیش تراکم ان جی ال ۹۰۰ و افتتاح پیش تراکم ان جی ال ۱۰۰۰ با ۵۲ میلیون دلار سرمایه گذاری ارزی و ۲۲۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری ریالی طرح هایی بودند که حدود ۱۱ سال تعطیل بودند اما اکنون آماده افتتاح هستند و با حضور رییس جمهور افتتاح خواهند شد.

دانشی گفت: حدود ۶۰۰ میلیون فوت مکعب گاز در این دو مجموعه به مجموعه فرآورشی مناطق نفتخیز جنوب افزوده خواهد شد که یک اقدام بسیار چشمگیر در این حوزه است. این طرح ها حدود ۱۲ هزار بشکه میعانات گازی به ما تحویل می دهد که می تواند خوراک پتروشیمی ها شود و گره گشای مشکل ها در این حوزه است.

او ادامه داد: یکی دیگر از طرح هایی که در سفر رییس جمهور افتتاح خواهد شد پست ۴۰۰ کیلوولت ایثار در منطقه امیدیه است که با هدف تامین و تثبیت برق رسانی به تاسیسات گسترده آن منطقه اجرایی شده؛ این پست برق استان خوزستان را به استان بوشهر متصل می کند و به پایداری برق دو استان کمک شایانی می کند. در این پست بزرگترین تراسفورماتور ساخت ایران نصب شده است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تشریح کرد: پروژه چهارمی که در سفر رییس جمهور به خوزستان به بهره برداری خواهد رسید یک تفکیک‌گر در منطقه رامشیر است که با ظرفیت مناطق نفتخیز نصب شده است. امکان های این تفکیک‌گر از ظرفیت داخل شرکت تامین شده و ارزش آن حدود ۳۰۰ میلیارد تومان است. پروژه پنجم نیز پروژه بازوهای بارگیری میعانات گازی مسجدسلیمان است که به بهره برداری خواهد رسید.

تعریف ۱۵۰۰ میلیارد تومان پروژه پژوهشی طی یک سال و نیم گذشته

دانشی با بیان اینکه در حوزه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ده ها پروژه دیگر نیز در سال ۱۴۰۲ با برنامه ریزی های انجام شده به بهره برداری خواهد رسید، توضیح داد: در راستای آمایش و پایش پروژه های مناطق نفتخیز جنوب به ۶۶ پروژه دست پیدا کرده ایم که سال ها با مشکل های مختلفی مواجه و متوقف شده بودند اما با پایش های انجام شده و اقدام های لازم این پروژه ها را فعال کرده ایم و امیدواریم بسیاری از این طرح ها امسال و سال های آتی به بهره برداری برسند.

او در خصوص تولید در شرکت ملی مناطق نفخیز جنوب بیان کرد: برای تولید در مناطق نفت خیز نیاز به پایداری تولید و سپس توسعه و افزایش تولید است. در ابتدای شکل گیری دولت اصلاح دستورالعمل ها انجام شد و در راستای رسیدن به برنامه سالانه تولید فعالیت هایی گسترده ای انجام می دهیم تا تولید را حفظ کنیم و سپس به دنبال افزایش و توسعه تولید خواهیم شد.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب ادامه داد: تا انتهای سال ۱۴۰۱ در برنامه ریزی دولت قبل قرار داشتیم اما امسال تعدادی از چاه های توسعه ای را در اختیار گرفته ایم تا بتوانیم تولید را افزایش دهیم.

دانشی تشریح کرد: سال گذشته سال دانش بنیان بود و اقدام های اساسی در حوزه دانش بنیان انجام شد به شکلی که طی ۱۰ سال قبل از دولت سیزدهم ارزش کل پروژه های پژوهشی در مناطق نفتخیز جنوب ۷۰ میلیارد تومان بود اما در یک سال و نیم گذشته معادل ۱۵۰۰ میلیارد تومان در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب پروژه های پژوهشی تعریف کرده ایم که در راستای توجه به دانش و علم و نوآوری و کمک به اقتصادی بودن فعالیت ها است و طی سال آینده این عدد را به ۳۵۰۰ میلیارد تومان خواهیم رساند.

ساخت توربین ۱۰۰ درصد ایرانی تا ۳ سال آینده / برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت تولید تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه

او ادامه داد: براساس برنامه ریزی های انجام شده با قاطعیت و جدیت طی سه سال آینده ساخت توربین ۱۰۰ درصد ایرانی را در سه مدل مورد نیاز صنعت نفت اجرایی خواهیم کرد و این یک هدف گیری به شدت ارزشمند است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در خصوص عملکرد تولید نفت در این شرکت، افزود: افزایش معناداری در تولید نفت داشته ایم و وضعیت بسیار خوبی در تولید داریم. این تولید به میزانی است که پالایشگاه ها وضعیت خوبی از نظر خوراک دارند و صادرات نیز وضعیت بسیار خوبی دارد و در مسیر پیش رو ظرفیت تولیدی را تا سه میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه خواهیم رساند.

دانشی در خصوص بحث مسوولیت های اجتماعی اضافه کرد: در بحث های مسوولیت های اجتماعی دولت سیزدهم بی نظیر ترین حرکت ها در طول دوران انقلاب اسلامی را انجام داده و در این دوران صنعت نفت کشور تماما در خدمت مردم است. در این زمینه شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تمام مطالبه های شهرداری ها را به صفر رسانده، همچنین آبرسانی و آسفالت روستاها و اقدام هایی از جمله درخت کاری و ایجاد پوشش گیاهی ۲۰۰ هزار هکتاری و مقید دانستن به رعایت بحث های زیست محیطی از دیگر برنامه های انجام شده در حوزه مسوولیت های اجتماعی است.

نبود نگاه جزیره ای در وزارت نفت

او تصریح کرد: یکی از آفت های مهم مدیریت کشور بخشی نگری و جزیره ای عمل‌ کردن است اما در وزارت نفت اکنون نگاه بخشی یا جزیره ای از بین رفته است و جلسه های بسیار خوبی با حوزه های مختلف در داخل و بیرون استان برگزار می کنیم که نتیجه آن اقدام های بسیار خوب در استان است.

صنعت نفت علمی تر از گذشته شده است

دانشی گفت: ما در حال جبران عقب افتادگی های گذشته هستیم اما هنوز جای کار فراوان وجود دارد. برای فعالیت های مناسب تر در حوزه صنعت نفت برنامه داریم و در تلاش هستیم و اقدام های خوبی را در دست انجام داریم که نتایج آن در سال های آینده رقم خواهد خورد.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در پایان اضافه کرد: صنعت نفت علمی تر از گذشته شده و در این زمینه به نکات ویژه ای دست پیدا کرده؛ همه تلاش ما این است تا فعالیت ها در حوزه نفت اقتصادی تر شود اما کار بسیار دشوار است.

انتهای پیام/

 

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز