«ماه عسل» تمام ایرانی

فعالان عرصه صلح و سازش در تلویزیون ملی

۱۳۹۷/۰۳/۱۱ - ۱۳:۳۸:۳۹
کد خبر: ۷۱۳۴۴۳
فعالان عرصه صلح  و سازش در تلویزیون ملی
یکی دیگر از قسمت های برنامه «ماه عسل» با اجرای احسان علیخانی با حضور مهمانانی متفاوت در ماه رمضان روی آنتن رفت.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ در این قسمت از برنامه «ماه عسل» هفت مهمان شیعه و سنی از بندرترکمن، سنندج، لرستان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، کردستان و سیستان و بلوچستان با سرآمد صلح و سازش مهمان برنامه بودند.

در این برنامه علیخانی با آقایان موسوی از خوزستان، آخوندمیرزا علی از استان گرگان، هرمز قلی پور از شهرستان کوهرنگ چهارمحال و بختیاری، مهدی اسلام شریعتی از سنندج، دهقان امام جمعه شهرستان خاش از سیستان  بلوچستان، حسین زاده از شهرستان خاش سیستان و بلوچستان و کدخدا شاهرضا لرستان از بزرگان خاندان ها به گفت‌وگو نشست.

در بخش ابتدایی احسان علیخانی بر سنت صلح و سازش تأکید کرد و گفت: گفت‌وگو برای من سخت است چراکه هفت مرد بزرگ اینجا نشسته اند، اما مقوله ای که وجود دارد و همه می دانیم که چقدر خوب است در شب سخاوت که چقدر به ولادت امام حسن (ع) می آید بیشترین تلاش را برای ایجاد صلح و سازش برقرار کنیم.

photo_2018-05-31_13-33-14 (2)

پس از آن هرمز قلی پور از شهرستان کوهرنگ چهار محال و بختیاری گفت: از سال 82 در امر صلح و سازش فعالیت می کنم. بیش از 9200 تا 9300 پرونده به ما ارجاع شدکه بالای 85 درصدبه صلح و سازش رسیدند. همچنین حدود 12 قتل عمد بود که به سازش رساندیم البته نه این سادگی بلکه با حضور بزرگان و ریش سفیدان این اتفاق رخ داد.

وی ادامه داد: در 15 سالی که در امر سازش فعالیت می کنم فقط دو تا سه مورد طلاق اتفاق افتاده است. به خاطر اینکه به حرف بزرگان اهمیت می دهند اتفاقات خوبی را شاهد بودیم، برای پیگیری دعواهایی که به ما اطلاع می دهند فحش و ناسزای بسیاری به ما می گویند، اما ما کار خود را برای ایجاد صلح انجام می دهیم و فحش دادن مهم نیست.

photo_2018-05-31_13-33-13

همچنین آخوندمیرزا علی از استان گرگان ادامه داد: در استانی زندگی می کنم که با توجه به قومیت های بسیار در استان گرگان خدا را شکر ما دعوای طایفه ای نداریم و بیش از 80 درصد پرونده ها حل شده و بسیاری از اختلافات را قبل از اینکه به دادگستری برسد به صلح و سازش رسانده ایم حتی برای دعوای قتل پرونده ای تشکیل نشده است.

موسوی هموطن خوزستانی نیز عنوان کرد: هر یک از قوم ها که در اهواز زندگی می کنند مانند یک گل هستند که از کنار هم قرار گرفتن دسته گلی را تشکیل می دهند. محبت بسیاری در مردم خوزستان وجود دارد که تفرقه ای با هم ندارند مردمانی مهمان نواز و صلح دوست هستند.

وی افزود: بزرگان عشایر همواره در صحنه هستند و آتش جنگ را خاموش می کنند. تاکنون 50 پرونده را به صلح و سازش رسانده ایم. چند شب پیش در دعوای دو طایفه که دو تن کشته شدند، سر بزنگاه همراه با شیوخ و سادات به منزل مقتول رفتیم و درخواست آتش بس کردیم. همچنین 250 اختلاف خانوادگی را حل کرده ایم.

photo_2018-05-31_13-33-15

علیخانی سوال کرد: اگر بدانید حق با خانم است حمایت می کنید؟ موسوی پاسخ داد: صددرصد حمایت می کنیم. ما طرفدار حق هستیم. دادگستری یکی از پرونده ها که از سال  1343 تا به امروز این پرونده بسته نشده بود را به ما محول کرد. در این پرونده 4 نفر کشته شده بودند و در نهایت باتوجه به گذشت زمان دو طرف پرونده را خواندیم و بدون دیه این پرونده حل شد و حتی آوای آن در دادگستری پیچید.

پس از آن مهدی اسلام شریعتی نماینده مردم کردستان گفت: در شش سال گذشته 38 حکم قصاص تنزل پیدا کرده است و به آزادی منجر شد حتی یک مورد نزاع مذهبی در کردستان نداشته ایم مگر دعواهای لفظی مختصری که بزرگان مدیریت کردند. در هیچ موردی پیش نیامده که صاحبان حق به ما توهین کنند حتی اگر با صلح مخالف بوده باشند، اما با محبت با ما برخورد کردند، اما روحیه گذشت و فداکاری در کردستان مثال زدنی است و البته این روحیه مسبوق به سابقه است.

مهمان حضور یافته در «ماه عسل» از خاش گفت: موضوعات خانوادگی و نزاع های خشونتی از جمله پرونده های صلح و آشتی است؛ در سیستان و بلوچستان به دلیل اینکه مردم میل به صلح و سازش دارند سعی می کنند پرونده ها را قبل از ارائه به دادگستری بین بزرگان مطرح کنند و در نهایت بتوانند به صلح و سازش برسانند. البته اختلافات را به تنهایی نمی توانیم حل کنیم و باید ریش سفیدان، سرداران طایفه ها و نهادهای انقلابی مثل سپاه پاسداران حضور پیدا کنند.

حسین زاده نماینده دیگر شهرستان خاش گفت: شهرستان خاش نیز ظرفیت صلح و سازش را دارند و بیشتر از دادگستری ها به علما و ریش سفیدان مراجعه می کنند چراکه آنها بدون زندان از اختلاف پیشگیری می کنند و از ضررهای احتمالی جلوگیری می شود.

وی اظهارداشت: حتی در یکی از پرونده ها یک زوج که به مدت دو سال از هم جدا بودند در مرحله طلاق بودند و ما در یک هفته توانستیم آنها را آشتی بدهیم به همین خاطر پدر و مادر دو خانواده با اشک شوق رضایت این دعوا را اعلام کردند و به زندگی مشترک خود ادامه دادند.

photo_2018-05-31_13-33-15 (2)

کدخدای استان لرستان نیز گفت: مردم لرستان باگذشت، غیور و نسبت به بزرگترها بسیار احترام می گذارند. حدود 500 پرونده داشته ام که بیشتر آنها زناشویی بود که سازش داده ایم.

مهمانان «ماه عسل» از اتفاقات خوب و مثبت در این سازش ها گفتند اینکه ازدواج ها را آسان کرده اند و مهریه های هزارتایی را به 114 سکه کاهش داده اند.

نماینده استان سنندج گفت: کسانی که گذشت می کنند و دعوا را به صلح ختم می کنند از یک شوق و لطافت روح برخوردار می شوند که قابل وصف نیست.

نماینده بلوچستان گفت: در تصادفی که در مازندران پیش آمده بود و در این سانحه که یک مازندرانی باعث مرگ تازه عروس می شود، با خانواده به خوزستان می روند که دیه دهند، اما خانواده عرب خوزستان اعلام می کنند که دیگر نیاز به دیه نیست و شما فقط هر خوزستانی به مازندران آمد از او میزبانی کنید.

نماینده سیستان عنوان کرد: این گردهمایی برای صلح باعث جلب توجه طرف دعوا می شود و دلگرمی لازم را برای صلح و خوشی ایجاد می شود.

علیخانی در بخش پایانی برنامه ماه عسل اشاره ای به حضور یک هموطن آذری کرد و گفت: خیلی دوست داشتیم هموطن آذری در این جمع حضور پیدا می کرد، اما به دلیل کسالت نتوانست در برنامه حاضر شود.

photo_2018-05-31_13-33-12

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز