روش های غیردارویی موثر در بهبود خواب زنان یائسه

۱۳۹۶/۱۲/۲۷ - ۱۱:۱۷:۰۱
کد خبر: ۶۸۹۸۷۷
روش های غیردارویی موثر در بهبود خواب زنان یائسه
عضو هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س) شیراز، گفت: ورزش پیلاتس و طب فشاری از جمله روش های غیر دارویی موثر در بهبود خواب زنان یائسه است.
به گزارش خبرگزاری برنا از فارس ، دکتر "فاطمه ویزشفر" گفت: دوران سالمندی زنان با یک رخداد طبیعی به نام یائسگی همراه است که نزدیک به یک سوم عمر خود را با آن سپری می کنند، هر زن در طول زندگی و طی مراحل رشد، بحران های مختلفی را پشت سر می گذارد که یائسگی به عنوان یکی از این بحران ها، مشکلات مختلفی را ممکن است برای زنان به وجود آورد.
این عضو هیات علمی دانشگاه به انواع علائم این دوره اشاره کرد و افزود: زنان یائسه انواعی از علائم را تجربه می کنند که به عوارض کوتاه مدت و بلندمدت تقسیم می شوند؛ عوارض کوتاه مدت شامل گرگرفتگی و تعریق شبانه است، همچنین نشانه های جسمی مانند ناراحتی های قلبی، مشکلات خواب، درد مفاصل، مشکلات ادراری، مشکلات روحی مانند افسردگی، غم و اندوه، نوسانات خلقی، تحریک پذیری، اضطراب، بیقراری و احساس دستپاچگی و عوارض بلند مدت شامل بیماری های قلبی عروقی و پوکی استخوان در این دوران بروز می یابد که می تواند به صورت ناراحتی جزئی تا بروز علائم شدید و ناتوان کننده در افراد مختلف باشد.
او اختلال خواب را یکی از شایع ترین مشکلات یائسگی برشمرد و گفت: بی خوابی اثرات منفی عمده ای بر کیفیت زندگی افراد دارد و سبب کاهش میزان عملکرد روزانه از نظر جنبه های فیزیکی، روانی و اجتماعی می شود.
دکتر ویزشفر یکی از روش های درمان بی خوابی در زنان یائسه را استفاده از طب فشاری عنوان کرد و ادامه داد: در این روش که برگرفته از طب سوزنی است، به نقاط طب سوزنی با انگشت یا کف دست فشار وارد می شود؛ طب فشاری باعث افزایش اندروفین ها، آنسفالین، دوپامین و سروتونین در سیستم عصبی مرکزی شده که اثرات ضد درد دارد و موجب آرامش می شود.
روش دیگری که این عضو هیات علمی توصیه کرد، ورزش بود.
او با اشاره به ورزش پیلاتس، گفت: پیلاتس به معنای ایجاد هماهنگی کامل بین جسم، ذهن و روح است؛ در ورزش پیلاتس فرد ابتدا با کنترولوژی به شیوه ای هدفمند، کنترل کامل جسم خود را در دست می گیرد و سپس با تکرار کامل حرکات به شیوه ای تدریجی ولی پیشرفت کننده، به یک نوع هماهنگی طبیعی دست پیدا می کند.
دکتر ویزشفر، افزود: این ورزش از سوی پزشکان به عنوان یک روش منحصر به فرد از آمادگی جسمانی که در آن ترکیبی از تقویت، کشش و تنفس عضلانی برای توسعه عضلات تنه و بازگرداندن تعادل عضله استفاده می شود، شناخته شده است.
عضو هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س) شیراز به تفاوت بین ورزش های مقاومتی سنتی و ورزش پیلاتس پرداخت و تاکید کرد: بر خلاف ورزش های مقاومتی سنتی که در آن عضلات به صورت جداگانه تمرین می کنند، ورزش پیلاتس با یک رویکرد کل نگر نیازمند فعال سازی و هماهنگی چندین گروه عضله در یک زمان است.
نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز