بازیگران سینما درباره شهید قاسم سلیمانی چه گفتند؟

۱۳۹۹/۱۰/۱۴ - ۰۶:۵۹:۰۰
کد خبر: ۱۱۰۶۸۶۹
بازیگران سینما درباره شهید قاسم سلیمانی چه گفتند؟
سیزدهم دی ماه سال جاری اولین سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی بود. سال گذشته سردار قاسم سلیمانی در حمله هلی‌کوپتری آمریکایی‌ها در فرودگاه بغداد به شهادت رسید. در این حمله همراه با شهید سلیمانی، ابومهدی المهندس، فرمانده حزب الله عراق و قائم مقام بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) و شمار دیگری از رزمندگان عراقی به شهادت رسیدند. حمله فوق به دستور مستقیم رییس جمهوری ایالات متحده صورت گرفت.

به گزارش خبرنگار برنا، پس از شهادت سردار قاسم سلیمانی طیف عظیمی از هنرمندان به این اتفاق واکنش نشان داده و آن را محکوم کردند و امروز می‌توان با نگاهی به یک سال گذشته میزان پرداخت سینما و تلویزیون ایران به رشادت‌های این شخصیت را در آثار هنری مورد بررسی قرار داد.

قطعاً یک سال زمان آن هم در شرایطی که ویروس کرونا در کشور رقم زد نمی‌توان انتظار ساخت آثار چندانی در سینما و تلویزیون داشت اما قطعاً سینماگران می‌توانند به لزوم ساخت آثار سینمایی درباره این شهید بزرگوار تأکید کنند.

در گفت‌وگو با دو بازیگر درباره لزوم ساخت آثاری سینمایی و تلویزیونی درباره شهید قاسم سلیمانی و اینکه سینمای ایران چطور می‌تواند دِین خود را به این شخصیت بزرگوار ادا کند، گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید:

جهانگیر الماسی: سردار سلیمانی از بازماندگان نسلی بود که ایثار، گذشت، خلوص، فروتنی و افتادگی را از برخودشان با توده مردم می‌شد به وضوح دید

جهانگیر الماسی بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: ما مردم ایران به خیلی‌ها مدیون و وام‌دار آن‌ها هستیم، بزرگانی چون سردار قاسم سلیمانی در عرصه حراست از ارکان فکری، فرهنگی، جغرافیایی، اقتصادی و سیاسی جانفشانی کرده‌اند و این افراد از کسانی هستند که از معرفت ایرانی با گذشتن از جان و داشته‌های مادی حراست کردند.

الماسی خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی از معدود بازماندگان نسلی بود که ایثار، گذشت، خلوص، فروتنی و افتادگی از رفتار و کردار و برخوردشان با توده مردم را می‌شد به وضوح دید. منش و رفتار سردار سلیمانی مبین فرهنگی است که امروز خیلی کم با آن مواجه می‌شویم. متأسفانه امروز زندگی لاکچری و دنباله‌روی سلبریتی بودن و دیگر روش‌هایی که آگاهانه در این کشور تبلیغ شد آن بخش از فرهنگ ایرانی را که سردار سلیمانی برخواسته از آن بود در فرهنگ ما کم‌رنگ کرد.

او افزود: آثار سینمایی و به طور کلی هنری گاه در پرداختن به یک شخصیت بزرگ به صورت مستقیم مخرب ظاهر شده و نتوانسته به درستی شخصیت‌های بزرگ تاریخ معاصر ما را به مردم و جهانیان معرفی کند. من فکر می‌کنم در دنیا هیچ کشوری شرایط ایران را نداشته باشد که رسانه‌هایی به زبان فارسی با دیدگاه‌های مختلف به وفور مشغول کار هستند و آماده‌اند که به چنین مسائلی بپردازند و آن را تخریب کنند. به نظر من حتی مبدأ فعالیت برخی از این رسانه‌ها در داخل کشور است و این را از شکل فعالیتشان به راحتی می‌توان فهمید.

این بازیگر تأکید کرد: به نظر من اگر قرار است فقط کاری انجام شود گاهی مواقع نپرداختن به شخصیت‌های مهمی چون شهید قاسم سلیمانی بزرگترین خدمت به این شخصیت است اما اگر واقعاً قصدمان از تولید اثری نمایشی درباره شهید سلیمانی پرورش منش و معرفت ایشان است باید به شکلی هوشمندانه به واقعیت‌های زندگی ایشان پرداخته شود. سردار سلیمانی از جنس قهرمانان هالیوودی نیست که بخواهیم او را اینگونه معرفی کنیم، او یک پهلوان بود که ابعاد شخصیتی‌اش فراتر از قواعد قهرمان‌پردازی‌های آمریکایی است. می‌توان با رعایت اصول امنیتی درباره شهید سلیمانی و شخصیت‌هایی چون شهید فخری‌زاده آثار نمایشی خوب و با کیفیتی ساخت.

بازیگر فیلم سینمایی «افسانه آه» خاطرنشان کرد: بزرگ‌ترین، مهم‌ترین و عالی‌ترین حسی که بزرگانی چون سردار سلیمانی از خود به جا گذاشتند این بود که در شاگردان خود تکثیر شدند، متأسفانه ما با این افراد هوشمندانه برخورد نمی‌کنیم و تصور می‌کنیم با شهادتشان ما دیگر دست‌مان خالی است در حالیکه این بزرگان خود را تکثیر کرده‌اند و اتفاقاً همیشه چشم به راه شهادت بودند. این حرف‌ها و مفاهیم را غربی‌ها نمی‌فهمند اما ما باید متوجه باشیم.

الماسی در پایان گفت: در آثار اندکی که درباره سردار قاسم سلیمانی در این یک سال ساخته و پخش شده‌اند من شاهد بودم که چندان هوشمندانه به مشخصه‌های اخلاقی نپرداخته‌ایم و نگاه‌های سطحی و آسیب‌زننده غالب بوده است.

 

محمد کاسبی: عرصه مناسب برای تولید اثر درباره شهید سلیمانی وجود دارد اما دغدغه‌اش خیر! / از کوزه همان برون تراود که در اوست

محمد کاسبی بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: سینما محل تبلور اندیشه‌ها است و هنرمند با هر اندیشه‌ای که درگیر باشد آن را خلق می‌کند و به نوعی دغدغه و اندیشه‌اش در اثرش متبلور می‌شود.

کاسبی خاطرنشان کرد: خلق اثر هنری با اجبار و سفارش امکانپذیر نیست؛ ما هنرمندان بزرگی در تاریخ هنر و ادبیات خود داریم که آثار بزرگی خلق کرده‌اند اما هیچکس به حافظ نگفت و دستور نداد دیوان را بنویسد یا کسی فردوسی را مجبور به نوشتن شاهنامه نکرد. دیگر هنرمندان مثل مولانا و سعدی هم همینطور هستند؛ نمی‌شود با دستور از هنرمندان خواست اثری درخور و با ارزش خلق کنند.

این بازیگر در ادامه گفت: اگر تا امروز درباره شهید قاسم سلیمانی فیلم یا اثری هنری ساخته نشده باید به این فکر کنیم که آیا دغدغه ساخت آن وجود دارد یا خیر؛ تجربه سال‌ها فعالیت در حوزه هنر به من این را آموخته که از کوزه همان برون تراود که در اوست. چنین دیدگاهی حاصل عمر من است و من معتقدم باید دغدغه‌ای وجود داشته باشد و به اجبار نمی‌توان کسی را به ساخت فیلم، سریال یا هر اثر هنری درباره موضوعی خاص چون سردار سلیمانی وادار کرد.

بازیگر فیلم سینمایی «پدر» در پایان تصریح کرد: برای اینکه در سینمای ما محصولی با موضوع رشادت‌های سردار سلیمانی ساخته شود باید ببینیم که آیا دغدغه این کار وجود دارد یا خیر. به نظر من عرصه برای تولید مناسب است و امکانات لازم وجود دارد اما ما به همین دلیل تولیدی در این حوزه نداریم.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز