به صوررت مجازی انجام شد؛

گفت‌وگوی میرزاآقابیک با فدراسیون جهانی راگبی

۱۳۹۹/۰۵/۰۵ - ۱۵:۵۳:۳۴
کد خبر: ۱۰۳۵۰۱۰
گفت‌وگوی میرزاآقابیک با فدراسیون جهانی راگبی
رییس انجمن راگبی گفت‌وگویی با سایت فدراسیون جهانی داشت.

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری برنا، حسن میرزاآقابیک، رییس انجمن راگبی ایران گفتگویی با سایت فدراسیون جهانی داشت که این مصاحبه را در زیر می‌خوانیم.

*زنان چگونه بازی راگبی را در ایران تغییر می‌دهند؟

ما نگاهی به تاریخچه راگبی در ایران می‌اندازیم، کشوری که زنان بیشتری نسبت به مردان ورزش می‌کنند. راگبی بیش از آنچه فکر می‌کنید در ایران بازی شده است. این بازی که حداقل در دهه 1940 در آموزش‌های نظامی به طور غیر رسمی استفاده می‌شد، پس از انقلاب ایران در سال 1978- 1978 ادامه پیدا کرد. گذشته از بازی برجسته اسکرام هالف متولد ایران، عادل کردونی، که در بین سال‌های 1988-1997 برای لستر بازی می‌کرد و در سال 1992 در انگلیس A حضور داشت، به نظر می‌رسید که این کشور در طی دو دهه ارتباط چندانی با راگبی ندارد. با این حال، تغییر زمانی اتفاق افتاد که گروهی از دانشجویان تربیت بدنی به سرپرستی استادشان بیژن صفایی، پدر راگبی ایران، در سال 1996 راگبی را دوباره و این بار در دانشگاه آزاد آغاز کرد.

طبق گفته انجمن راگبی ایران، تجهیزاتی که صفایی توانست با آن راگبی را آغاز کند شامل سه توپ راگبی بود که دو تای آن‌ها بین 30 تا 50 سال سن داشتند، در حالی که سومی توپ فوتبالی بود که آن را به شکل بیضی درآورده بودند. با این اوصاف این بازی توجه کافی را تا سال 2000به خود جلب کرد تا جایگاه خود را بدست آورد و در ابتدا به عنوان کمیته‌ای در فدراسیون بیس بال این کشور قرار داده شده.

*به عضویت درآمدن راگبی چگونه انجام شد؟

در سال 2007، ایران اولین مسابقه آزمایشی مردان خود را انجام داد و 32 بر 3 پاکستان را در یک تورنمنت در سریلانکا شکست داد. سه سال بعد، این کشور به عضو رفدراسیون جهانی راگبی تبدیل شد. با پیشرفت چشمگیری که دارد هدف راگبی ایران عضویت کامل است. طبق اعلام اتحادیه، تعداد بازیکنان ثبت شده با افزایش ۲۰ درصدی از ۱۰۰۰۰ به 12000 در سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ رسیده است.

بر اساس ارقام جمع آوری شده توسط فدراسیون جهانی در سال 2019، این تعداد ایران را با یک امتیاز برابر در کنار بلژیک و جلوتر از شرکت کنندگان در جام جهانی راگبی 2019 در گرجستان و اروگوئه قرار می‌دهد. به گفته میرزا آقابیک، رئیس انجمن راگبی ایران، 7000 نفر از بازیکنان ثبت نام شده زن هستند. ناهید بیارجمندی، که اولین باشگاه راگبی ویژه بانوان را در ایران تأسیس کرده است، سفیر کمپین "سعی کنید و ما را متوقف کنید" در راگبی است که این موضوع تاثیری بسیار خوبی را در کشورش گذاشته است.

وقتی ناهید برای این پروژه انتخاب شد ، این موضوع بسیار مورد توجه همه ورزش‌های ایران قرار گرفت و مهم بود. این موضوع باعث شد خوشحالی و حمایت بیشتر ما از ورزش زنان شد و در این زمان ناهید در ورزش زنان شهرت زیادی دارد و زمانی که مردم از او می‌پرسند که چگونه این کار را انجام دهد، با سختکوشی و تلاش زیاد.

*رشد بازی راگبی در ایران چگونه بوده است؟

از زمان عضویت ایران در فدراسیون جهانی، انجمن راگبی ایران دو برنامه پنج ساله را عملی کرده است که اولی به رشد بازیکن ایران از طریق معرفی تگ راگبی و دومی شناسایی و آموزش مربیان و داوران در ایران است.

وقتی در سال 2011 به انجمن راگبی پیوستم، در آن زمان راگبی ایران تعداد کمی مربی و داور داشت و امروز، خوشحال هستم که 300 مدرک معتبر بین المللی راگبی را کسب کرده‌ایم. تگ راگبی از خانواده‌ها یک رشته ایمن می‌باشد که در آن از آسیب دیدگی پسران و دختران نمی‌ترسند. ما 31 استان در ایران داریم و راگبی در ۲۷ استان فعال است که این خیلی خوب است.

ما سخت کار کردیم و ارتباط خوبی با راگبی آسیا، بنیامین ون روئین برای توسعه و آموزش داریم و همچنین کیتی سدلر مدیر راگبی زنان در فدراسیون جهانی. افرادی که واقعاً برای ایران بسیار سخت کار کردند. بسیار ارتباط خوبی با او داریم فردی که تاکنون از راگبی ایران بسیار حمایت کرده است.

نظر شما
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز
بازرگانی برنا
لالالند
دندونت
سلام پرواز