رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران؛

حضور اشرف بروجردی در هنر ایران در دوره قاجار

۱۳۹۷/۰۸/۲۹ - ۱۵:۴۸:۰۲
کد خبر: ۷۷۸۳۶۵
حضور اشرف بروجردی در هنر ایران در دوره قاجار
«اشرف بروجردی»، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در همایش ملی «هنر ایران در دوره قاجار» که ظهر سه‌شنبه 29 آبان در موزه ملی ایران برگزار شد، حضور یافت و سخن گفت.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ «اشرف بروجردی»، ضمن تبریک هفته وحدت و میلاد رسول اکرم(ص) گفت: از کسانی که برای بر‍پایی این همایش تلاش کردند تا مروری به گذشته در تاریخ داشته باشیم تشکر می کنم. بخشی از هویت هنری ایران در دوران قاجار است که ابعاد بسیار گسترده ای در حوزه های مختلف هنری مانند نقاشی، خطاطی و... داشته است.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه با بیان اینکه شرایط سیاسی خاصی در آن دوره وجود داشته است،‍ گفت: در آن دوره هم گسست ساختار وجود داشته و از طرفی تعاملات در سطح بین الملل سبب شده بود تا رویکردهای جدیدی در نحوه اداره کشور به وجود آید. از طرفی جریان مشروطه هم در شکل گیری وضعیت سیاسی آن دوره نقش مهمی داشت. شاید همه این موارد در کنار هم باعث شد تا در آن دوره حس های هنری در افراد بروز و ظهور کند. مردم ایران خصلت هنردوستی و هنرمند بودن را دارند اما زمانی این ویژگی را بهتر بروز می دهند که هر فرد خود تصمیم گیر زندگی خودش باشد.

مشاور رئیس جمهور افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران یکی از منابعی و پایگاه هایی است که بخش عمده ای از این آثار را نگهداری می کند تا اندیشمندان و محققان از آن استفاده کنند.

او در ادامه در تشریح برخی آثار هنری دوره قاجار موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی است گفت: خیلی از این آثار نشان دهنده وجه غالب هنر در آن دوران است. یکی از این آثار، قرآن نفیس قزوینی است که ۱۰ سال کتابت این قرآن طول کشیده است و طی توافقی که با یکی از هنردوستان انجام داده ایم این قرآن به زودی و در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی رونمایی خواهد شد.

بروجردی گفت: یکی دیگر از این آثار، قرآن لطفعلی صورت گر شیرازی است که به خط لسان شیرازی نوشته شده است. همچنین ۳ اثر خطاطی از میرزا غلامرضا اصفهانی نیز در سازمان اسناد و کتابخانه ملی وجود دارد.

او افزود: ۲ اثر نقاشی رنگ و روغن از مصورالممالک هم در این مجموعه وجود دارد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ادامه داد: آثار ماندگار هنری دوره قاجار بسیار پررنگ تر از دیگر دوران است و این موضوع می تواند یک مقدمه برای تحقیقات و مطالعات باشد. به این دلیل که گذشته نزدیک خاصیت بیشتری از گذشته دور دارد. دوره قاجار به دلیل زمان نزدیک تر به عصر ما می تواند سرفصلی برای تحقیقات و مطالعات در این زمینه باشد. کسانی که در عرصه های پژوهش و تحقیق کار می کنند، بدانند این مجموعه می تواند یک منبع غنی برای در اختیار قرار دادن این آثار هنری باشد. بیش از ۴۰ هزار نوع اثر خطی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی وجود دارد که بیشتر آن ها دیجیتال سازی شده و بخشی از این آثار هم مربوط به دوره قاجار است.

او در پایان گفت: تعامل بین دستگاهایی که نگهبان این آثار هستند بسیار اهمیت دارد. این دستگاه ها نباید مانند جزیره متفاوت عمل کنند. ارتباطی که بین سازمان و موسسه تحقیقات فرهنگی وجود دارد و تبادل هایی که بین این مجموعه ها انجام می شود، باعث می شود آثار در معرض دید عموم قرار گیرد. خاصیت این کار این است که هم می توانیم غنای بیشتری به مجموعه ها بدهیم و از طرفی به جامعه خردمندان و اندیشمندان این فرصت را دهیم تا از همه آثار بهره ببرند.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز