شهید شهریاری یک معلم واقعی بود/«صبح پارسی» آسایش و آرامش را به تلویزیون آورد

۱۴۰۰/۰۹/۰۸ - ۱۷:۰۵:۳۱
کد خبر: ۱۲۶۷۶۹۲
شهید شهریاری یک معلم واقعی بود/«صبح پارسی» آسایش و آرامش را به تلویزیون آورد
سالگرد شهادت شهید هسته ای شهید شهریاری، روز مجلس و روز همبستگی با فلسطین موضوعات اصلی برنامه صبح پارسی امروز بود.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ برنامه صبحگاهی «صبح پارسی» که از دو شنبه تا جمعه هر هفته ساعت 9 صبح به تهیه کنندگی علیرضا نظارت و ابراهیم ارجمندی از شبکه جام جم پخش می شود، با موضوع آسایش و آرامش بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتم هایی از جمله ورزش صبحگاهی، میز فرهنگی، اخبار ویژه و نماهنگ هایی با موضوع انگیزشی و با تصاویری از طبیعت،آلاء خامه یار و فرشید فهیم با سید محمودرضا آقامیری دوست صمیمی شهید شهریاری و رئیس دانشکده مهندسی هسته ای، روح الله متفکر آزاد عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس و سید مهدی حسینی نژاد شاعر و کارشناس ادبیات عرب به گفت و گو نشستند.

در بخش اول گفت و گو آقامیری گفت: آذرماه برای ما ماه عجیبی است که دو نفر از بهترین دوستمان را در ماه آذر از دست دادیم. در سال 89 شهید شهریاری و در سال گذشته نیز شهید فخری زاده. شهید شهریاری عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هسته ای دانشگاه شهید بهشتی بودند و بیش از ده سال با او همکار و هم رشته بودم.

وی تصریح کرد: او در سن 44 سالگی پروفسوری خود در این رشته را دریافت کرد و دانشجویان او هنوز هم بهترین مقالات هسته ای را می نویسند و تا چهار سال بعد از شهادتش هنوز هم مقالاتش چاپ می شد. ارتباط خوبی با دانشجویانش داشت و در تدریسش بسیار متعهد بود.  در معلمی کم نمی گذاشت. در علم داشتن یکی از بهترین ها بود اما در خارج از کشور تحصیل نکرد با اینکه شرایطش را داشت.

دوست قدیمی شهید شهریاری درباره ابعاد شخصیتی این شهید افزود: در سطح جهان از بسیاری از افراد بزرگ بالاتر بود و در کدنویسی بهترین بود حتی از خارج از کشور درخصوص کدنویسی از او سوال می کردند. او رئیس گروه کاربرد پرتو بود . این گروه که نشان دهنده صلح آمیزبودن  صنعت هسته ای ما است توسط شهید شهریاری طراحی و تدوین شد. او جزو نخبگانی بود که همه جا درخشیده است.

آقامیری افزود: در زمانی که دانشجوی کارشناسی ارشد بود همزمان مسئول حل تمرین دانشجویان ارشد هم بود و تصمیم گرفت برای صنعت هسته ای ایران کاری بکند. ما از سال 94 ارتباط هسته ای مان با دنیا قطع شد و آنچه باعث شده امروز یک چرخه تولید سوخت تکمیل شده داشته باشیم حاصل نقش پررنگ شهید شهریاری در این عرصه است. در آینده تاریخ، نام او جزو کسانی است که توانست این حقوق ملت ایران را درخصوص صنعت هسته ای از نظر علمی در تربیت نیروی انسانی به جایی برساند که امروز ما در بحث نیروی انسانی خودکفا هستیم.

وی ادامه داد: خدمات علمی و تسلط او در زمینه هسته ای این افتخارات را برایش به وجود آورد. شهید شهریاری، علوم هسته ای را در دست داشت و شاگرد پرور خوبی هم بود که به این موارد منجر شد و حتی در زندگی شخصی افراد هم درگیر بود. در شعر و شاعری و فلسفه هم دستی بر آتش داشت.

این دانشمند هسته ای اظهار داشت: دکتر شهریاری قابلیت رفاقت کردن زیاد داشت؛ شخصیتی بود که می توانم بگویم اصلا عصبانیتش را ندیدم و همیشه غضبش را فرو می برد. حتی یک بار که بر سر جذب مصاحبه دانشجویان دکتری، یک نفر را رد کردم،  او عصبانی شده بود اما اصلا با من جدل نکرد فقط کیفش را برداشت و رفت. به علاوه بسیار شوخ طبع هم بود.

آقامیری گفت: شب قبل از ترورش به شوخی برای یکی از دوستان جوانمان که تازه به جمع ما وارد شده بود تلقین می خواند و با او شوخی می کرد. واقعا جای او هنوز هم در دانشکده خالی است.

وی همچنین درباره شخصیت شهید فخری زاده نیز گفت: دکتر فخری زاده روحیه متفاوتی داشت. در دوران لیسانس با او همکلاسی بودم و دوستی ما ادامه یافت؛ او خیلی عمیق به مشکلات و مسائلی که بر عهده او بود تفکر می کرد و در راستای حل کردنشان تلاش جدی و عمیق می کرد به همین دلیل در اکثر جنبه ها وارد شده بود. همین اتفاقات آدم ها را ویژه می کند. شهدای ما وقتی آسمانی می شوند تازه ابعاد شخصیتی شان مشخص می شود و می فهمیم که چقدر انسان های شریفی بوده اند و ما از شخصیتشان استفاده کافی را نبرده ایم.

رئیس دانشکده مهندسی هسته ای افزود: دشمن فکر می کرد می تواند با ترور مسئله هسته ای را تعطیل کند اما همکاران ما انگیزه بیشتر گرفته و جدی تر شدند. وقتی دشمن به سراغ جوانان ما مثل احمدی روشن و رضایی نژاد رفت جوانان ما بیشتر از صنعت هسته ای استقبال کردند و جوانان زیادی وارد این گود شدند تا به آن مرحله برسند. فرزندان شهید شهریاری نیز الان جزو نوابغ هستند که این نابغه بودن را از پدر به ارث برده اند.

آقامیری در پایان درباره آن روز تلخ گفت:زمان  شهادت شهید شهریاری، من در دانشگاه بودم. یکی از دوستان فکر می کرد برای من اتفاقی افتاده است بعد فکر کردیم دکتر عباسی شهید شده است اما دکتر عباسی گفت که مجید شهریاری ترور شده است.

در بخش دوم گفت و گو متفکر آزاد گفت: در یک سال و نیم گذشته سعی کرده ایم بر اولویت های کشور که در ابتدای مجلس تعیین کردیم تمرکز کنیم و در صحبتی که با مقام معظم رهبری و نخبگان نیز در این زمینه مشورت هایی انجام دادیم و این اولویت ها را عموما در زمینه اقتصادی و معیشتی جمع بندی کردیم. مجلس در این یک سال و نیم توجه و تمرکز بر این اولویت ها داشته است.

وی تصریح کرد: بر اساس قانون اساسی، نمایندگی، قائم به شخص است یعنی ما شاکله ای مثل دولت نداریم که رئیس جمهور بتواند به وزیر و معاونانش دستور دهد که کاری انجام شود؛ در مجلس 290 نماینده حضور دارد که هرکس می تواند خودش اقدام کند که کاری را انجام دهد و نمی توان گفت یک خط را در پیش می گیرد و این از حسن های مردم سالاری ما است. اما این فهم عمومی در مجلس به وجود آمد که به جای پرداختن به مسائل حاشیه ای بر اولویت ها تمرکز کند. در دوره یک ساله ای که با دولت قبل هم پوشانی داشتیم دوران گذار را سپری می کردیم و تحلیل ما این بود که به هواپیمای درحال فرود نباید تکان شدید داد و کشور نیازمند آرامش است.

نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: با وجود اینکه انتقادهای شدید به این دولت داشتیم اما در برخی موارد از جایگاه نظارتی مان استفاده می کردیم و برخی از ترک فعل ها را به قوه قضائیه معرفی کردیم اما به جای اینکه تمرکزمان را بر روی درگیری با دولت قبل بگذاریم قوانینی که برای دولت بعد باید تنظیم می کردیم را با دقت و جدیت دنبال کردیم تا وضعیت مردم را بهتر از قبل کنیم. چندین قانون پایه و مهم را در حوزه های جدی مثل مسکن تدوین کردیم که یکی از آن ها قانون مالیات بر خانه های خالی و سوداگری با قیمت ها از این طریق است. تولید چهار میلیون خانه مسکونی را به عنوان قانون جهش مسکن نیز تدوین کردیم.

متفکر آزاد اظهار داشت: در زمینه امینت غذایی و کشاورزی، در زمینه بازنویسی قانون دانش بنیان و اقتصاد آن را وارد شدیم که استفاده از ظرفیت بکر همسایه های ما در حوزه دانش بنیان می تواند فرصت بسیار مهمی برای جمهوری اسلامی باشد. از این طریق یک تهدید را به فرصت تبدیل می کنیم. در زمینه صدور مجوزهای کسب و کار تسهیلگری شده و انحصارشکنی نیز صورت دادیم. مجوزها را ثبت محور و تایید محور کرده ایم و اتلاف وقت مردم را در این زمینه مورد توجه جدی قرار داده ایم.

وی عنوان کرد: قانون اساسی ما بسیار تکثرگرایانه بوده و فرهنگ در آن موج می زند. در این قانون اقوام و فرهنگ ها و ادبیات های مختلف به رسمیت شناخته شده و برای همه آن ها حرمت و جایگاه قائل شده ایم. در کنار اینکه زبان فارسی که با آن فرهنگ ایران اسلامی را منتقل می کنیم زبان های مختلف دایره تمدنی خود را مورد توجه قرار داده ایم و کم و کاستی هایی داشته است که آن ها را تقویت کرده ایم. طرح جدیدی در زمینه زبان های موجود در ایران به مجلس ارائه شده که در راستای اصل 15 قانون اساسی بوده و مجلس به زمینه فرهنگ هم بی توجه نبوده است.

این نماینده مجلس بیان کرد: در زمینه بحث برانگیز جمعیت و خانواده ورود کردیم که 71 ماده دارد و بسیار قانون محکمی است و سعی کرده ایم دغدغه آینده کشور را مورد توجه قرار دهیم. اما فقط یک ماده بحث بر انگیز آن در سطح عمومی مطرح شد. اگر به این موضوع فکر نکنیم با بحران جدی جمعیتی و اقتصادی مواجه می شویم. فرهنگ و اقتصاد را باهم پیوند داده ایم و این موضوع قدم خوبی بوده است.

وی در پایان با بیان اینکه ارتباط با نمایندگان مجلس راحت ترین ارتباط است ادامه داد: هر نماینده با فاصله کم به حوزه انتخابیه خود سر می زند و مردم می توانند به راحتی با ما ارتباط داشته باشند. برای درس خواندن 4 سال در ژاپن بودم . بیوشیمی خواندم و می دانم که نیازهای مردم خارج از کشور چه چیزهایی است. در حوزه کنسولی و ارتباطات مردمی و اینکه هر ایرانی احساس کند کوهی دارد که می تواند به آن مراجعه و تکیه کند نیز تمرکز داریم و آن را از وزارت خارجه خواستار خواهیم بود.

در بخش سوم گفت و گو نیز حسینی نژاد گفت: بعضی می گویند 25 و برخی می گویند 28 کشور و برخی عدد 40 را برای زبان و ادبیات عرب درنظر گرفته اند. چیزی که در تاریخ ادبیات نوشته شده است این است که این ادبیات بیشتر از شمال یمن آغاز شده است.

وی تصریح کرد: بشریت از زمانی که به دنیا آمده زخم برداشته و مهم ترین و کاری ترین زخمی که در صدسال گذشته بشریت خورده است موضوع فلسطین است؛ که با دروغ، تحریف و حیله گری این اتفاق افتاده است و تاریخ سازی در این زمینه اتفاق افتاده است. مدعی هستند یهودیان را از بابل بیرون کرده اند اما کتاب عهد عتیق توسط یهودیانی که در بابل بودند نوشته شده است. می گویند 1 میلیون و 100 هزار نفر قتل عام شدند در صورتی که در کتاب های یهودی ها عنوان شده است که کل جمعیت یهودیان در آن دوره بین 65 تا 70 هزار نفر بوده است.

این محقق حوزه ادبیات عرب در پایان گفت: این تناقض ها و ضعف ها قلب آزادمردی را به درد می آورد و اینجا جایی است که بشریت به اخلاق، مردانگی و حقیقت باخته است.

انتهای پیام//

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز