به پاس روز و شب هایی که مدیون پزشکان و پرستاران هستیم؛

تنها با شما حال ما خوب می شود!

۱۳۹۸/۱۲/۲۲ - ۰۵:۰۱:۰۰
کد خبر: ۹۷۶۲۹۱
تنها با شما حال ما خوب می شود!
مجتبی احمدی؛ دبیر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا

بی تردید امروز خط اول نبرد با ویروس جدید، پزشکان و  پرستارانی هستند که از جان گذشته و تنها به عشق مردم کشورشان در شغل شریف پزشکی و پرستاری در مراکز درمانی مختلف خدمت می کنند و در برخی از بیمارستان ها و مراکز پزشکی حتی در سخت ترین شرایط و با کمترین امکانات به رفع و رجوع مراحل درمانی هموطنان خود می پردازند. حتما آنها امروز در نقش قهرمانان ملی می توانند الگوهایی باشند برای تمام مشاغل به خصوص حرفه هایی که با جان مردم رابطه مستقیم دارند. به پاس احترام و قدردانی از آنها به گوشه ای از هنرنمایی هنرمندان ایرانی در آثار مختلف سینمایی و تلویزیونی در نقش پرستاران و پزشکان می پردازیم.

هنگامه قاضیانی سال 1390 در فیلم «روزهای زندگی» پرویز شیخی طادی  نقش پرستاری به نام لیلی را بازی می کرد که اتفاقا سیمرغ بهترین بازیگر زن در سی امین جشنواره فیلم فجر را از آن خود کرد.

در سال 1388 سحر دولتشاهی در فیلم «طلا و مس» به کارگردانی همایون اسعدیان پرستاری به نام سپیده را بازی می کرد که اتفاقا اگرچه نقشی کوتاه و مکمل بود اما با این کاراکتر جذاب و لبه تیغ، درخشید.

گلشیفته فراهانی هم سال 1385 در فیلم «میم مثل مادر» به کارگردانی رسول ملاقلی پور در نقش یک پرستار ظاهر شد.

مهناز افضلی سال 1366 در فیلم «پرستار شب» محمدعلی نجفی نقش یک پرستار را بازی  کرد.

الناز شاکردوست در فیلم «خفگی» فریدون جیرانی نقش یک پرستار را درمقابل نوید محمدزاده بازی کرد.

و البته حامد بهداد در فیلم منوچهر هادی؛ «زندگی جای دیگری است» در هیبت یک پرستار ظاهر شد.

در سال 1375 گلچهره سجادیه در فیلم «سرزمین خورشید» به کارگردانی احمدرضا درویش نقش یک پرستار را بازی کرد و او برای بازی در این فیلم، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره پانزدهم فیلم فجر را از آن خود کرد و البته از جشن خانه سینما نیز تندیس گرفت.

لیلا حاتمی در سال 1377 در فیلم «شیدا» کمال تبریزی نقش پرستاری که از یک ایثارگر دفاع مقدس (با بازی پارسا پیروزفر) پرستاری می کرد را بازی کرد که بعدها جزء نقش های ماندگار لیلا حاتمی از آن یاد شد.

سال 1392 شبنم مقدمی در فیلم «امروز» رضا میرکریمی نقش یک پرستار را در مقابل پرویز پرستویی بازی می کرد که اگرچه نقش مکمل بود اما ویژگی های خاصی از نگرانی و اضطراب این شغل، در بازی مقدمی ماندگار شد.

هدیه تهرانی سال 1378 در فیلم «شوکران» به کارگردانی بهروز افخمی در نقش یک پرستار ظاهر شد. این فیلم اگرچه با واکنش ها و استقبال بسیاری از سوی مخاطبان مواجه شد اما معترضانی هم داشت که البته این در کارنامه افخمی اثری ماندگار است چراکه جسارت در پرداختن به موضوع، نکته قابل بررسی این فیلم بود.

بهنوش طباطبایی سال  گذشته برای محمدحسین مهدویان در فیلم «ماجرای نیمروز» نقش یک پرستار مجاهدین خلق را بازی کرد که جزء نامزدهای جشنواره فیلم فجر هم شد.

عاطفه رضوی سال 1374 در فیلم «نجات یافتگان» مرحوم رسول ملی قلی پور نقش مریم قندی را  بازی کرد و تندیس بهترین بازیگر زن را دریافت کرد.

البته در فیلم ها و سریال های تلویزیونی دیگری هم هنرمندانی در نقش پرستار دیده شدند و حتی سریالی با همین عنوان «پرستاران» به کارگردانی علیرضا افخمی روی آنتن رسانه ملی رفت که در آن مجموعه تلویزیونی به قصه ای پیرامون اهالی این حرفه از ابتدا تا دوره کارآموزی و ... پرداخته شد.

سریال «پرستاران» با بازی عاطفه رضوی، فاطمه گودرزی، لیندا کیانی، الناز حبیبی، فریبا نادری، محمدرسول صفری، امین زندگانی، مهدی صبایی، سیاوش خیرابی و...در 52 قسمت روی آنتن شبکه یک رفت.

دو سریال ماندگار تلویزیون که در دوران پخش خود مخاطبان بسیاری را به لحاظ روحی و روانی بسیار درگیر کرد، مجموعه تلویزیون «روزگار قریب» به کارگردانی کیانوش عیاری و «اغما» به کارگردانی سیروس مقدم بود.

قطعا سریال «روزگار قریب» با بازی مهدی هاشمی بخشی از عمر حرفه ای کیانوش عیاری را به خود اختصاص داد و او با وسواس و توجه بسیار این مجموعه تلویزیونی را برای رسانه ملی تولید کرد که یکی از اتفاقات مبارک رسانه ملی در عرصه سریال سازی رقم بخورد.

مهدی هاشمی در سریال «روزگار قریب» در نقش دکتر قریب ظاهر شد و امین تارخ در سال 1386 و در ماه مبارک رمضان با نقش دکتر طه پژوهان شخصیتی چندبُعدی و درگیر با شیطان را در موقعیتی رئال و سورئال اجرا کرد و در آن مجموعه تلویزیونی بازیگرانی چون ایرج نوذری، لعیا زنگنه، ناصر ممدوح و... در نقش پزشک حضور داشتند.

و اما در سینما، حمید فرخ نژاد در سال 1390 در نقش یک جراح در فیلم «روزهای زندگی» برای پرویز شیخ طادی بازی کرد.

بیتا فرهی در سال 1383 در فیلم «کیمیا» احمدرضا دوریش نقش دکتر شکوه  را درمقابل خسرو شکیبایی و رضا کیانیان ایفا کرد و نامزد دریافت سیمرغ برای جشنواره فیلم فجر  شد.

خسرو شکیبایی در سال 1375 در فیلم «سرزمین خورشید» به کارگردانی احمدرضا درویش نقش جراحی به نام دکتر کسری را بازی می کرد.

اما در سال 1383 سینما بازیگر جدیدی را به خود دید. مسعود رایگان پس از سال ها زندگی در اروپا به ایران برگشت و در سال 1383 در فیلم «خیلی دور خیلی نزدیک» نقش محمود عالم جراح مغز و اعصاب را برای رضا میرکریمی  ایفا کرد. او به یکباره با حضورش برای بسیاری از ستاره های سینما در آن زمان خط و نشان کشید و با بازی متفاوت در یک نقش خاص در جشنواره بیست و سوم فیلم فجر، نامزد دریافت سیمرغ بهترین بازیگر مرد شد.

در سال 1380 رضا کیانیان دوباره با یار غارش بهمن فرمان آرا و البته این بار در نقش دکتر سپیدبخت در فیلم «خانه ای روی آب» بازی کرد و برای این نقش جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد را از جشنواره فیلم فجر بیستم دریافت کرد.

در کارنامه فرامرز قریبیان بازی در نقش ها و شخصیت های خاص و جذابی از سینمای ایران دیده می شود و سالها همکاری با مسعود کیمیایی بخش مهمی از کارنامه بازیگر فیلم «خروج» است. او در سال 1378 برای ابوالحسن داوودی نقش یک سرطان شناس را به عنوان هادی بارانی را بازی کرد و البته برای این نقش در جشنواره هجدهم سیمرغ گرفت.

در تمام این سال ها سینما و تلویزیون ما بازیگران دیگری را نیز در نقش پزشک و پرستار دیده است و بارها شاهد هنرنمایی آرتیست ایرانی در این نقش خاص و ویژه بوده ایم و این تنها گوشه ای از درخشش بازیگران ایرانی در نقش پزشکان بود که با افتخار به این حرفه پُرکار امروز تقدیم شد.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز