حامی جامعه معلولان "ضایعه نخاعی"باشیم

۱۳۹۶/۰۴/۲۰ - ۱۲:۵۱:۴۹
کد خبر: ۵۸۵۲۹۰
حامی جامعه معلولان ضایعه نخاعیباشیم
آمادگی برای دوخت لباس ادارات ومدارس در مرکز"حامی"

در حالی افرادی سالم و توانمند از بیکاری و... گلایه مند هستند که گاهی افراد معلول را می بینیم که توانمندی هایی از خود نشان می دهند که سالم های توانمند می توانند از این معلولان الگو بگیرند.معلولان از همان توانمندی هایی که دارند بیشترین استفاده را می کنند که افراد عادی گاهی از توانمدی شان کمتر استفاده می برند.

اما متاسفانه در جامعه به معلولان در بخش های مختلف کم مهری می شود .براساس قانون جامع حمایت از معلولان بایستی سه درصد استخدام در دستگاه های دولتی به افراد معلول تعلق گیرد که جامعه معلولان از عدم اجرای آن بطور کامل گلایه مندند.از طرفی دیگر به مناسب سازی محیط برای معلولان هم چندان توجهی نشده است ومعلولان برای انجام امورات شان چندان توجهی نشده است.از طرفی نیاز است که دستگاه های اجرایی وبخش های غیردولتی وخیرین از توانمندی های معلولان بیشتر حمایت کنند وآنها را تشویق کنند.

حامی "حامی" باشیم

"مرکز حرفه آموزی وتولیدی حامی" وابسته به انجمن ضایعات نخاعی استان، مرکزی است که 397نفر معلول ضایعه نخاعی را تحت پوشش دارد و این مرکز در بخش های مختلف فعالیت دارد که اگر از فعالیت های آن حمایت لازم صورت پذیرد،هم افراد معلول وهم افراد عادی هم می توانند در آن اشتغال داشته باشند.پنجشنبه گذشته به همراه تعدادی از خبرنگاران استان از این مرکز بازدیدی داشتیم .کارگاه های مختلف را دیدیم که معلولان  علی رغم داشتن معلولیت جسمی ؛اما باعزمی راسخ و اعتماد بنفس مشغول فعالیت هایی بودند که افراد عادی حتی تصور نمی کنند که این افراد چنین توانمندی هایی را داشته باشند.

در یکی از کارگاه ها که معلولان ،معرق کاری می کردند ویک نفر از خودشان هم مربی بود که تصاویر واشکال زیبایی را با معرق کاری با چوب و دست هایشان به زیبایی خلق کرده بودند که مات ومبهوت شان می ماندیم،آثاری که افراد عادی هم کمتر خلق می کنند وبه ذهن شان می رسد که دستان توانمند معلولان خالق چنین آثاری باشد. برای آنها محدودیتی در خلق این آثار محدودیتی ندارد وهر تصویری را می توانند با برش چوب  بسازند .

کارگاه دیگر هم کارگاه قاب سازی بود که دستگاهش را داشتند ومی توانستند قاب زنی کنند که اگر ادارات وسازمان ها و.. انجام امور قاب سازی خود را به آنها واگذار کنند، هم برای آنها درآمدزایی دارد وعوایدش صرف معلولان می شود وهم کاری ارزانتر وزیبا تحویل می گیرند. در کارگاه "ساقه گندم"هم که معرق ساقه گندم است و رنگش کمی سوخته است  ومتفاوت از رنگ  معرق های عادی است.کارگاه "صدف" را دارند که در آن با انواع واقسام صدف ها،اشکال زیبایی می سازند.آنها طرح وعکسی را جلویشان می گذارند ومانند همان تصویر ،باصدف هایی که خودشان هم با دستگاه برش، برش زده اند ،تصویر را بازسازی می کنند که بسیار زیباست وارزشمند.

در کارگاه تولیدی ،معلولان برش و دوخت انواع لباس ها ومانتوشلوارهای اداری ومدارس را انجام می دهند  که اگر ادارات ومدارس ،سفارش دوخت خود را به این مرکز ارائه دهند ،معلولان و زنان سرپرست خانوار و... می توانند لباس مورد نیاز دانش آموزان وکارمندان را با بهترین کیفیت تحویل دهند وقیمت آن از بازار هم ارزان تر خواهد بود که اگر این موضوع محقق شود، درآمدی هم برای فعالان در این بخش که بیشتر معلول،زن سرپرست خانوار و نیازمند هستند ،خواهد داشت.

در این مرکز کارگاه های مختلف حرفه آموزی و آموزش کامپیوتر،صدف جورچینی،خیاطی و... هم  برای آموزش  برگزار می شود که اگر تعداد ثبت نام  شدگان به ده نفر برسد،آنها می توانند دوره های آموزشی را برگزار کنند.

در شرایطی که دولت حمایت چندانی از اشتغال جامعه معلولان ندارد و بسیاری از آنها علاوه بر رنج های ناشی از معلولیت وهزینه هایی که دارند ؛ اما خودشان در بخش فعالیت های اقتصادی وارد شده اند که اگر حمایت جامعه هم باشد که بجای سفارش از خارج استان واستفاده از اجناس چینی ،از تولیدات این مرکز استفاده کنند،هم خرید های باکیفیت تر و ارزانتر خواهند داشت وهم از این جامعه حمایت می شوند وآنها می توانند بخشی از هزینه های زندگی خود را تامین کنند.

گزارشگر:علی زارعی

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز