پرداخت ۳۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به کشاورزان قمی در سال گذشته

۱۴۰۱/۰۳/۲۲ - ۰۶:۳۳:۲۷
کد خبر: ۱۳۳۸۴۱۳
پرداخت ۳۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به کشاورزان قمی در سال گذشته
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم در خصوص ارائه تسهیلات به کشاورزان قمی عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰ حدود ۲ هزار نفر به بانک‌های مختلف برای اخذ تسهیلات معرفی شدند که تا کنون بانک‌ها توانسته‌اند ۳۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به آنها ارائه دهند و در مجموع قرار است یک هزار و ۴۴۱ میلیارد تومان تسهیلات داده شود.

به گزارش خبرگزاری برنا از قم، محمد رضا حاجی رضا رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم به مناسبت هفته جهاد کشاورزی در نشست خبری که در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان قم برگزار شد، طی سخنانی بیان کرد: قبل از تاسیس وزارت جهاد کشاورزی در کشور وضعیت روستاها و کشاورزی بسیار نامناسب بود، اما با دستور امام خمینی (ره) پس از تاسیس این وزارتخانه امنیت غذایی و بحث کشاورزی در ایران به نقطه امنی رسید.

وی افزود: موضوع امنیت غذایی در همه کشور‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، بر اساس قانون اساسی در هر کشور یک مجموعه دولتی باید بحث امنیت غذایی را تامین کند که در بیشتر مواقع این موضوع در اختیار مجموعه کشاورزی کشورها است.

وی ادامه داد: بسیاری از کشور‌ها به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس با وجود اینکه دارای منابع مالی بسیاری هستند اما همچنان در بحث تامین نیازهای کشاورزی وابستگی دارند، در این مدت مردم مطلع شده‌اند بخش عمده دانه‌های روغنی مورد نیاز جهان در اوکراین تولید می‌شد و یا تامین ۳۰ درصد از غلات مورد نیاز بر عهده روسیه بود و حال با وجود نزاع‌هایی که بین این دو کشور رخ داده بسیاری از کشورهای وابسته به آن‌ها به مشکل برخورده‌اند.

حاجی‌رضا تاکید کرد: حال به این نتیجه رسیده‌ایم که تاکید رهبری در بخش خودکفایی بسیار درست بوده و سیاست‌گذاری‌هایی که در این چند سال در بخش تولید داخلی داشته‌ایم به نتیجه رسیده است هر چند در حال حاضر نیز باید بیش از گذشته از تولیدات داخلی کشور حمایت کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: امروز مسئولیت تامین امنیت غذایی مردم به عنوان یکی از مهمترین مولفه‌های قدرت برعهده سازمان جهاد کشاورزی است، در همین رابطه باید تاکید کرد که بیش از ۸۵ درصد پروتئین مورد نیاز مردم توسط بهره‌برداران بخش‌کشاورزی در داخل تامین می‌شود.

وی تصریح کرد: بعد از سفر هیئت دولت به قم با پیگیری‌هایی که صورت گرفت مقرر شد مبلغ ۳۹۵ میلیارد تومان به مجموعه جهاد کشاورزی قم تزریق شود که تا به امروز حدود ۵۴ میلیارد تومان از این اعتبار جذب شده است، اختصاص این اعتبار مالی کمک فراوانی به رفع مشکلات ما می‌کند.

حاجی رضا در خصوص مشکلات سازمان جهاد کشاورزی قم بیان اظهار کرد: اولین مشکل بحث سرمایه گذاری در موضوع کشاورزی است، این فضا به دلیل اینکه بسیار پر ریسک بوده کمتر کسی حاضر می‌شود در این بخش سرمایه گذاری کند، مشکل بعدی ما کمبود آب در مناطق کشاورزی است که باعث شده کشت بعضی از محصولات دچار مشکل شود.

وی افزود: اما با همه این مشکلات جهاد کشاورزی قم توانسته نقش خود را به خوبی در امنیت غدایی کشور ایفا کند، ۱۰۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی در زمین وجود دارد که ۶۴ هزار هکتار سطح زیر کشت مزارع و باغ‌ها است و از این مجموع ۴۲ هزار هکتار آن زراعی و ۲۲ هزار هکتار آن باغی است، طبق داده آماری، استان قم تولید سالانه ۸۰۰ هزار تُن محصول در حوزه‌های مختلف گیاهی، دامی،‌ شیلات و گلخانه‌ای را دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم در خصوص سند دار شدن اراضی کشاورزی استان قم گفت: مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۵ این بود که اراضی کشاورزی در سراسر کشور سند دار شوند تا کشاورزان هویت پیدا کنند اما به خاطر دلایلی این موضوع تا به حال محقق نشده بود اما امسال با همت سازمان ثبت احوال این اتفاق در استان قم انجام می‌شود.

حاجی رضا در رابطه با اینکه چه خطراتی بحث کشاورزی کشور را تهدید می‌کند، عنوان کرد: بحث تغییر کاربری اراضی کشاورزی در کشور یکی از خطراتی است که امنیت غذایی را تهدید می‌کند، یکی از دلایل گرانی برنج در این مدت این است که در استان مازندران، گیلان  و گرگان بسیاری از افراد اراضی که استعداد کشت برنج را دارند را تغییر کاربری داده و به موضوعات دیگر می‌پردازند.

وی افزود: موضوع تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی و آسیب‌های ناشی از آن از جمله مسائلی است که به صورت ویژه بر آن تمرکز کردیم، چراکه یک متر مربع زمین کشاورزی غذای ۲۰ نفر را تامین می‌کند و این که به راحتی آن را تغییر کاربری دهیم خسارت‌ بزرگی است،  آب و خاک ثروت‌های ملی هستند و نیازمند این هستیم که قوانین حفظ کشاورزی در استان به صورت کامل اجرا شود.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم در خصوص ارائه تسهیلات به کشاورزان قمی عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰ حدود ۲ هزار نفر به بانک‌های مختلف برای اخذ تسهیلات معرفی شدند که تا کنون بانک‌ها توانسته‌اند ۳۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به آنها ارائه دهند و در مجموع قرار است یک هزار و ۴۴۱ میلیارد تومان تسهیلات داده شود.

انتهای پیام

 

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز