در یک نشست خبری عنوان شد؛

اعلام برنامه‌های پانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت

۱۳۹۷/۰۸/۲۲ - ۱۳:۲۲:۳۸
کد خبر: ۷۷۵۴۲۰
اعلام برنامه‌های پانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت
​اعضای شورای برگزاری پانزدهمین جشنواره فیلم «مقاومت» در نشستی رسانه‌ای به تشریح برنامه بخش‌های مختلف این رویداد پرداختند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، نشست خبری اعضای شورای برگزاری پانزدهمین جشنواره فیلم «مقاومت» بدون حضور محمد خزاعی دبیر این جشنواره صبح امروز در سالن اسوه برگزار شد.

در ابتدای این نشست خبری یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره مقاومت، گفت: افتتاحیه جشنواره پانزدهم از پنجم آذرماه در تالار وحدت برگزاری خواهد شد. این رویداد تا ۹ آذر در دو سینمای «فسطین» و «عصرجدید» میزبان مخاطبان خواهد بود و اختتامیه هم در همان روز ۹ آذرماه در برج میلاد برگزار می‌شود.

کامران ملکی به‌ عنوان مدیر بخش ویژه «چهل سال سینمای مقاومت» طی اظهاراتی گفت: کشور ما با تعدد جشنواره‌های سینمایی رو به رو است. در هر ماه از سال، جشنواره‌هایی برگزار می‌شود؛ این جشنواره‌ها سیاست و رویکرد مشخص خود را دارند و همه برای سینمای کشور لازم هستند. این جشنواره‌ها برای زنده نگه داشتن سینما برگزار می‌شوند اما «مقاومت» در این میان تفاوت عمده‌ای دارد و آن اینکه به دنبال احیای آرمان‌های کشورمان است.

ملکی با اشاره به شعر «مرا اسب سفیدی بود روزی، شهادت را امیدی بود روزی» به کنایه صحبت‌های خود را اینطور ادامه داد: امروز اسب سفید تبدیل به پورشه شده و آرزوی شهادت هم جای خود را به آرزوی ویزا داده است، «امید» هم که تبدیل به فراکسیونی در مجلس شده است! به نظرم رنگ‌ها دارد تغییر می‌کند و شاید یکی از جاهایی که برخی از این نکات را بتوان یادآوری کرد جشنواره فیلم مقاومت باشد. روزگاری در کشور ما فیلم ساختن فریضه و فضیلت بود اما امروز فیلمسازی تبدیل به یک بیزینس شده و این خطری است که در رویدادی مانند جشنواره مقاومت می‌توان به آن پرداخت.

ملکی خاطرنشان کرد: مستند «خاشقچی تنها نیست» با موضوع شرایط خبرنگاران در کشور عربستان و فشاری که تحمل می‌کنند ساخته شده و نکته جالب آن این است که به دلیل شرایط امنیتی به صورت کاملا ناشناس به دبیرخانه جشنواره ارسال شده و ما حتی کارگردان و کشور سازنده آن را هم نمی‌دانیم.

ملکی در ادامه گفت: جای طرح، بررسی و پرداختن به این سوال‌ها جشنواره مقاومت است. بخش چهل سال سینمای مقاومت هم با همین انگیزه شکل گرفته است. مسئله اصلی ما مرور داشته‌ها و تحلیل اینکه چرا این فیلم ها در سینما ماندگار شده، بوده است؛ فیلمهایی که قبل از ساخت، کسی نگران اسپانسر آن‌ها نبوده است!

وی در ادامه به برگزاری کارگاه‌های انتقال تجربه اشاره کرد و گفت: احمدرضا درویش با موضوع ساخت پروژه‌های عظیم در سینمای مقاومت، مسعود ده‌نمکی با موضوع جذب مخاطب برای فیلم‌های مقاومت و علی نصیریان با موضوع بازیگری در فیلم‌های مقاومت، تجربیات خود را با علاقمندان این حوزه به اشتراک خواهند گذاشت.

محمد حسینی مدیر بخش اسلامهراسی و ایران ستیزی در سینمای غرب، معرفی چهره‌ واقعی ایران را یکی از وجوه «سینمای مقاومت» توصیف کرد و اظهار داشت: امسال سه فیلم خارجی «قاتل آمریکایی»، «زیرسایه‌ها» و «شش روز» به کارگردانی سه کارگردان ایرانی به صورت ویژه اکران خواهد شد و با حضور مجید شاه‌حسینی، سعید مستغاثی و حسن عباسی مورد نقد و تحلیل قرار خواهد گرفت.

احسان کاوه جانشین بخش بین‌الملل و مسئول کمیته اجرایی بین الملل جشنواره پانزدهم هم در این نشست ضمن اشاره به اهمیت منطقه‌ای جشنواره «مقاومت» در رصد و انعکاس صدای مظلومان در جهان، به ارائه آماری از فیلم‌های ارسال شده از کشورهای مختلف به ایران پرداخت. ​وی همچنین از برگزاری کنفرانس ویژه خبری با حضور سینماگران سوری در جشنواره امسال خبر داد که دلیل برگزاری آن حضور پررنگ سینمای سوریه در جشنواره پانزدهم بوده است.

مهدی جوادی مدیر برنامه‌ریزی و هماهنگی مباحث گفتمانی جشنواره دیگر مدیر پانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت بود که در این نشست به تشریح رویکردهای اصلی جشنواره همچون «شبکه‌سازی برای فیلم‌سازان مقاومت کشورهای مختلف»، «تمرکززدایی و توجه به پراکندگی استانی» و «جهانی سازی آثار مرتبط با مقاومت» پرداخت. همچنین جوادی به معرفی چهره سال مقاومت به سنت هر دوره این رویداد، در آئین اختتامیه این دوره هم اشاره کرد.

ناصر درخشان مدیر ارزشیابی و مسئول دبیرخانه جشنواره هم در گزارشی کوتاه به ترکیب آماری جشنواره پانزدهم بر اساس آثار دریافتی دبیرخانه پرداخت و از افزایش کمی و کیفی آثار این دوره از جشنواره خبر داد.

حسن امجدی مقدم مسئول بخش استانی جشنواره‌ هم با اشاره به شعار «عدالت فرهنگی» از برگزاری قطعی جشنواره در سه استان اصفهان، همدان و زنجان خبر داد.

به گفته امجدی مقدم سه استان کردستان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی هم متقاضی همراهی با جشنواره پانزدهم هستند که این درخواست در دست بررسی است.

وی از اکران‌های مردمی در ۱۰۰ نقطه از کشور من‌جمله مناطق محروم هم خبر داد و در پایان گفت: در این دوره از جشنواره تا پایان سال در قالب هفته‌های فیلم، اکران فیلم‌های مقاومت در استان‌های مختلف را دنبال خواهیم کرد و از همین‌جا از مسئولان استانی علاقمند برگزاری این هفته‌ها دعوت می‌کنیم تقاضای خود را به دبیرخانه اعلام کنند.

یزدان عشیری در پایان این نشست خبری اعلام کرد که اعضای صنوف مختلف خانه سینما می‌توانند با استفاده از کارت‌های عضویت صنف خود از برنامه‌های جشنواره استفاده کنند.

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «مقاومت» با شعار «تجلی گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی» به همت بنیاد فرهنگی روایت فتح و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس طی روزهای ۵ تا ۹ آذر ماه سال جاری به دبیری محمد خزاعی در سینما فلسطین در تهران برگزار می‌شود.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز